[/av_one_full]

[/av_slide_full]

[/av_slideshow_full]

Publisert 15.03.19 | Jonas Neskvern

Torsdag morgen var herrene klare for avreise på Gardermoen for 4. kamp mot Sandnes. Etter den imponerende 11-5-seieren i Lihallen på lørdag hadde man nå selvtilliten med seg på flyturen til Sola. Men det var likevel herrene som hadde presset på seg med tanke på at Sandnes kun var én seier unna en plass i semifinalene.

HANAHALLEN (4. KAMP) — Til tross for kampstart kl. 17.00 var det fullsatt i Hanahallen til denne 4. kampen mellom lagene. Rammen rundt kampen var svært god og rogalendingene hadde virkelig invitert til innebandy-fest. Publikum måtte imidlertid vente en god stund før de fikk se noen scoringer for i de første 20 minuttene av kampen var det faktisk ingen av lagene som klarte å score. Dermed var det de to lagenes målvakter som kunne se seg mest fornøyd med perioden.

Etter 0-0 i 1. periode fikk herrene en fantastisk start etter pause da Thomas Zaal scoret kampens første etter 1:47 av perioden. To minutter senere fulgte Robin Norstrøm opp med 2-0, og herrene hadde nå fått kampen inn i sitt spor. Men Sandnes har vist tidligere i denne kvartfinaleserien at de ikke lar seg påvirke av å ligge under, og reduserte raskt til 1-2 i spill 5 mot 4. Kampen åpnet seg mer opp nå, og det utnyttet herrene seg av da Audun Hovin scoret sitt første mål i årets sluttspill og dermed 3-1 til GIF!

Med i overkant av fem minutter igjen av perioden fikk Sandnes muligheten i overtall for andre gang i kampen, og igjen klarte de å redusere. 54 sekunder senere kom også utligningsmålet for hjemmelaget, og dermed var lagene like langt etter 35:42 spilt. Resten av perioden forble målløs, og dermed gikk lagene til andre pause på stillingen 3-3.

Det var mye på spill i 3. periode og det var derfor svært viktig for herrene at Tommy Midtsveen sendte GIF tilbake i ledelsen etter 4:58 av perioden. Dessverre klarte man ikke å holde på ledelsen i lenger enn to minutter før Sandnes utlignet til 4-4. Etter 48:29 fikk herrene sin tredje utvisning i kampen, og med tanke på at Sandnes hadde scoret i begge sine to foregående overtall var dette svært kritisk. Etter å ha holdt unna i nesten to minutter var det Zaal som sendte herrene tilbake i ledelsen med en scoring i undertall. Minuttet senere var det herrene som fikk muligheten i spill 5 mot 4, og der økte Erlend Bjerknes ledelsen til 6-4 med kun 8:10 igjen av ordinær spilletid.

Sandnes tok umiddelbart time out etter scoringen og det virket som et smart grep for vertene. Kun 18 sekunder senere reduserte de nemlig til 5-6 og det var igjen full spenning i kampen. Herrene var fortsatt det viktige målet foran da det gjenstod tre minutter kampen, men Sandnes sin fryktede førsterekke hadde på ingen måte gitt opp. Etter 17:27 kom utligningsmålet, og det ble også den siste scoringen i ordinær tid og dermed stod det 6-6 etter 60 minutter.

Kampen fortsatte dermed i sudden death der det spilles «første målet vinner» i inntil ti minutter. Dersom ingen av lagene scoret i løpet av de ti minuttene så skulle kampen avgjøres med en straffeslagkonkurranse. Forrige gang herrene spilte sudden var i sluttspillet i 2014 da man slo Sveiva 6-5 i Lihallen, og dermed gikk videre til semifinalene med 3-0 i kamper.

Tilbake til torsdagens kamp i Hanahallen så var det nå herrene som hadde presset på seg. En Sandnes-scoring ville sende herrene ut av sluttspillet, mens en GIF-scoring ville gjøre at lagene måtte ta turen tilbake til Nittedal for en femte og avgjørende kamp på lørdag. Det skulle imidlertid vise seg at disse ti minuttene ikke var nok for å skille lagene, og etter 70 spilte minutter var det klart at kampen måtte avgjøres på straffer. Historisk sett hadde GIF en negativ statistikk på staffeslag i NM-sluttspill med én seier og tre tap, men hvis vi ser på denne sesongen i Eliteserien så stod man med tre seire av tre mulige. Sandnes på sin side hadde vunnet én og tapt to straffeslagkonkurranser i Eliteserien denne sesongen, så basert på dette burde det derfor være fordelaktig for herrene med en avgjørelse på straffer.

I straffeslagkonkurransen bommet herrene imidlertid på samtlige av sine fire forsøk, og da Sandnes scoret på to av sine var det klart at sesongen var over for GIF sin del. Et veldig surt tap for herrene, og da spesielt med tanke på at Sandnes ikke ledet en eneste gang i løpet av de 70 minuttene før straffeslagkonkurransen. Likevel er nok kamp 1 hjemme i Lihallen og kamp 2 i Sandnes der man ledet 3-0 minst like skuffende sett i ettertid. Det har totalt sett vært mye «stang ut» i dette sluttspillet, men vi skal samtidig ikke ta noe bort fra Sandnes sin prestasjon. De kjempet på for fullt i samtlige kamper, og sikret seg en plass i semifinalene for første gang i klubbens historie. Det er også første gang siden Kverneland tok seg til semifinalene i 2007 at et lag utenfor Østlandet tar seg videre til semifinalene, så det er imponerende det Sandnes fikk til her.

For herrenes del er sesongen nå over, men man kan likevel se tilbake på en god sesong der man endte med å ta klubbens første medalje i Eliteserien siden 2010-11. De to største høydepunktene i løpet av sesongen må nok være borteseieren mot Tunet i høst og ikke minst seieren etter straffeslag hjemme mot Slevik.

Dette er også Paul André Hermansen sin siste sesong som hovedtrener for herrene. Det har allerede vært klart i noen måneder at han skulle gi seg etter sesongen og vi kan dermed sende en stor takk til Paul for tre sesonger som hovedtrener. Under Pauls ledelse har herrene økt poengfangsten gjennom hver sesong fra 24 poeng i 16-17, 30 poeng i 17-18 før man endte på bronseplass denne sesongen med hele 45 poeng. Det er ny klubbrekord etter at det ble innført tre poeng for seier!

GIR SEG SOM HOVEDTRENER: Paul André Hermansen. Foto: Tor Anders Dalland

Selv hadde han følgende å si til gif-fighters.no:

– Når det gjelder sesongen så er jeg godt fornøyd med tredjeplassen, den skal vi være stolte av. Sluttspillet ble en liten nedtur, særlig den første kampen i Lihallen, den skuffer meg mest. Kampen i går (torsdag) var en ganske bra kamp, men vi slet med uttellingen. Må nok være ærlig å si at treningene etter jul ikke har vært bra nok, vi skulle trent hardere. Jeg kommer også til å savne gutta, men tiden strekker dessverre ikke til.

Vi vil også takke alle i og rundt klubben som har støttet herrene gjennom sesongen, og håper å se alle igjen i Lihallen når sesongen 2019-20 settes i gang til høsten. Før den tid er det mulig å følge både Damer Elite i NM-puljespill denne helgen og ikke minst fire av klubbens aldersbestemte lag i sine respektive NM-klasser. Mer informasjon om dette kommer i løpet av de nærmeste dagene. Følg med!