Tap i seriepremieren

Søndag ettermiddag tok herrene turen til Tindlundhallen for kamp mot regjerende seriemester Greåker. Det var ventet å bli en vanskelig kamp for herrene, der man var avhengige av et solid forsvarsspill og effektivitet offensivt for å kunne hamle opp med hjemmelaget.

TINDLUNDHALLEN — Greåker – Gjelleråsen 3-1 (3-0, 0-0, 0-1)
Herrene hadde en svak start på kampen, og allerede før fire minutter var spilt ledet Greåker 2-0. Heldigvis kom herrene seg raskt til hektene igjen, men klarte ikke å forhindre at Greåker økte ledelsen til 3-0 like før pause.

I 2. periode klarte Gjelleråsen å holde buret rent, mye takket være en svært god Philip Rudningen mellom stengene og oppofrende forsvarsspill i eget slott. Herrene hadde også noen gode muligheter offensivt, men perioden endte uten scoringer.

GJELLERÅSENS BESTE: Philip Rudningen var god mellom stengene mot Greåker. Foto: Tor Anders Dalland

Til tross for at herrene lå tre mål bak før 3. periode så var definitivt ikke håpet ute enda. Det solide defensive spillet fortsatte også de siste 20 minuttene, og nå hadde man også betydelig mer ball og spill på Greåkers banehalvdel enn i begynnelsen av kampen. Uttellingen lot imidlertid vente på seg helt til det gjenstod 12 sekunder. I spill 6 mot 5 fant Sindre Buraas veien til nettmaskene med en lavt skudd fra distanse (ass. Olav Falkeid), og få sekunder senere fikk herrene en ny kjempesjanse til å redusere, men sluttspurten begynte dessverre for sent. Dermed var det Greåker som gikk seirende ut av kampen med sifrene 3-1.

En defensivt solid kamp av herrene der man holder Greåker nede på tre mål, samtidig som man holder nullen de to siste periodene. Greåker hadde heller ikke flere enn 21 skudd på mål, noe som er betydelig lavere enn man kanskje kunne frykte på forhånd.

Debutanter
Herrene hadde med seg hele fem debutanter til denne kampen. Nysigneringene Axel Wallgren og Gustav Karlsson, som kom fra Team Thorengruppen før sesongen, i tillegg til at de tre juniorene Even Rogne (15), Joakim Backsæther (16) og Petter Robøle (15) fikk sine første minutter på banen i Eliteserien!

SOLID DEBUT: Even Rogne (15) gjorde en god figur mot Greåker. Foto: Tor Anders Dalland