[/av_one_full]

[/av_slide_full]
[/av_slideshow_full]

Publisert 17.01.19 | Jonas Neskvern

Herrer Elite er nå inne i en periode med et tett kampprogram, og etter storseieren i Skjeberghallen på søndag ventet hjemmekamp mot NOR 92 onsdag kveld. Gjestene fra Mjøndalen startet sesongen friskt, men ha slitt med å plukke poeng den siste tiden med tre strake tap før denne kampen. For GIF sin del ville en seier her øke forspranget ned til Slevik og Tunet i kampen om 3. plassen!

LIHALLEN — Herrene var store favoritter før dette oppgjøret og tok også initiativet i kampen fra start av. Det tok likevel seks minutter før 1-0-scoringen kom da Robin Norstrøm fant lengste kryss bak gjestenes målvakt. Etter hvert som tiden gikk sleit herrene med å holde balltempoet oppe og de helt store sjansene lot vente på seg, samtidig var NOR 92 svært farlige de gangene de vant ballen. Etter 10:40 spilt kom også utligningen til 1-1. GIF sleit til tider voldsomt med markeringsspillet defensivt, men heldigvis hadde man en god Tommy Fjeldaas mellom stengene som forhindret flere baklengsmål. 24 sekunder før pause tok herrene tilbake ledelsen da en lang ball fra Thanh Tran Minh gikk rett i mål etter god jobb foran NOR 92s målvakt.

2. periode fortsatte i samme spor som den første der GIF hadde mye ball og mange avslutninger, men uten å skape de aller største sjansene. NOR 92 var dyktige til å sette fart de gangene GIF mistet ballen offensivt, og like før halvspilt periode kontret de inn utligningen til 2-2. Et av kampens avgjørende øyeblikk kom 14:43 ut i perioden da gjestene pådro seg to utvisninger samtidig slik at GIF fikk muligheten i spill 5 mot 3. Allerede 20 sekunder inn i overtallet sendte Olav Falkeid herrene tilbake i ledelsen. GIF hadde fortsatt mye tid igjen til spill 5 mot 4, men klarte dessverre ikke å utnytte det i målprotokollen. Herrene klarte imidlertid å opprettholde trykket etter utvisningene, og med 22 sekunder igjen av perioden økte Björn Lundgren ledelsen til 4-2 etter fint fremspill fra Christian Kragerud.

Med en 4-2-ledelse før 3. periode så ting svært lyst ut med tanke på tre nye poeng. Herrene hadde også god kontroll de første fem minuttene, men så fikk NOR 92 muligheten i spill 5 mot 4. Den utnyttet de godt og dermed var det igjen kun ett mål som skilte lagene. Resten av perioden bølget fram og tilbake der GIF hadde de fleste og største sjansene, men NOR 92 var ikke helt ufarlige de heller med et skudd i stolpen som sin største sjanse. To minutter før slutt pådro GIF seg en utvisning for feil avstand og det spøkte nå med tanke på seieren. Men strålende spill i undertall gjorde at man klarte å holde unna for gjestene både i spill 4 mot 5 og 4 mot 6 og dermed ble alle tre poengene værende i Lihallen!

Med denne seieren er herrene nå oppe i 33 poeng etter 15 spilte kamper. På plassene bak følger Slevik med 25 poeng (én kamp mindre spilt) og Tunet med 23 poeng (like mange kamper spilt). Kampen på lørdag mot nettopp Tunet blir svært viktig for å hindre at spesielt Slevik nærmer seg ytterligere, samtidig som man nærmest kan sikre seg å få hjemmebanefordel i kvartfinalene.