[/av_one_full]

[/av_slide_full]
[/av_slideshow_full]

01.01.18 | av Jonas Neskvern

2018 er nå i gang og da passer det fint å se tilbake på hvordan herrene gjorde det i løpet av fjoråret. Det ble spilt totalt 27 kamper, hvorav 22 av dem var i serien og fem i sluttspillet.

Vi begynner i januar som inneholdt hele fem kamper. Herrene startet måneden med tap for Tunet og Slevik, men fulgte opp med tre poeng mot både Fredrikstad og Haugerud i de to neste kampene. Månedens siste kamp ble spilt hjemme mot Greåker, og der ledet GIF 3-1 etter 1. periode. Dessverre holdt det ikke helt inn, for Greåker snudde kampen til 4-6 i løpet av de to siste periodene. I denne måneden scoret Sindre Buraas fem av sine totalt ti mål i sesongen 2016-17, mens Anders Mellum gjorde 7 poeng (3+4).

Februar måned begynte perfekt med 6-5-seire over både Sandnes og Sarpsborg. GIF stod da med tre poeng i fire av de fem siste kampene, og viste med det god form kort tid før sluttspillet. Måneden ble imidlertid avsluttet med tap mot Harstad og Sveiva, men sluttspillplassen var aldri i fare. Olav Falkeid og Björn Lundgren noterte seg for poeng i samtlige kamper denne måneden, men det var Tommy Midtsveen som endte opp som GIFs mestscorende spiller med 8 poeng (5+3).

I mars endte sesongens siste seriekamp med tap borte mot Akerselva, og målvakt Philip Rudningen noterte seg for sitt første poeng i Eliteserien i den kampen. Herrene fullførte dermed sesongen 2016-17 på 6. plass med 24 poeng, og det ble etter hvert klart at Greåker ble motstander i kvartfinalene.

Sluttspillet

Greåker ble ansett som klare favoritter i denne kvartfinaleserien, og styrket sitt favorittstempelet ved å vinne 6-2 i første kamp. Heldigvis ble det langt mer spennende da lagene møttes til kamp 2 i Lihallen tre dager senere, for det stod nemlig 10-10 da kampen gikk inn i siste ordinære spilleminutt. De fleste forventet nok da at kampen skulle gå til sudden death, men med 26 sekunder igjen å spille satte Joakim Løvholm inn 11-10, og utlignet dermed kvartfinaleserien til 1-1!

I kamp 3 i Tindlundhallen ble Greåker igjen for sterke med sifrene 8-3. GIF måtte dermed vinne på hjemmebane i kamp 4, og det ble nok en gang en spennende kamp for de fremmøtte i Lihallen. Herrene ledet hele 5-1 tidlig i 3. periode, men Greåker jobbet seg inn igjen i kampen slik at herrenes ledelse hadde krympet til 6-5 med tre minutter igjen. Anført av en strålende Andreas Falkeid mellom stengene holdt herrene unna slik at det hele måtte avgjøres med en femte kamp i Tindlundhallen.

GIF hadde (og har fortsatt) ikke vunnet i Tindlundhallen siden 8-6-seieren 13. oktober 2013. Oppgaven de stod overfor var svært vanskelig, og det endte dessverre med tap 1-6 og exit i kvartfinalene. Til tross for tapet var det på mange måter et positivt sluttspill for herrene, og spesielt med tanke på at Greåker tok seg hele veien til NM-finalen noen uker senere.