Forza Fighters

Positivt trots förlust i Høyenhallen

Tunet – Gjelleråsen, 6-2 (2-0, 3-2, 1-0)
 
Inför den första kvartsfinalen i Høyenhallen är vi mer än medvetna om att vi står inför en massiv utmaning. Seriesegrarna på deras hemmaplan där de bara förlorat en match under säsongen när Greåker vann med 11-8 i slutet av november.
 
Tunet vinner matchen med klara 6-2, men matchbilden är betydligt jämnare än så. Den stora skillnaden är lagens effektivitet. Första perioden är Tunet det bättre laget där de lite väl ofta kommer till goda avslut samtidigt som vi inte helt får till kombinationerna framåt i banan. Men i den andra och avslutande tredje perioden är faktiskt matchbilden en annan.
 
Vi blir mer och mer det spelförande laget medan Tunet ligger och väntar på misstag och kontringar. Dessvärre gör de det väldigt, väldigt bra. Fyra av sex mål kommer på just detta sätt. Är vi bara tydligare i första pressen samtidigt som vi följer med bättre från backplats ska vi få ordning på det också.
 
Det vi framförallt tar med oss till nästa match på lördag är tre aspekter som vi tycker väldigt bra om:
– Vi är riktigt bra i spel i numerärt underläge. Att domarna väljer att ge oss fyra utvisningar samtidigt som Tunet inte «drabbas» av någon är helt enkelt något märkligt.
– Vi spelar en påtagligt positiv anfallsinnebandy. Möjligen är det något vinklat men vi skapar flera chanser än vad Tunet gör i uppställt anfall.
– Försvarsspelet sitter oftast riktigt, riktigt bra. Tunet har ett varierat och tempostarkt anfallsspel och att stå mot så pass bra är väldigt positivt för de kommande matcherna.
 
Det vi behöver göra bättre är utan tvekan att bli mer effektiva i avsluten. Att vi bara får med oss två mål utifrån matchbild och möjligheter är inte bra nog. Det har samtidigt varit vårt problem under säsongen.
 
Men vi laddar om för match om två dagar i Lihallen. Vi inleder med mat och samling i klubbhuset där vi ser på delar av matchfilmen för att stärka intrycket av vad vi ska fortsätta att göra och även göra bättre.
 
Som sagt, vi tar med oss flera positiva intryck från matchen, trots förlusten. Vi står utan tvekan bättre upp än vad många förmodligen hade trott. Inte minst Tunet. En lika bra insats på lördag så ska vi kunna få med oss ett än bättre resultat.
 
Dessvärre är Tommy Midtsveen och Vettle Mellum inte tillgängliga till den andra matchen. Det betyder bara att andra måste stå fram än tydligare i matchen. Vem det blir får träningen imorgon avgöra.
 
Vi ses i Lihallen!
 
Samuel Rosenkvist
trener, herrer elite
← Bra insats i Lihallen!   |   G18 Best når det gjelder ! →