Forza Fighters

Snudde kampen i 3. periode!


[/av_heading]
[/av_one_full]


[/av_slide_full]
[/av_slideshow_full]


Publisert 19.12.18 | Jonas Neskvern


Etter den skuffende kampen mot Sveiva på torsdag tok herrene turen til Kringsjåhallen for kamp mot Akerselva tirsdag kveld. Dette var herrenes siste kamp i 2018, så det var derfor viktig å avslutte året med stil. GIF har riktignok slitt stort med å oppnå gode resultater i Kringsjåhallen de siste sesongene. For i de tre siste oppgjørene stod man igjen med tre tap og en total målforskjell på horrible 8-28. Forrige seier kom for fire år siden da man vant 8-6 (20. desember 2014). Det omvendte oppgjøret mellom lagene denne sesongen ble imidlertid vunnet av GIF etter straffer (6-5), så håpet om tre poeng var absolutt til stede før kampen!

KRINGSJÅHALLEN — Med kun 65 tilskuere på tribunen var ikke rammen rundt kampen den aller beste. Det samme kan sies om starten til GIF, for allerede etter 3:18 spilt var Akerselva foran med 2-0. GIF hang ikke med spillemessig, og hjemmelaget var også nære ved å øke ledelsen til 3-0. Heldigvis våknet GIF til live utover i perioden og fikk etter hvert en redusering ved Kjetil Bratland. Mot slutten av perioden pådro herrene seg en utvisning, og kun to små sekunder før GIF ble fulltallige økte Akerselva ledelsen til 3-1. Det så ut til å gå mot et veldig svakt perioderesultat for GIF sin del, men med tre sekunder igjen av perioden hamret Tommy Midtsveen inn sesongens første scoring med en strålende backhand!

Til tross for reduseringen like før pause var ikke Midtsveen ferdig med å bidra i målprotokollen riktig enda, for allerede i første spilleminutt i 2. periode utlignet han til 3-3. GIF var nå tilbake i kampen for fullt, men det varte dessverre ikke lenge. Hjemmelaget tok nemlig tilbake ledelsen til 4-3, og med åtte minutter igjen av perioden økte de også til 5-3. GIF sleit også denne perioden med å skape de helt store sjansene offensivt, og kom ikke nærmere redusering enn et stolpetreff fra Mads Rongsjord.

Med to mål bak før 3. periode så Paul André Hermansen seg nødt til å gå ned på to rekker før de siste 20 minuttene. Om det var det som gjorde at kampbildet endret seg skal ikke jeg spekulere i, men det var ingen tvil om at GIF nå var det klart førende laget. Allerede etter 1:37 kom reduseringen ved Rongsjord og i de neste minuttene hadde Midtsveen to store muligheter til å utligne. Det lå en utligning i lufta, men etter 7:43 pådro herrene seg en utvisning for feil bytte. GIF holdt unna i spill 4 mot 5 og med fullt lag fortsatte de bare der de slapp før utvisningen. Etter 14:11 kom også utligningen da Bratland fikk stå helt alene foran Akerselvas mål, og kun 1:16 senere sendte Olav Falkeid GIF i ledelsen for første gang med en suser i lengste kryss. Det gjenstod da kun 4:33 igjen av kampen og Akerselva måtte dermed jage utligning. Herrene hadde imidlertid ikke tenkt til å la seieren glippe denne gangen og Tommy Fjeldaas og resten av forsvaret hadde egentlig god kontroll på hjemmelagets sluttspurt. Dermed kunne herrene slippe jubelen løs for tre viktige poeng, og etter Sveivas tap for Greåker samme kveld er avstanden opp til 2. plassen nå nede i to poeng igjen!

Nå venter det tre uker med juleferie for herrene før et hektisk januar-program venter på nyåret. Da venter Greåker (1. plass), Sarpsborg (5. plass), NOR 92 (4. plass) og Tunet (6. plass) i løpet av elleve dager!

Neste kamp:
Hjemme mot Greåker – Onsdag 9. januar (19:30)
[/av_textblock]

← G15 med kjempeinnsats i Gothia Cup!   |   Seier over Sveiva i Lihallen! →