[/av_one_full]

[/av_slide_full]
[/av_slideshow_full]

Publisert 18.11.18 | Jonas Neskvern

Etter seks strake trepoengere var herrene for første gang på mange år favoritter før en hjemmekamp mot Slevik. Det hadde riktignok gått ti år siden forrige Eliteserie-seier mot østfoldingene i Lihallen (8. mars 2008), men denne sesongen var muligheten større enn på lenge!

LIHALLEN — Etter at de første ti minuttene stod målløse var det GIF som scoret kampens første mål etter 11:32. Thomas Aas sendte av gårde en kanonkule i høyre kryss, og dermed hadde herrene scoret først for sjuende kamp på rad. Slevik svarte imidlertid raskt, og da perioden var ferdigspilt stod det 1-1 i Lihallen.

I første halvdel av 2. periode var det Slevik som var det førende laget. GIF sleit med å komme til de helt store målsjansene, og det var derfor fortjent at Slevik tok ledelsen etter sju minutter av perioden. Like etter var gjestene farlig frampå igjen, men Tommy Fjeldaas gjorde en strålende redning. Like etter smalt det i stedet andre veien da Andreas Lindberg utlignet til 2-2 med en flott avslutning fra venstresiden. Det var også stillingen da lagene gikk til siste pause.

Med 2-2 før 3. periode var det en helt åpen kamp i Lihallen. De første minuttene av perioden bølget litt fram og tilbake før gjestenes storscorer Johan Åhlberg fikk veldig god tid til å prikke inn 2-3. Det tok heldigvis ikke lang tid før GIF svarte, og Olav Falkeid utlignet til 3-3 etter et frislag. Herrene fortsatte i et høyt tempo, og med 8:27 igjen av kampen sendte Lindberg GIF tilbake i ledelsen med sitt andre for dagen!

Med 3:55 igjen av kampen økte Sindre Buraas ledelsen til 5-3 med sitt ellevte mål for sesongen. Det så på dette tidspunktet svært lyst ut med tanke på tre poeng, men Slevik hadde på ingen måte gitt opp. I spill 6 mot 5 reduserte gjestene til 5-4 da det gjenstod 1:41 av kampen. Herrene holdt godt unna mot gjestenes press det neste minuttet, og var attpåtil veldig nære å avgjøre kampen i tomt bur. Men Slevik har enkeltspillere som er ekstremt effektive offensivt, og det fikk herrene dessverre erfare denne kampen da Åhlberg utlignet til 5-5 med fire sekunder igjen på klokka.

Veldig surt for GIF som virkelig hadde muligheten til å sette et godt grep om 3. plassen, men det var fortsatt ett viktig poeng å kjempe om i straffeslagkonkurransen. Der var det ingen tvil om at herrene var best, og med scoringer fra Kjetil Bratland, Erlend Bjerknes og Olav Falkeid holdt det i massevis da Fjeldaas avverget samtlige forsøk fra Slevik. Herrene er nå 3-0 etter straffeslag denne sesongen, og er også ubeseiret i de sju siste kampene før VM-pausen som venter!