[/av_one_full]

[/av_slide_full]
[/av_slideshow_full]

Publisert 14.12.18 | Jonas Neskvern

VM-pausen er over og Eliteserien fortsatte med toppkamp mellom Sveiva og GIF i Rommenhallen torsdag kveld. Det er mange år siden både GIF og Sveiva har vært med å kjempe i toppen av Eliteserien, så denne kampen var derfor viktig for begge lag. Historisk sett har Rommenhallen vært en vanskelig hall for GIF å ta poeng i, og siden Sveiva flyttet dit før sesongen 2009-10 har GIF kun vunnet to av sju Eliteserie-oppgjør der. Forrige seier var tilbake til 7. januar 2015 (seier 8-4).

ROMMENHALLEN — Allerede fra første sekund var det Sveiva som tok initiativet i kampen, og etter 3:40 spilt tok de også ledelsen 1-0. Minuttet senere var Thomas Zaal svært nære en vakker utligning, men forsøket ble stoppet av tverrliggeren. Dette skulle etter hvert vise seg å bli et av svært få lyspunkter i 1. periode for GIF sin del for resten av perioden handlet kun om Sveiva. Hjemmelaget hadde full kontroll på alt som skjedde, og til pause stod det hele 4-0 på måltavla. Skuddstatistikken 13-3 forteller også sitt om hvordan perioden var.

Etter den svake 1. perioden løftet herrene seg betraktelig i begynnelsen av 2. periode. Reduseringen kom fra Zaal på et frislag, og dermed var håpet om en snuoperasjon tent. Håpet varte imidlertid ikke i veldig mange minuttene for like etter fikk Sveiva muligheten i spill 5 mot 4. Der brukte de kun fire sekunder på å øke ledelsen til 5-1, og kun 53 sekunder senere økte de også til 6-1. Kampen ble vel egentlig avgjort her for etter dette var alt av spenning i kampen borte. Mot slutten av perioden kom også 7-1, før Audun Hovin reduserte for herrene med sitt første mål for sesongen.

I 3. periode fikk Sveiva gjøre både sitt 8., 9. og 10. mål før Petter Ulven reduserte til 10-3 med det som ble kampens siste scoring. Dermed stoppet herrenes rekke på sju kamper uten tap (6-1-0-0), og avstanden opp til Sveiva er nå oppe i fem poeng. Etter halvspilt serie befinner GIF seg stadig på en klar 3. plass, og har fortsatt til gode å tape for samtlige lag under seg på tabellen!

Minner også om at GIF ikke har endt topp 3 i Eliteserien siden 2010-11, så det er fortsatt mye å spille om til tross for at det nå ser vanskelig ut med tanke på de to øverste plassene.