Forza Fighters

Säsongen 2016/2017 har inletts!

GIF står bättre rustat än på länge!

I måndags mötte 13 förväntansfulla spelare på Herrer Elite upp på löparbanan i Rotnes för det första passet i den fem veckor långa «försäsongen». Det har inte hänt på ett tag och det visar att det unga laget menar allvar med den ambition som avslutade spelarmötet i början av april. 

Passet bestod i uppvärmning, skadeförebyggande övningar och framförallt det första löptestet: Coopers test. Vår variant är den där du helt enkelt springer 3 km så snabbt som möjligt. Målet är att laget som helhet ska komma under 12 minuter och så många som möjligt ska närma sig den kravprofil som det svenska landslaget har på sina spelare: 11:15. Med kravprofil menas att landslagsspelarna ska under 11:15, flera är bättre än så.

Detta första möte med verkligheten gav att det är flera av spelarna som har lite att jobba med. Men det är därför vi gör det vi gör. Nästa test är under sista veckan av försäsongen och ett tredje kommer första veckan i augusti. Veckan efter den första spelmässiga utmaningen, Kallsta Open i Karlstad i slutet av augusti kommer det fjärde Coopers test. Då ska vi vara där – under tolv på i princip samtliga och några som närmar sig 11:15. 

Spelarna har önskat ett mer varierat upplägg denna gång och vi lyssnar. Motivation och insats kräver att vi också har det roligt tillsammans mitt i allt hårt arbete. Det är viktigt för att orka hela vägen.

Styrelsen har svarat på utmaningen på bästa sätt och vår hårt arbetande ordförande, Ann Marit Ansnes, har levererat. Dagens pass bestod i basket blandat med stenhårda löpövningar blandar med plyometriska insatser. 15 spelare mötte upp och bidrog till att motsvara det högt ställda förväntningarna. Efter en timme i Lihallen fortsatte vi på gymmet på andra sidan fotbollsplanen. Laget menar allvar. 

Torsdagar kommer att innebära ett kortare löppass följt av något jag anser kan komma att bli ett viktigt inslag. Vi blir tränade av två tjejer från GIF Turn. Fokus på rörlighet och bålstabilitet kan innebär att flera av spelarna upptäcker muskler de aldrig har varit i närheten av tidigare. 

Till hösten kommer vi också att lägga på några pass i simhallen samtidigt som vi går in i hall och börjar fokusera på det spelmässiga. Det lovar gott helt enkelt.

15 spelare på plats, ytterligare några som är sjuka, jobbar eller är bortresta innebär att truppen på 20 man är mer eller mindre intakt från första dagen på sommarträningen. Det är viktigt. Det betyder något när man tittar till höger och vänster om sig och ser en lagkamrat som satsar för fullt för att utmana sig själv, de andra och laget. Det betyder allt. 

Responsen så långt är riktigt, riktigt bra och ligger i linje med att föreningen och laget har faktiska ambitioner om att bli ett topplagg inom två, tre år. Det betyder också att vi behöver den här typen av insatser från samtliga de kommande två åren för att överhuvudtaget har en chans att utmana om topplaceringar. 

Det vi visar fram dessa två dagar är ett viktigt led i detta.

Bilderna är faktiska, spelarna rör sig så fort att kameran inte hänger med.

Från sargkanten med förhoppning!

Samuel Rosenkvist
trener, herrer elite

← Trenerskifte på Herrer Elite   |   GIF FIGHTERS INVITERER ! →