Forza Fighters

Havnet i «dødens pulje»

[/av_heading]

[/av_one_full]
[/av_slide_full]
[/av_slideshow_full]


Publisert 28.03.19 | Jonas Neskvern


Til helgen er det nok en gang klart for NM-puljespill i de aldersbestemte klassene. Et av lagene som skal i aksjon denne helgen er vårt G15-lag. Ti lag har kvalifisert seg for spill i aldersklassen, og lagene er fordelt i to puljer bestående av fem lag. I puljespillet skal hvert lag gjennom fire kamper på lørdagen med en spilletid på 2 x 20 minutter, og kun de to beste lagene fra hver pulje tar seg videre til søndagens semifinaler.

Les også: Spår tidenes jevneste J15-NM!

Kampene i puljespillet fordeles mellom Ekeberghallen og Høyenhallen, mens semifinalene på søndag spilles i Høyenhallen. Etter at puljetrekningen ble gjennomført forrige uke var det klart at GIF havnet i pulje A sammen med Ajer, Sveiva, Tunet og Øreåsen. I pulje B finner vi Bodø, Lørenskog, Sandnes, Sarpsborg og Ull/Kisa. Det er liten tvil om at GIF havnet i den klart tøffeste puljen med tanke på at både Sveiva og Tunet også befinner seg der. Disse tre lagene har kjempet om alt som er av serier og cuper i Norge siden lagene tilhørte G12-klassen, og den sportslige rivaliseringen mellom lagene fortsetter altså denne helgen.

Undertegnede sin kommentar:
Basert på det jeg har sett denne sesongen vil det være svært overraskende om et annet lag enn GIF, Sveiva eller Tunet står igjen som vinnere av finalen lørdag 6. april, og det er derfor litt spesielt at nettopp disse tre lagene har havnet i samme pulje. Til tross for at vi havnet i denne pulja så ser vi utelukkende positivt på det hele. Vi har fra dag 1 av sesongen hatt som målsetning om å gå hele veien til finalen, og nå har vi også muligheten til å sende hjem enten Sveiva eller Tunet allerede før semifinalene. Risikoen er selvsagt at vi ender opp med å ryke ut selv, men for å gå hele veien til topps må vi uansett forbi både Sveiva og Tunet på et eller annet tidspunkt. De to resterende lagene i pulja er Ajer og Øreåsen. Dette er to lag vi har slått komfortabelt denne sesongen (6-0 mot Ajer i Tigers Cup og henholdvis 13-2 og 10-1 mot Øreåsen i serien), men vi skal selvfølgelig ikke gå i den klassiske fellen med å undervurdere noen av dem, og da spesielt ikke i kamper med kortere spilletid.

I pulje B forventes det ingen ting annet enn at både Sarpsborg og Ull/Kisa tar seg greit videre til semifinalene, og alt annet enn det vil være en gedigen overraskelse. Dette er to lag som har klart å stelle i stand trøbbel for oss i serien denne sesongen, men vi føler at vi skal ha gode muligheter til å slå begge disse lagene i en semifinale på 3 x 20 minutter. Men før vi tenker så langt må vi altså ta oss forbi Sveiva og/eller Tunet i puljespillet.

NM-TROPPEN: Dette er laget som skal kjempe om en plass i NM-finalen i G15-klassen.

Vi gjennomfører siste trening torsdag kveld og så fremt den går etter planen så kan vi se tilbake på en god treningsuke. Forrige helg var også 14 av gutta i aksjon under G17-NM, så vi har ikke noe å klage på med tanke på forberedelsene våre. Gutta virker dessuten klare for å kjempe som aldri før, og vi vet at vi er mer enn gode nok til å slå både Sveiva og Tunet. Vi håper at mange tar turen for å støtte gutta gjennom helgen. For de som ikke tar turen til Ekeberg- eller Høyenhallen denne helgen så er det også mulig og følge kampene direkte her:
NM G15 pulje A
[/av_textblock]

← J15 er klare for NM-finale!   |   Spår tidenes jevneste J15-NM! →