Forza Fighters

G17 bet godt fra seg mot Tunet


[/av_heading]
[/av_one_full]


[/av_slide_full]
[/av_slideshow_full]


Publisert 02.03.19 | Jonas Neskvern


ROMMENHALLEN — Fredag kveld var det duket for regionscupfinale mellom GIF og Tunet i G17-klassen. Rammen rundt kampen var en finale verdig med innmarsj, lineup og hele 171 tilskuere på plass på tribunen! På veien til finalen hadde GIF tatt seg forbi Lørenskog i kvartfinalen med sifrene 4-1 og Sveiva i semifinalen med 4-3. Tunet på sin side fikk friplass til semifinalen der de slo Vålerenga hele 14-2.

Motstander Tunet blir regnet som en av de største, om ikke den aller største, favoritten til å ta NM-gull i aldersklassen denne sesongen, og i seriekampen mellom lagene før jul tapte GIF hele 12-2 i Høyenhallen etter å ha blitt skutt ut av hallen (35-18). Det var med andre ord liten tvil om at Tunet var soleklare favoritter på forhånd.

Til tross for at alle odds talte for GIF-tap så gikk gutta ut på banen med tro på at dette var mulig. Om Tunet undervurderte oss eller ikke er vanskelig å si, men kontrasten fra kampen i Høyenhallen før jul var i hvert fall enorm. Kampen forble stort sett jevnspilt fra start til slutt med Tunet ett mål eller to foran. GIF var flinke til å få baller på mål (29 totalt), men klarte ikke å utnytte seg effektivt av de utallige returene som kom fra Tunets målvakt.

Det skal riktignok sies at Tunet sløste bort en god del store sjanser, og hadde i tillegg fem baller i stolpene i løpet av kampen. Den store forskjellen mellom lagene var helt klart rutinen til Tunets Eliteserie-rekke som sto bak 4 av 5 scoringer. Det er klart det blir tøft når GIF har en tropp der 12 av 18 spillere holder G14/15-alder, mens Tunet stiller med fem spillere som enten spiller fast eller har spilt flere kamper i Eliteserien. I så måte står det stor respekt av prestasjonen til GIF denne kampen, men det var likefullt bittert med tap når kampen ble som den ble.


[/av_textblock]

← Sikret bronsen tross tap   |   Tapte i Gressvikhallen →