[/av_one_full]

[/av_slide_full]
[/av_slideshow_full]

Publisert 03.03.19 | Jonas Neskvern

Lørdag ettermiddag skulle kampen om bronsen i Eliteserien avgjøres da herrene tok imot Sveiva i Lihallen samtidig som Slevik tok turen til Tindlundhallen for å møte Greåker. GIF hadde før runden to poengs forsprang på Slevik, og ville med seier her sikre seg 3. plassen. Med tap var man avhengige av at Greåker skulle slå Slevik for å unngå å havne utenfor medaljeplass.

LIHALLEN — Sveiva hadde allerede sikret seg 2. plassen før denne kampen, men stilte likevel med tilnærmet fullt mannskap denne kampen. I mål startet Andreas Falkeid på sin gamle hjemmebane i det som var hans aller første kamp mot GIF. Etter en positiv start for herrenes del tok Sveiva stadig mer og mer kontroll over kampen. Herrene sleit med å holde på ballen offensivt utover i perioden, og etter at perioden var over kunne Sveiva gå til pause med en 2-0-ledelse.

I 2. periode startet GIF i undertall, men utnyttet seg likevel godt av situasjonen da Olav Falkeid ble spilt alene gjennom på venstresiden og sendte av gårde et dragskudd i lengste kryss bak Andreas. Dessverre for herrene brukte Sveiva kun 19 sekunder på å svare i overtall, og derfra og ut var det egentlig aldri noen tvil om hvor seieren skulle havne. Sveiva var effektive offensivt og GIF måtte gå til siste pause på stillingen 1-6. Heldigvis hadde Greåker gjort jobben mot Slevik, og ledet 6-2 før 3. periode. Dermed var det ingen tvil om at herrene hadde sikret seg 3. plassen til tross for at det gjenstod én periode.

3. periode bar preg av at både kampen her og kampen i Tindlundhallen var avgjort. Periodens beholdning var to scoringer av Tommy Midtsveen der den siste kom i periodens aller siste sekund. Dermed endte det til slutt 3-6 i Lihallen, men enda viktigere var det at Greåker slo Slevik 8-3 i Tindlundhallen. Herrene kunne dermed innkassere klubbens første medalje siden sesongen 2010-11, og den femte totalt i GIF/Holum sin historie. Belønningen for 3. plass i serien er både hjemmebanefordel og muligheten til å velge motstander i kvartfinalerunden av NM-sluttspillet.

Topp 3-plasseringer i Eliteserien for GIF/Holum:
2002-03: 2. plass (Holum)
2004-05: 2. plass (Holum)
2005-06: 2. plass (GIF)
2010-11: 3. plass (GIF)
2018-19: 3. plass (GIF)

Etter at Greåker valgte Sarpsborg og Sveiva tok NOR 92, så stod det mellom Sandnes og Tunet for GIF sin del. Valget falt på Sandnes, et lag man aldri før har møtt i sluttspill. Det blir spennende å se hvordan disse oppgjørene utvikler seg, og da spesielt med tanke på at lagene må fly mellom kampene. Hjemmebanefordelen bør utvilsomt spille i favør av GIF her, men så gjenstår det å se om man klarer å utnytte denne fordelen?