[/av_one_full]

[/av_slide_full]
[/av_slideshow_full]

Publisert 09.03.19 | Jonas Neskvern

LIHALLEN — Fredag kveld var G17 i aksjon mot seriemester NOR 92 hjemme i Lihallen. Serien ble avsluttet forrige måned, og denne kampen var en del av et A-sluttspill der de fire beste lagene fra Akershus, Buskerud og Oslo møtes før NM-puljespillet går av stabelen 23. mars. I serien endte NOR 92 opp med 35 poeng på ti kamper etter åtte seire, én uavgjort og ett tap. Den uavgjorte kampen var nettopp mot GIF i Mjøndalshallen (5-5), så gutta gikk derfor inn til kampen med en god følelse.

Kampen startet strålende for GIF som tok ledelsen allerede etter 1:14. Etter det tidlige ledermålet gikk kampen inn i en stillingskrig der det var lite sjanser og litt avventende angrepsspill. Publikum måtte derfor vente helt til det var spilt 14:38 av perioden før 2-0-scoringen kom. Fire minutter senere kom også 3-0, som også holdt seg helt inn til pause.

I 2. periode slapp gutta seg litt ned etter den gode starten. Det er svært lite gunstig å gjøre når man møter et såpass godt lag som NOR 92. Dette er et lag som ikke lar seg be to ganger når de får muligheten, og GIF måtte sakte, men sikkert se at den solide ledelsen forsvant. Da lagene gikk til pause var det gjestene som nå ledet 6-5, og for GIF sin del handlet det nå om å få tilbake kontrollen på kampen. NOR 92 hadde kun to skudd på mål i 1. periode, men økte det antallet til elleve i 2. periode.

Til tross for at ledelsen var borte hadde gutta fortsatt stor tro på et comeback. To raske scoringer etter pause gjorde at man nå ledet 7-6 etter 4:05 spilt av perioden. Med sju minutter igjen av kampen fikk gutta muligheten i spill 5 mot 4, og benyttet seg av den ved å øke ledelsen til 8-6 to sekunder før utvisningen var over. Like etter kom også 9-6-scoringen på en kontring til stor jubel fra GIF. Gutta stormet banen for å feire, men fikk som en følge av det servert en 2+10 minutters utvisning for usportslig opptreden. Må si jeg synes det er merkelig av dommerne å skulle dele ut minutter i en slik kamp når gutta kun viste idrettsglede, og da spesielt med tanke på at feiringen foregikk på motsatt side av banehalvdelen i forhold til NOR 92 sin innbytterbenk. En annen ting er å feire foran benken til motstanderne, men dette mener jeg var en grov bom hva gjelder idrettsforståelse.

I det påfølgende overtallet reduserte selvfølgelig NOR 92 til 9-7. På dette tidspunktet gjenstod det fortsatt 2:20 igjen av kampen, så det fortsatt mye jobb å gjøre for GIF. Gutta kjempet iherdig i spill 5 mot 6 og da sluttsignalet gikk kunne man slippe jubelen løs for seier 9-7. En imponerende seier for GIF mot årets seriemestere i G17 Elite!