Bra insats i Lihallen!

Gjelleråsen – Tunet, 11-7 (2-3, 3-1, 6-3)

Den andra kvartsfinalen slutar med en seger till laget från Nittedal. Före matchen får vi sedvanligt serverat mat av sportchef Thor Dag Falkeid. Till detta ser vi på delar av matchen från i torsdags där Tunet vann med 6-2. Vi spelade bra även i den matchen men var påtagligt ouppmärksamma på Tunets långa kontringar.

Det vi tog med oss från matchanalysen på storskärmen i klubbhuset var framförallt spelet i anfallszon. Vi behövde få bollen oftare på mål och samtidigt utmana målvakten på de returer som blir resultatet av nästan varje skott. Förutom det var vi tvungna att agera tidigare och tydligare efter avslut/bolltapp för att styra av kontringarna bättre. Spelet i egen zon hade vi bara att ta med oss vidare från torsdag där vi gjorde det svårt för Tunet att prestera.

Det vi fick se i dag var ett Gjelleråsen som gjorde det mesta rätt. Oftast fantastiskt uppoffrande försvarsspel och dessutom en klart förbättrad effektivitet i anfallsspelet. Vi gör några misstag och blir brutalt straffade. Tunet vinner första perioden med 2-3 och matchbilden känns igen från det första mötet. De spelar med bra tempo och får bollen på mål gång efter annan och leder välförtjänt.

Från den andra perioden lyckas vi därimot göra det betydligt bättre. Tunet spelar fortfarande en tydlig och vägvinnande innebandy, men vi lyckas försvara oss väldigt bra. I tillägg gör Andreas Falkeid på nytt en enorm insats i målet. Vi vinner perioden med tydliga 3-1 och har ett måls överläge inför de avslutande tjugo. En sits vi bara kan vara glada över och försöka försvara bäst möjligt.

I den avslutande perioden händer det något med framförallt Tunets spel. De gör förvisso det första målet och kvitterar till 5-5 genom Skau Jansson. Men efter det känner vi inte igen dem. Det vi får se är förmodligen Tunets sämsta period under flera säsonger. De missar enkla passningar i uppspelen, tar skott i täck som vi kan vända spelet på och blir gång efter annan relativt enkelt bortspelade i sin höga press. Men det är inget vi ber om ursäkt för, men jag har mycket svårt att tänka mig en liknande insats framöver.

Samtidigt ska det sägas av vi gör det väldigt bra. Inte minst i värderingarna efter bollvinst. Det är en period närmare mitten av de avslutande tjugo minuterna där spelet bölgar väl mycket fram och tillbaka. Det får vi lite bättre kontroll på under de sista tio och för en gångs skull är det vi som klarar det spelet bättre än motståndet.

Vi vinner sista perioden med 6-3 och matchen med 11-7. Det är riktigt imponerande. Vad som också är viktigt är skottstatistiken som skrivs till 33-34 (13-12, 8-7, 12-15).

Idag sitter strukturen och de moment i spelet som vi länge har tränat på. Jag vet inte varför, men alla gör en solid insats, jobbar rätt och för varandra. Då kan det bli bra.

Men det skall på nytt sägas att Tunet underpresterar grovt i tredje perioden. Det avgör utan tvekan matchen till vår fördel. Nu har vi nästa match redan på måndag och vi förväntar ett oerhört revanschlystet hemmalag i Høyenhallen. Vi kan bara fortsätta med att prestera vår bästa innebandy och utmana seriesegrarna bäst möjligt även i den matchen.

Kvartsfinalserien blev genast betydligt mer intressant. Få hade trott något annat än att Tunet skulle promenera hem tre raka segrar. Vi tar en lugn söndag och laddar för fullt till måndagens tredje match i kvartsfinalserien.

Förväntansfullt!

Samuel Rosenkvist
trener, herrer elite

← Fullständig kollaps trots bra start i Høyenhallen   |   Positivt trots förlust i Høyenhallen →