Forza Fighters

Fullständig kollaps trots bra start i Høyenhallen

Tunet – Gjelleråsen, 14-3 (5-2, 3-0, 6-1)

Vi inleder på ett övertygande sätt och har 2-0 efter fem minuter. På det har vi ett friläge som Anders Mellum dessvärre sätter i ribban. Första halvan av perioden ser väldigt bra ut från vår sida. Dessvärre kommer det ett snabbt regiskifte och Tunet tillåts, mer än något annat, att göra fyra mål på tre minuter och situationen är genast mycket mer allvarlig. Däremellan har vi ytterligare två skott i ramen och matchbilden börjar att kännas igen från första mötet i Høyenhallen där vår ineffektivitet blir delvis avgörande. 

Vi går till pausvila med ett klassiskt tremålsunderläge men känner ändå att vi har goda möjligheter att kämpa oss in i matchen. Vi fortsätter att prestera bra även i början att mittperioden men när Tunet gör ytterligare mål tappar vi fullständigt. Upp på tre kedjor för att sprida på erfarenheten, men matchen är förlorad. Nu handlar det mer om att avsluta snyggt och ta med oss en positivt känsla inför matchen på fredag. 

Det blir snarare det motsatta när strukturen och koncepten fallerar likt ett jengaspel. Hela 6-1 i den avslutande perioden är inget att bygga det kommande på. Men vi har bara att bryta ihop och komma igen.

Det charmiga med slutspelsmatcher är att den som vinner matchen bara vinner matchen oavsett om resultatet blir 4-3 eller 100-0. Tre matcher på fem dagar visade sig vara ett väl tätt spelschema för oss. Men det ger en viktig erfarenhet och i bästa fall ytterligare motivation till att träna hårdare under uppehållet i vår och sommar. 

Nu tar vi ledigt från träningen imorgon och går för att göra en bra insats först på torsdagens pass i Rotnes innan vi ska ge Tunet en betydligt bättre utmaning på fredag i Lihallen.

Kvartsfinal 4 – vi kan knappt vänta på möjligheten att visa fram en betydligt mer positiv och vägvinnande innebandy. 

Det är möjligtvis den sista hemmamatchen i Lihallen. Bra anledning att fylla den till bristningsgränsen och visa sin uppskattning för vad laget trots allt har presterat under säsongen 2015/2016.

Upp till kamp!

Samuel Rosenkvist
trener, herrer elite

← Minnekamp for Tobias Wendelstig 23. april 2016   |   Bra insats i Lihallen! →