Forza Fighters

Sterk seier mot Ull/Kisa!

Lørdag formiddag var det duket for serieåpning for G17 Elite hjemme mot Ull/Kisa. Det var på forhånd ventet å bli en tett og jevn kamp med spenning gjennom 60 minutter. Lagene møttes også forrige søndag i semifinalen i Planke Cup, og der var det Ull/Kisa som trakk det lengste strået med seier 2-0 (Ull/Kisa vant også finalen senere på dagen). Den kampen ble riktignok spilt over 2×10 minutter, og det var helt andre forutsetninger da lørdagens seriekamp ble spilt i Lihallen.

Les også: G15 vant Planke Cup 2019!

Statistikk fra GIF - Ull/Kisa

Kommentar fra kampen:

Vi var ikke helt på høyde fra start av, og det var Ull/Kisa som tok tak i kampen og hadde mye ball i åpningsminuttene. Etter å ha spilt av oss de verste åpningsnervene så kom vi oss gradvis til hektene igjen, og etter 8:48 tok vi også ledelsen 1-0 ved Ådne Mellum (ass. Even Rogne).

SCORET KAMPENS FØRSTE: Ådne Mellum.

En noe ufortjent ledelse, men målet ga utvilsomt gutta masse selvtillit og både pasningspillet og de offensive bevegelsene begynte etter hvert å sitte. Etter 17:42 doblet vår kaptein Even Rogne ledelsen, før Even Holm la på til 3-0 kun 24 sekunder senere. En perfekt utvikling på kampen, men Ull/Kisa svarte raskt slik at det stod 3-1 etter 1. periode.

Ikke en kjempeperiode av oss, men vi var effektive offensivt og fikk kampen inn i vårt spor utover i perioden. Fortsatt mye å gå på!

I 2. periode fikk vi en drømmestart da Rogne (ass. Petter Robøle) sendte av gårde et frislag i lengste hjørne allerede etter 15 sekunder. Ull/Kisa var tydelig rystet, mens vi malte på videre med masse selvtillit og energi i spillet. Det ble dog ikke scoret noen flere mål før etter 14:15 av perioden da Rogne fullførte sitt hat-trick og dermed ledelse 5-1. Ull/Kisa byttet målvakt umiddelbart etter scoringen, og nå hadde vi virkelig kampen inne i vårt spor. Resten av perioden endte målløs, og vi kunne dermed gå til pause med en ledelse på fire mål!

En veldig god periode der vi tok kontroll over kampen, samtidig som vi gjorde det vanskelig for Ull/Kisa å skape store sjanser ved å være ekstremt disiplinerte i forsvarsspillet.

Til tross for at vi hadde en solid ledelse før 3. periode så var på ingen måte seieren i boks. Hovedfokuset i pausen var å opprettholde disiplinen og energien i spillet, og ikke gi Ull/Kisa blod på tann med et par tidlige scoringer. Første halvdel av perioden gjennomførte vi strålende, og da Colin Oustad kontret inn 6-1 etter 10:46 var vel det på mange måter spikeren i kista.

ØKTE TIL 6-1 I 3. PERIODE: Colin Oustad.

Etter 14:12 kom også 7-1 ved Joakim Backsæther (ass. Holm), og tre poeng var dermed i boks. Det gjenstod riktignok fortsatt rundt fem minutter av kampen, og Ull/Kisa fikk lov til å redusere hele tre ganger (!) før vi måtte roe oss ned med en time-out på stillingen 7-4. Da var det spilt 17:54 av perioden. Seieren var imidlertid aldri truet, og da sluttsignalet gikk kunne gutta juble for tre poeng og seier i serieåpningen!

Dette var en svært solid forestilling og ikke minst LAGINNSATS fra oss i 55 minutter. Litt unødvendig å slippe til tre scoringer helt på tampen, men det bryr vi oss lite om nå. En perfekt start på sesongen med tre poeng og revansje fra forrige helgs semifinaletap i Planke Cup!

// Jonas Neskvern

← Tap i seriepremieren   |   Før kampen: Greåker – Gjelleråsen →