[/av_one_full]

[/av_slide_full]

[/av_slideshow_full]

Publisert 01.04.19 | Jonas Neskvern

Denne helgen ble det spilt NM-puljespill og semifinaler i J15-klassen. GIF stilte med en målsetning om å ta seg hele veien til finalen, men da måtte man først gjennom tre puljespillkamper og en semifinale. Puljespillet startet lørdag formiddag med seier 5-2 over Ull/Kisa. Senere på dagen fulgte jentene opp med 3-1-seier mot Grei, før man avsluttet dagen med puljefinale mot Østensjø/Dverg på kvelden. I kampen mot Østensjø/Dverg havnet jentene bakpå med 1-3 tidlig i 2. periode, men greide å snu kampen slik at man stakk av gårde med seier 4-3 og dermed 1. plass i pulja.

Etter lørdagens puljeseier ventet semifinale i Høyenhallen søndag ettermiddag. På motsatt banehalvdel ventet Sagene som endte på 2. plass i pulje A. Lagene fulgte hverandre tett allerede fra start, og etter 1. periode stod det 1-1. I 2. periode fikk GIF etter hvert taket på kampen og ledet 4-2 før 3. periode. Sagene hadde imidlertid ikke gitt seg, og reduserte til 4-3 etter seks minutter av 3. periode. Med i overkant av tre minutter igjen å spille kom også utligningen til 4-4, noe som også var stillingen etter 60 minutter. Kampen fortsatte dermed i sudden death, og der rakk ikke klokka å gå lenger enn 6:36 før Marte Pedersen avgjorde kampen for GIF!

Vi gratulerer både spillere, trenere og støtteapparatet med en strålende helg og ønsker de lykke til med finalen mot Tunet. Finalen spilles i Kongstenhallen søndag 7. mars kl. 19.00.

Dette er Gjelleråsens første NM-finale siden G18 tok gull i 2016, og den 10. totalt for aldersbestemte klasser siden klubben slo seg sammen med Holum. Kun én gang tidligere har GIF vært representert med et lag i finalen på jentesiden, men det var helt tilbake til 2012. Det resulterte i et historisk gull etter seier 3-2 i sudden mot nettopp Tunet i J15-klassen!