Forza Fighters

Uheldige minutter i 2. periode ble avgjørende

Onsdag kveld var det duket for sesongens første lokaloppgjør mellom Gjelleråsen og Sveiva i Eliteserien for menn. Kampen skulle opprinnelig vært spilt i Lihallen, men på grunn av jordraset 16. september ble kampen flyttet til Rommenhallen.

Klikk her for kampside: Sveiva – Gjelleråsen (30.10.2019)

Herrene gikk inn til kampen i god form med åtte poeng på de tre siste kampene, men det har vært mot lag på nedre halvdel av tabellen. Det var derfor knyttet litt ekstra spenning til hva man kunne få til mot Sveiva denne kampen.

ROMMENHALLEN — Sveiva – Gjelleråsen 7-2 (2-1, 4-0, 1-1)

Det var hjemmelaget Sveiva som tok initiativet i kampen fra start, og etter 4:36 tok de også ledelsen 1-0. I forbindelse med scoringen pådro målvakt Tommy Fjeldaas seg en skade i ryggen, og ble dessverre nødt til å kaste inn håndkleet. Inn som målvakt kom Philip Rudningen i det som var hans første Eliteserie-kamp siden 22. september mot Harstad. Også den kampen ble spilt i Rommenhallen.

I det lille oppholdet etter baklengsmålet klarte herrene å nullstille seg og kun 23 sekunder etter at spillet var i gang igjen utlignet Petter Ulven med et velplassert skudd fra distanse (ass. Even Rogne). Fire minutter senere tok Sveiva tilbake ledelsen med 2-1, og det var også stillingen da lagene gikk til pause.

Til tross for at Sveiva hadde de fleste og største sjansene var herrene for fullt med i kampen. Bakerst vartet Philip opp med flere strålende redninger, og han så på ingen måte ut til å være kamprusten.

Snytt for straffe?

Stillingen stod seg også godt ut i 2. periode. Med i underkant av seks minutter igjen av perioden ble Axel Wallgren hindret alene gjennom med hjemmelagets målvakt. Herrene ropte etter straffeslag, men i stedet kontret Sveiva inn 3-1 bare sekunder senere. Protestene fortsatte etter scoringen noe som resulterte i en utvisning for herrene. I det påfølgende overtallet økte Sveiva ledelsen til 4-1 og dermed så det plutselig svært vanskelig ut for Gjelleråsen i denne kampen.

SNYTT FOR STRAFFE?: Axel Wallgren. Foto: Tor Anders Dalland

Med 1:08 igjen av perioden la Sveiva på til 5-1 før de også fikk med seg 6-1 fire sekunder før pause da en lang ball fra midtstreken skiftet retning via en skulder, og forbi en sjanseløs Philip Rudningen.

I 3. periode hadde Sveiva god kontroll på kampen og perioden var ganske hendelsesløs. Først etter 12:31 økte vertene ledelsen til 7-1. Det så også ut til å bli sluttresultatet, men med 35 sekunder igjen utlignet Joakim Backsæther med sitt andre mål for sesongen på en fin kontring (ass. Lasse Robøle). Vi kan for øvrig gratulere Lasse med sitt første målpoeng i Eliteserien. Med 22 sekunder igjen fikk herrene tildelt straffeslag, men Gustav Karlsson klarte ikke å pynte ytterligere på resultatet. Det endte dermed med 7-2-tap for herrene denne kvelden.

Sveiva vant fortjent

Sett under ett var det lite å si på at Sveiva tok alle tre poengene i denne kampen, men ting kunnet fort sett annerledes ut dersom Axel hadde fått tildelt straffeslag på stillingen 2-1 i 2. periode. Nå gjelder det imidlertid for herrene å riste av seg dette så fort som mulig for allerede på søndag tar man turen til Teglverkshallen for kamp mot nyopprykkede Vålerenga. Det er en viktig kamp å vinne!

← Skuffende tap i Teglverkshallen   |   Vant etter straffer i Rolvsøyhallen! →