[/av_slide_full]
[/av_slideshow_full]

Publisert 07.03.19 | Jonas Neskvern

Onsdag kveld var det klart for 1. kamp i sluttspillet mellom GIF og Sandnes. Dette er en serie som er ventet å bli tett og jevn, men med GIF-herrene som relativt klare favoritter til å ta seg videre med tanke på at dette skal avgjøres i best av fem kamper. Men enkelt var det ingen som regnet med at det skulle bli, og det fikk herrene erfare allerede fra første stund.

LIHALLEN (1. KAMP) — Herrene gikk inn til onsdagens kamp som favoritter, men Sandnes hadde absolutt ikke kommet til Nittedal for å spare på kreftene. Allerede etter 5:19 av perioden kom 0-1, og herrene fikk virkelig kjenne på kontringsstyrken til gjestene. Stillingen holdt seg en god stund, men med i underkant av fem minutter igjen av perioden kom utligningen ved Björn Lundgren i undertall. Dessverre trengte Sandnes kun 54 sekunder på å ta ledelsen tilbake, før de ytterligere 27 sekunder senere økte til 3-1. Herrene var rystet, men fikk heldigvis med seg en redusering før pause da Kjetil Bratland fant veien til lengste kryss etter 19:17 av perioden!

I 2. periode fikk GIF en drømmestart da Thanh Tran Minh utlignet allerede etter 47 sekunder. Med 3-3 trodde nok de fleste at herrene nå bare ville fortsette å male på, men slik skulle det på ingen måte bli. I løpet av de elleve neste minuttene var det nemlig Sandnes som scoret fire mål uten at herrene klarte å respondere. Dette var en sjokkerende utvikling på kampen, men gjestene har noen svært dyktige spillere offensivt som ikke lar seg be to ganger når de får muligheten.

Heldigvis våknet herrene til liv etter kalddusjen og i løpet av en periode på 2:07 reduserte både Rongsjord, Minh og Bratland. Stillingen var dermed 6-7 etter 17:04 spilt av midtperioden. Herrene skulle nå jage utligningsmålet, men i stedet var det Sandnes som økte ledelsen til 8-6 kun 17 sekunder etter herrene sitt siste reduseringsmål. Ytterligere 31 sekundere senere kom også 6-9-målet, og det var også stillingen da lagene gikk til pause etter to spilte perioder. En fartsfylt 2. periode endte til slutt med hele ti scoringer, og dessverre for hjemmepublikumet var det Sandnes som scoret seks av dem.

Et vanskelig utgangspunkt ble ikke noe enklere da Sandnes scoret sitt 10. mål for kvelden etter 3:31 av 3. periode. Herrene hadde mye ball og muligheter, men klarte ikke å redusere til 7-10 før det var gått 12:31 av perioden. Målscorer var Tommy Midtsveen. Dessverre for herrene så svarte Sandnes nok en gang lynraskt, og denne gangen tok det 27 sekunder før 7-11 kom. Like etter ble ledelsen økt til 7-12, og nå var det definitivt game over for herrene. Man fikk riktignok med seg to reduseringer ved Falkeid og Rongsjord i spill uten målvakt, før Sandnes satte spikeren i kista til 9-13 med scoring i tomt bur to sekunder før slutt. Dermed kunne Sandnes sette seg på kveldsflyet hjem fra Oslo med en 1-0-ledelse i kamper. For herrenes del må man nå prøve å glemme denne kampen så fort som mulig for allerede på fredag spilles nemlig kamp 2 i Sandnes. Dette er nærmest en kamp herrene må vinne om man skal ha mulighet for å nå en semifinale.