Storseier mot Harstad!

Etter lørdagens skuffelse mot Slevik var herrene ute etter revansje når Harstad stod for tur søndag ettermiddag. I motsetning til de to første kampene var det liten tvil om at herrene var store favoritter i forkant av denne kampen, men man hadde samtidig presset på seg med tanke på at man stod uten poeng etter de to første kampene.

ROMMENHALLEN — Gjelleråsen – Harstad 16-6 (5-2, 6-3, 5-1)
Herrene tok kommandoen rett fra start og allerede etter 28 sekunder scoret banens yngstemann, Even Rogne (15), sitt første mål i Eliteserien! Herrene hadde ballen det meste av tiden, men Harstad var farlige på kontringer og hadde faktisk hele tre baller i stolpen før Olav Falkeid la på til 2-0 etter 7:52. Like etter kom også 3-0 ved Kjetil Bratland, før en annen 15-åring, Petter Robøle, scoret sitt første mål i Eliteserien etter 11:24 spilt. Harstad fikk med seg to reduseringer før pause, men det var likevel fullt fortjent at herrene ledet 5-2 etter de første 20 minuttene.

Den 2. perioden ble en svært målrik periode med hele ni scoringer totalt. Herrene noterte seg imidlertid for seks av dem, og dermed stod det hele 11-5 før kampens siste 20 minutter. Herrenes scoringer denne perioden kom fra Gustav Karlsson (3), Olav Falkeid (2) og Kjetil Bratland.

NI POENG: Olav Falkeid var tilbake i slag mot Harstad. Foto: Tor Anders Dalland

Før 3. periode var det eneste gjenværende spenningsmomentet hvor mange mål herrene kunne klare å score til slutt. Svaret på det ble 16 ettersom perioden ble vunnet 5-1 og kampen med sifrene 16-6. Scoringene i 3. periode kom fra Mads Rongsjord, Gustav Karlsson, Kjetil Bratland, Joakim Backsæther og Olav Falkeid. Også for Joakim var dette hans første mål i Eliteserien, noe som førte til at alle tre juniorspillerne i troppen scoret sine første Eliteserie-mål denne kampen!

Tunet i Høyenhallen neste søndag
Med dagens seier har herrene omsider åpnet poengfangsten denne sesongen. Det er viktige poeng å ha med seg før man tar turen til Høyenhallen for kamp mot Tunet søndag om en uke. Det blir betydelig tøffere motstand enn det Harstad vartet opp med denne kampen, så da gjelder det å tette igjen bakover slik man gjorde i Tindlundhallen i serieåpningen.