Forza Fighters

Herrene vant etter straffer


[/av_heading]
[/av_one_full]


[/av_slide_full]

[/av_slideshow_full]


16.09.18 | Jonas Neskvern


LIHALLEN — Lørdag ettermiddag var det endelig klart for serieåpning for Herrer Elite. Motstander i åpningskampen var Akerselva, et lag man på forhånd var klare favoritter til å slå.

Etter en tam 1. periode var det gjestene som kunne gå til pause med en 1-0-ledelse. Scoringen kom på et straffeslag i åpningsminuttene, og publikum i Lihallen fikk for første gang se effekten av de nye reglene for straffeslag.

2. periode var ikke mer enn tre minutter gammel da Akerselva økte ledelsen til 2-0. Skuddstatistikken var på det tidspunktet 12-4 til GIF, men det hjalp lite ettersom måltavla viste 0-2. Herrene tok mer og mer kontroll over kampen etter det tidlige baklengsmålet, og da perioden nærmet seg halvspilt pådro Akerselva seg to utvisninger samtidig. Dette utnyttet GIF til det fulle, og i løpet av de to minuttene i overtall var kampen utlignet til 2-2. Få minutter senere var snuoperasjonen fullført, og lagene gikk til siste pause på stillingen 3-2.

Etter tidlige baklengsmål i både 1. og 2. periode var det GIF som åpnet best i 3. periode. Et langskudd fra Sindre Buraas fant veien til nettmaskene, og dermed stod det 4-2 til GIF. Lagene scoret så hver sin gang i løpet av de neste ti minuttene, slik at GIF ledet 5-3 med i underkant av ti minutter igjen å spille. Herrene på det tidspunktet god kontroll på kampen, men fikk en uheldig redusering imot seg da gjestene scoret i spill 5 mot 4. Det var tydelig at Akerselva fikk troa på poeng etter den reduseringen, og med fire minutter igjen utlignet de til 5-5 på et frislag. De siste minuttene bølget fram og tilbake, men det var faktisk gjestene som var nærmest seieren med et stolpeskudd helt på tampen.

Med 5-5 etter ordinær tid måtte det straffeslag til for å dele ut det siste poenget. Lagene fikk fem straffer hver, men ingen av gjestenes fem forsøk fant veien forbi Philip Rudningen i GIF-målet. For GIF scoret Olav Falkeid på sitt forsøk, og dermed var det GIF som endte opp med seieren i serieåpningen!

Neste kamp

Borte mot NOR 92 – Onsdag 19. september (19:00)
[/av_textblock]

← Kommende kamper: Uke 38   |   Kommende kamper: Uke 37 →