[/av_one_full]

[/av_slide_full]
[/av_slideshow_full]

Publisert 10.03.19 | Jonas Neskvern

Etter tapet i Sandnes på fredag var det vinn eller forsvinn for GIF da lagene møttes til kamp 3 lørdag ettermiddag. Det store spørsmålet før kampen var om herrene ville klare å nullstille seg etter det svært sure tapet dagen før, for til tross for at Sandnes tok turen til Lihallen med 2-0 i kamper så var serien på ingen måte over.

LIHALLEN (3. KAMP) — Kampen startet på verst tenkelig vis for herrene da Sandnes tok ledelsen 1-0 allerede etter 51 sekunder. Det var en ledelse som skulle holde helt til 11:45 spilt av perioden da Kjetil Bratland utlignet til 1-1 i overtall. Minuttet senere tok gjestene tilbake ledelsen med 2-1, før Thomas Zaal på strålende vis utlignet til 2-2 på egenhånd. Dessverre for herrene så gikk Sandnes nok en gang opp i ledelsen like etter utligningsmålet, og gjestene ledet dermed 3-2 etter 18:39 spilt. Heldigvis fortsatte herrene å kjøre på etter gjestenes tredje scoring, og fikk betalt da Robin Norstrøm utlignet til 3-3 etter 19:04. Andreas Lindberg ble registrert som målscorer, men etter det undertegnede fikk med seg så var det Robin som var sist på den. Uansett, det viktigste var at man kunne gå til pause på stillingen 3-3!

I 2. periode begynte etter hvert kvalitetsforskjellen mellom lagene å vise seg. Allerede etter 1:11 sendte Zaal herrene i ledelsen for første gang i kampen, før Björn Lundgren sørget for 5-3 kun 1:18 senere. Like etter halvspilt periode sendte Robin av gårde en suser fra distanse og herrene ledet dermed 6-3. Det så også ut til å bli stillingen til pause, men sekundet før signalet gikk fikk kaptein Christian Kragerud sette 7-3 etter et frislag. En strålende periode av herrene som man til slutt endte opp med å vinne hele 4-0!

Med 7-3 etter to perioder var det fortsatt ikke helt avgjort, men herrene trengte ikke mange minutter i 3. periode for å legge all tvil til side. 8-3 ble satt inn av Tommy Midtsveen etter 2:01, før samme mann økte ledelsen til 9-3 kun minuttet senere. Like etter fikk Bratland æren av å score herrenes tiende mål for dagen på straffeslag, og som om ikke det var nok så scoret Midtsveen sitt tredje mål i perioden etter kun 5:18 spilt. Med 11-3 var det ikke lenger noen som helst tvil om at dette skulle gå veien for herrene, og det ble bare til pynt på resultatet for Sandnes sin del da de scoret to mål i sluttminuttene. Etter at 60 minutter var unnagjort kunne herrene juble for seier 11-5, og har dermed redusert Sandnes sin ledelse i serien til 1-2 i kamper.

Kamp 4 spilles i Sandnes torsdag ettermiddag, og da er det igjen vinn eller forsvinn for herrenes del. Vinner man den kampen så skal serien avgjøres i en 5. kamp i Lihallen på lørdag.