Forza Fighters

Blytungt mot Greåker

Lørdag ettermiddag tok herrene imot Greåker hjemme i Lihallen. Forrige helg tapte herrene knepent mot Sarpborg, og det var ventet å bli minst like tøft når de regjerende seriemesterne kom på besøk denne lørdagen.

Fra kampen mot Sarpsborg manglet herrene både Daniel Johansen, Andreas Lindberg, Axel Wallgren og Hans Roar Wilhelmsen. Spesielt Axel har vært en av herrenes formspillere offensivt den siste tiden med åtte poeng (2+6) på de tre siste kampene. Tilbake i troppen var imidlertid junioren Even Rogne, og han gikk inn som center i 2. rekka fra start.

Klikk her for kampside: Gjelleråsen – Greåker (30.11.19)

LIHALLEN — Gjelleråsen – Greåker 4-18 (1-7, 3-3, 0-8)

Det tok kun 33 sekunder før Gustav Karlsson sendte herrene i ledelsen 1-0! Dette var imidlertid det eneste positive herrene kunne ta med seg fra denne perioden, for i løpet av periodens 16 siste minutter scoret gjestene hele sju mål uten at herrene klarte å svare. Herrenes trener Jakob Sandelin ble også nødt til å ta en time out allerede etter 13 minutter av kampen, men det så ikke ut til å gi en umiddelbar effekt.

Herrene løftet seg litt i starten av 2. periode, men Greåker styrte fortsatt det meste som skjedde også denne perioden. Det tok riktignok nesten ti minutter før 1-8-scoringen kom bak Philip Rudningen som hadde kommet inn mellom stengene.

Tre kjappe

Etter Greåkers mål våknet herrene litt til liv offensivt. Tre scoringer i løpet sju minutter gjorde at man nå kun var fire mål bak, og det så plutselig betydelig bedre ut resultatmessig. Scoringene kom for øvrig fra Audun Hovin (ass. Petter Ulven), Gustav (ass. Audun) og Sindre Buraas (ass. Mats Steinseth).

Stillingen var dermed 4-8, men i løpet av de 26 sekundene etter Sindre sin redusering rakk gjestene å score to ganger. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 4-10, mens perioderesultatet ble 3-3.

Historisk dårlig

Selv om kampen var avgjort før 3. periode fortsatte Greåker å male på i jakten på ytterligere scoringer. 4-11 kom etter 4:45 av perioden, og etter 9:21 kom også gjestenes 12. mål for dagen. Dette målet ble starten på det som må være tidenes verste minutter for herrene i Eliteserien. Fra 9:21 til 13:44 scoret Greåker hele sju mål. Herrene var fullstendig i oppløsning, og det var rett og slett en flau og katastrofal opptreden. Heldigvis greide man å demme opp det som var igjen av perioden slik at det i hvert fall ikke ble 20 baklengsmål.

Sluttresultatet ble 4-18, og Greåker avsluttet dermed med å score ti mål uten at herrene maktet å svare. 4-18 går også inn i historien som det største tapet i Gjelleråsen/Holum sin Eliteserie-historie. På de 497 foregående kampene (389 i serien og 108 i sluttspillet) har man aldri før sluppet inn mer enn 14 mål i en kamp. Det skjedde mot Tunet i Høyenhallen i 3. kamp i NM-kvartfinalene 2016 (tap 14-3).

Slevik neste

Etter lørdagens braktap blir herrene værende på 14 poeng før man neste helg tar turen til Gressvikhallen for kamp mot serietreer Slevik. Det blir også en svært tøff kamp i en hall herrene ikke har tatt poeng siden 12. november 2011 (seier 8-6).

← Tre strake seire for G17!   |   G15 vant med 20 mål! →