Forza Fighters

Knepent tap mot Sarpsborg

Lørdag ettermiddag var det endelig klart for sesongens første hjemmekamp i Lihallen for herrene. Etter mandagens seier mot NOR 92 i Mjøndalshallen gikk man inn til denne kampen med en god følelse, og dette var definitivt en kamp med gode muligheter for å ta poeng!

Fra kampen mot NOR 92 manglet herrene både Mads Rongsjord, Even Rogne og Thomas Zaal til denne kampen, men hadde til gjengjeld trioen Daniel Johansen, Andreas Lindberg og Kasper Styffe tilbake i troppen for første gang på en stund.

Klikk her for kampside: Gjelleråsen – Sarpsborg (23.11.2019)

LIHALLEN — Gjelleråsen – Sarpsborg 5-7 (2-4, 2-0, 1-3)

Herrene fikk en perfekt start på kampen da Gustav Karlsson satte 1-0 etter et fint fremspill av Axel Wallgren før tre minutter var unnagjort. Etter 7:55 kom imidlertid utligningen fra gjestene, men herrene svarte raskt da et langskudd fra Hans Roar Wilhelmsen fant veien til nettmaskene etter 8:16 (ass. Gustav). Den ledelsen ble dessverre kortvarig for kun 14 sekunder senere lå ballen i nettet bak Tommy Fjeldaas og dermed 2-2.

De siste ti minuttene av perioden var veldig svake fra herrenes side, og man ble også hardt straffet ved to anledninger for balltap på egen banehalvdel. Dermed var det gjestene Sarpsborg som kunne gå til pause i ledelsen 4-2.

Herrene løftet seg fra start av i 2. periode, men det var fortsatt gjestene som hadde de fleste og største sjansene. En svært god Tommy mellom stengene gjorde en strålende periode, og holdt med det herrene inne i kampen. Etter 12:51 av perioden kom også reduseringen da Kjetil Bratland fikk fyre av midt i slottet, og dermed 3-4!

Perioden ble avsluttet med at herrene fikk et par muligheter i spill 5 mot 4. Det første overtallet ga ingen uttelling, men da man med 28 sekunder igjen fikk en ny mulighet ga det heldigvis uttelling. Sindre Buraas utlignet nemlig med kun fire sekunder igjen av perioden (ass. Gustav), og dermed var lagene like langt før 3. periode.

Stang ut

Med 4-4 før 3. periode var det fortsatt full spenning i kampen. Herrene hadde det mentale overtaket etter å ha hentet opp 2-4 i 2. periode, men det var likevel Sarpsborg som tok ledelsen 5-4 etter en flott kontring 1:25 inn i perioden. Herrene klarte nok en gang å krige seg tilbake i kampen, og utlignet til 5-5 ved Audun Hovin etter 5:57 spilt (ass. Axel).

Stillingen stod seg helt til 12:16 av perioden da gjestene tok ledelsen for tredje gang etter et frislag. Minuttet senere fikk herrene sin fjerde mulighet i spill 5 mot 4, men greide dessverre ikke å utligne denne gangen. Det skal riktignok sies at både Gustav og Axel hadde skudd i stolpen, men marginene spilte ikke helt på lag med herrene ved denne anledningen.

I siste minutt av kampen jaktet herrene utligningsmålet i spill 6 mot 5, men det endte bare med at Sarpsborg kunne fastsette sluttresultatet til 5-7 i tomt bur. Dermed måtte herrene ta til takke med et surt tap i sesongens første kamp i Lihallen.

Halvspilt serie

Med tap i lørdagens kamp står herrene nå med én seier på de fire siste kampene. Det er dårlig nytt før man nå møter topplagene Greåker, Slevik og Tunet i de tre siste kampene før juleferien.

Denne kampen markerte også halvspilt serie for herrenes del. Man står nå med 14 poeng etter elleve spilte kamper, men har fordelen av at så mange som åtte av de siste elleve kampene skal spilles hjemme i Lihallen. Det bør med andre ord være gode muligheter for å plukke en del poeng i siste halvdel av sesongen, og dermed krige om en plass blant de åtte lagene som går til NM-sluttspillet!

← Eli Næssan Linna tatt ut til romjulssamling for U19-kvinner   |   Olav Falkeid på utlån til Sveiva →