Forza Fighters

Seier over Sveiva i Lihallen!


[/av_heading]
[/av_one_full]


[/av_slide_full]
[/av_slideshow_full]


Publisert 16.12.18 | Jonas Neskvern


G15 Elite tok lørdag ettermiddag imot Sveiva i årets siste kamp. Dette er to klubber som har kjempet tett i mange årsklasser tidligere og G15-klassen er ingen unntak. Lagene møtte hverandre i finalen i Planke Cup tidligere i høst og der trakk Sveiva det lengste strået med 2-1. Hjemme i Lihallen var dermed GIF ute etter å ta revansje!

LIHALLEN — Kampen startet i et tempo som vel må være det høyeste vist i en G15-kamp denne sesongen. Det var liten tvil om at GIF kom best ut av dette kampbildet for allerede etter to minutter spilt hadde kaptein Even Rogne rukket å sende to baller i nettet bak Sveivas målvakt. Etter den fantastiske starten på kampen for GIF tok Sveiva etter hvert mer over, og fikk både redusere og utligne før de også tok ledelsen 3-2 i overtall. GIF hadde nå gitt fra seg både ledelsen og initiativet i kampen, og spørsmålet var nå om de kunne klare å snu det i 2. periode?

Etter å ha gitt fra seg en tomålsledelse i 1. periode klarte GIF-gutta å nullstille i pausen. Etter 4:31 av perioden utlignet Henrik Amundsen til 3-3, og 58 sekunder senere var kampen tilbake i GIF sine hender da Even Rogne fant nettmaskene for tredje gang. De neste ti minuttene skjedde det lite, men etter 16:52 fikk Sveiva et helt korrekt idømt straffeslag. Straffen ble satt i mål på «zorro» fra Snellingen og dermed stod det 4-4 før 3. periode.

I 3. periode virket det nesten som om frykten for å tape var større en lysten til å vinne. Sveiva fikk kampen dit de ville med å dra ned tempoet med lange etablerte angrep, men GIF var tålmodige og hadde egentlig god kontroll defensivt. For GIF sin del var utfordringen det å ta bedre vare på ballen offensivt. Enkle balltap og planløse valg gjorde at det ble mye tid i egen sone denne perioden, men det er gutta heldigvis komfortable med.

Denne «stillingskrigen» så ut til å vare kampen ut, men med i underkant av fem minutter igjen å spille kontret Henrik Amundsen inn 5-4 for GIF. Sveiva etablerte et godt trykk mot GIF, men forsvaret med målvakt Oliver Robarth bakerst hadde foreløpig god kontroll. Følelsen av kontroll ble imidlertid helt borte inne i kampens siste 30 sekunder. Det oppstod et kaos foran GIFs mål der Sveiva fikk 2-3 enorme muligheter til å utligne, den siste på åpent mål med fem sekunder igjen. Heldigvis for GIF gikk forsøket utenfor, og dermed kunne gutta slippe jubelen løs for tre poeng viktige poeng!

Mål: Even Rogne (3), Henrik Amundsen (2)
Assist: Ådne Mellum, Petter Robøle
[/av_textblock]

← Snudde kampen i 3. periode!   |   Fikk det tøft i Rommenhallen →