[/av_one_full]

[/av_slide_full]
[/av_slideshow_full]

Publisert 24.02.19 | Jonas Neskvern

Lørdag ettermiddag reiste herrene til Gressvikhallen med et ønske om å sikre 3. plassen i Eliteserien. Motstander var Slevik – et lag man ikke har klart å slå på bortebane de seks siste sesongene i seriesammenheng. Styrkeforholdet mellom lagene har imidlertid endret seg denne sesongen, og etter at GIF vant høstens oppgjør i Lihallen 6-5 etter straffeslag var det ingen tvil om at herrene gikk for seier også denne gangen.

GRESSVIKHALLEN — Herrene gikk inn til kampen med fire strake seire i bagasjen. Slevik på sin side hadde vunnet åtte av sine ni siste kamper før denne, så det var derfor to formlag som møttes til kamp. Forutsetningene før kampen var at GIF ville sikre 3. plassen med minst ett poeng ettersom man befant seg fem poeng foran Slevik med to kamper igjen å spille.

De første minuttene av kampen var jevnspilte med lite sjanser begge veier. Halvspilt i 1. periode fikk Slevik muligheten i spill 5 mot 4, og den muligheten omsatte de til ledelse 1-0. Resten av perioden fortsatte i samme spor som før scoringen, og da pausesignalet gikk stod det fortsatt 1-0 til Slevik.

I 2. periode forsatte det samme kampbildet som i de første 20 minuttene. Det kunne nesten virke som om frykten for å slippe inn var større enn ønsket om å score selv, og det hadde nok mye å gjøre med viktigheten av kampen for begge lagene. I det perioden nærmet seg halvspilt fikk Slevik en stor sjanse, men GIF ble reddet av tverrliggeren. I stedet for 2-0 kom utligningen til 1-1 kun minuttet senere da Petter Ulven fant veien forbi Sleviks målvakt. Herrene var dermed fullt med igjen kampen, men dessverre brukte Slevik kun 23 sekunder på å ta ledelsen tilbake. Tre minutter senere økte de attpåtil ledelsen til 3-1 etter et frislag, og nå det skummelt ut for herrenes del.

Dette var tydelig en kalddusj for herrene som med to mål bak hadde et krevende utgangspunkt før 3. periode. Det ble ikke akkurat noe lettere da Slevik økte ledelsen til 4-1 fire minutter inn i perioden. Det ville seg ikke helt offensivt for herrene denne kampen, og Slevik hadde stort sett god kontroll defensivt. Herrene fikk riktignok fornyet håp om poeng da Ulven scoret sitt andre for dagen med fem minutter igjen å spille. I sluttminuttene forsøkte man seg i spill 6 mot 5 på jakt etter enda en redusering, men det ble aldri det helt store ut av det.

Herrene måtte dermed nok en gang se seg slått av Slevik i Gressvikhallen. Slevik er nå kun to poeng bak GIF i kampen om 3. plassen. Førstkommende lørdag spilles siste serierunde der herrene tar imot Sveiva hjemme i Lihallen, mens Slevik skal møte Greåker borte i Tindlundhallen. Det blir med andre ord en svært spennende avslutning på årets Eliteserie, så vi håper at så mange som mulig tar turen til Lihallen for å støtte herrene i jakten på bronsemedaljene!