Forza Fighters

Herrene tapte thrillerkamp


[/av_heading]
[/av_one_full]


[/av_slide_full]
[/av_slideshow_full]


21.01.18 | av Jonas Neskvern


LIHALLEN — Herrene ledet på det meste hele 6-0, men måtte likevel se seg slått av Tunet.

GIF Fighters vs Tunet 9-11 (5-0, 3-5, 1-6)

Mål: Christian Kragerud (2), Robin Norstrøm (2), Audun Hovin, Tommy Midtsveen, Mads Rongsjord, Fabian Stensberg, Petter Ulven

Assist: Tommy Midtsveen (2), Mads Rongsjord (2), Thomas Zaal (2), Erlend Bjerknes, Christian Kragerud, Fabian Stensberg

Skuddstatistikk: 26-34

Det var en fantastisk innebandykamp de 150 fremmøtte fikk servert i Lihallen lørdag ettermiddag. Herrene tok ledelsen ved Fabian Stensberg allerede i åpningsminuttet, og fortsatte bare å banke inn scoringer utover i perioden. Da 1. periode var over stod det hele 5-0 på måltavla, og det var ingen tvil om at herrene var det klart beste laget.

For å finne forrige gang GIF ledet med fem eller flere mål etter 1. periode må vi helt tilbake til 30. november 2013. Den gangen ledet de 5-0 over Haugerud etter 20 spilte minutter, før de til slutt vant kampen 8-0. Det var for øvrig også forrige kamp herrene holdt nullen i Eliteserien.

Etter den strålende 1. perioden startet midtperioden med at Mads Rongsjord økte ledelsen til 6-0. Det var tydeligvis akkurat det Tunet trengte for å våkne, for i løpet av de neste fem minuttene reduserte gjestene tre ganger. Herrene svarte tilbake ved Audun Hovin, før en umarkert Robin Norstrøm sørget for at det stod 8-3 etter halvspilt kamp. Herrene hadde igjen en svært komfortabel ledelse, men to nye reduseringer fra Tunet førte til at lagene gikk til siste pause på stillingen 8-5.

I 3. periode scoret herrene nok en gang i åpningsminuttet, og denne gangen var det Tommy Midtsveen som var frempå allerede etter ni sekunder. Herrene så da ut til å kunne bryte den fem kamper lange tapsrekken mot Tunet i Eliteserien, men gjestene ville det imidlertid annerledes …

Manglerud-laget jobbet seg nemlig gradvis inn i kampen igjen slik at det stod 9-7 med åtte minutter igjen. Da fikk herrene sin andre utvisning for dagen, som Tunet utnyttet til det fulle. På stillingen 9-8 bestemte dommerne seg for å gi Eivind Brandeggen en to minutters utvisning for obstruksjon. En svært kontroversiell avgjørelse som førte til enorme protester fra GIF-spillerne. I det påfølgende overtallet scoret Tunet sitt tredje mål på tre overtall, og herrenes store ledelse var plutselig utlignet.

Med kort tid igjen så det ut til å gå mot en avgjørelse på straffer, men med litt over minuttet igjen banket Axel Wallin inn 10-9 til Tunet. Herrene forsøkte desperat å utligne i spill 6 mot 5, men det endte i stedet opp med at gjestene avgjorde kampen i tomt bur.

Det er ikke mange idretter man finner kamper der lag kan tape kamper etter å ha ledet med seks mål, men i innebandy er slikt mulig, dessverre. Herrene får uansett ta med seg en strålende 1. periode der de til tider spiller ball i hatt med Tunet. Kragerud (2+1), Midtsveen (1+2) og Rongsjord (1+2) gjorde alle 3 poeng for denne kampen, mens Stensberg ble kåret til herrenes beste spiller etter 2 poeng (1+1).

Neste kamp

Borte mot Slevik onsdag 24. januar (kl. 19:00)
[/av_textblock]

← Herrene tapte i Gressvikhallen   |   Kommende kamper: Uke 3 →