Sarpsborg vs GIF Fighters 0-5 (0-2, 0-0, 0-3)

Mål: Erlend Bjerknes (3), Benjamin Belsten, Joakim Løvholm

Assist: Tommy Midtsveen (2), Christian Kragerud, Mads Rongsjord

Skuddstatistikk: 29-19

Fredag kveld tok herrene turen til Skjeberghallen for siste bortekamp før sluttspillet. GIF lå før kveldens kamp på 6. plass på tabellen med 24 poeng, men med kun tre poeng ned til Fredrikstad på 9. plass var ingenting sikkert med tanke på en plass i sluttspillet.

Etter at de syv første minuttene var i Sarpsborg var målløse fant Joakim Løvholm til slutt veien til nettmaskene etter 7:23. Få minutter senere fikk lagene hver sin utvisning (2 min), og i spill 4 mot 4 økte Erlend Bjerknes ledelsen til 2-0. Herrene fikk også muligheten i overtall mot slutten av perioden, men greide ikke å øke ledelsen.

I 2. periode var det ingen av lagene som greide å score. Dette var naturlig nok noe som passet GIF best ettersom de hadde to mål å gå på fra 1. periode. Dette var for øvrig første gang at GIF spilte en målløs periode siden 5. oktober 2016 (1. periode mot Haugerud).

Med 2-0 hadde herrene et godt utgangspunkt før de siste 20 minuttene, men ni utvisningsminutter i første halvdel av perioden gjorde at ting fort kunne sett helt annerledes ut. Heldigvis gjorde herrene jobben i undertall, og i stedet for at Sarpsborg reduserte, så var det kaptein Benjamin Belsten som økte til 3-0 på tampen av den siste utvisningen. I underkant av tre minutter senere økte Bjerknes ledelsen til 4-0 med sitt andre for kvelden, før samme mann var frampå igjen med sitt hat trick like etter!

Herrene kunne dermed juble for tre viktige poeng i kampen om de siste sluttspillsplassene. Det er fortsatt teoretisk mulig at herrene kan havne på 9. plass, men da skal det komme såpass mange overraskende resultater at det er helt urealistisk.

NB! Dette var første gang siden 30. november 2013 (8-0 mot Haugerud) at herrene holdt nullen i en tellende kamp (både serie og sluttspill inkludert). Det er derfor bare å gratulere Tommy Fjeldaas (29 redninger) og resten av laget med en sterk prestasjon i kveld!