Forza Fighters

G15 med kjempeinnsats i Gothia Cup!


[/av_heading]
[/av_one_full]


[/av_slide_full]
[/av_slideshow_full]


Publisert 07.01.19 | Jonas Neskvern


Etter å ha røket ut i åttendedelsfinalen i A-sluttspillet i fjor hadde G15-laget som mål å overgå det under årets Gothia Cup. Det var på ingen måte noen enkel oppgave i aldersklassen som bestod av 56 lag fra land som Sverige, Norge, Tsjekkia og Nederland.

Vi havnet i gruppe 8 sammen med Öjaby Sport, Malmhaug, Jönköping 2 og Lindome i det som skulle vise seg å bli en tøff, men overkommelig gruppe. Etter at gruppespillet var ferdigspilt fredag kveldet var det klart at vi gikk videre til A-sluttspillet som gruppevinnere på innbyrdes oppgjør foran Lindome. Som gruppevinner slapp vi å spille sekstendedelsfinalen lørdag formiddag, og kunne heller fokusere på åttendedelsfinalen på ettermiddagen.

I åttendedelsfinalen ventet tsjekkiske TJ Znojmo LAUFEN CZ som hadde gått ubeseiret gjennom gruppe 3 med en målforskjell på 20-3 (+17). I forkant av kampen satt man med en følelse av at dette fort kunne bli veldig tøft, men gutta kjempet knallhardt i 2 x 20 minutter, og da sluttsignalet gikk kunne vi slippe jubelen løs for seier 4-1!

Målet om å forbedre fjorårets plassering var allerede nådd, men vi ble enige om å gi alt i kvartfinalen i et forsøk på å spille oss fram til turneringens siste dag. Motstander i kvartfinalen var IBK Genarp, som endte på 2. plass i fjorårets utgave. De var også regnet som en av favorittene i forkant av turneringen, så gutta var nødt til å spille på sitt absolutte toppnivå for å henge med i denne kampen. Kampen startet litt avventende fra vår side, og Genarp tok også ledelsen 1-0 i overtall. Men etter hvert som tiden gikk spilte gutta seg sakte, men sikkert inn i kampen og til pause ledet vi 2-1!

Tidlig i 2. periode scoret Genarp både 2-2 og 3-2, men gutta klarte likevel å holde motivasjonen oppe. Vi hadde ikke helt flyten med oss i denne perioden med hele tre skudd i stolpene, men litt over halvspilt i perioden fikk vi imidlertid det viktige 3-3-målet. Med 3:00 igjen å spille gikk vi også opp i ledelsen 4-3 da Henrik Amundsen scoret for tredje gang i kampen. Men gleden ble dessverre kortvarig for kun 33 sekunder senere utlignet Genarp til 4-4, noe som også så ut til å bli sluttresultatet. Men med 34 sekunder igjen å spille pådro vi oss en dobbeltutvisning og måtte dermed holde unna i spill 3 mot 5 for at kampen skulle avgjøres på straffer. Det greide vi mesterlig, og kampen endte dermed 4-4 etter full tid. I straffekonkurransen hadde vi lite å stille opp med for Genarp scoret på to av sine fire forsøk, mens vi bommet på samtlige av våre fire straffer…

Det ble dermed exit i kvartfinalen, men alt i alt var dette en meget god turnering for vår del. Vi kom lengst av de norske lagene i G15-klassen og fikk vist for oss selv at vi er inne på riktig spor kun tre måneder før NM-puljespillet settes i gang 30. mars. Forrige gang et GIF-lag nådde en kvartfinale i Gothia Cup var i 2015 da både G16 (98/99) og G18 (96/97) endte blant de åtte beste, og så vidt undertegnede har fått med seg har det heller aldri skjedd at et GIF-lag har nådd en semifinale.

GIF – Öjaby Sport 5-1 (3-0)
Mål:
Even Rogne (2), Even Holm, Patrick Marigård, Colin Oustad
Assist: Henrik Amundsen, Even Holm, Patrick Marigård, Ådne Mellum
Skuddstatistikk: 13-8

GIF – Malmhaug 4-3 (2-3)
Mål: Henrik Amundsen, Even Holm, Casper Lund-Bjerke, Even Rogne
Assist: Even Rogne (3), Even Holm
Skuddstatistikk: 16-5

GIF – Jönköping 2 1-2 (0-1)
Mål: Ådne Mellum
Skuddstatistikk: 10-7

GIF – Lindome 4-0 (3-0)
Mål: Ådne Mellum (2), Henrik Amundsen, Even Rogne
Assist: Henrik Amundsen, Ådne Mellum, Petter Robøle
Skuddstatistikk: 11-4

— SLUTTSPILL —

GIF – TJ Znojmo LAUFEN 4-1 (2-1)
Mål: Henrik Amundsen (2), Patrick Marigård, Petter Robøle
Assist: Petter Robøle (2), Even Rogne
Skuddstatistikk: 8-11

GIF – Genarp 5-4 (1-2) e.str.
Mål: Henrik Amundsen (3), Even Rogne
Assist: Colin Oustad, Petter Robøle, Even Rogne
Skuddstatistikk: 9-10
Straffer: GIF (0-4), Genarp (2-4)
[/av_textblock]

← Scoret 14 mål i Skjeberghallen!   |   Snudde kampen i 3. periode! →