Forza Fighters

En seger är en seger.

Gjelleråsen – Nor 92, 6-5 e str (3-4, 1-1, 1-0, str 1-0)

Gästande Nor 92 var piskade att ta poäng för att ha något som liknar chans att hålla sig kvar i eliteserien till nästa säsong. Det är ett lag som utan tvekan är bättre än sin placering och som gör en solid insats i Lihallen denna fredagskväll.

För vår del har vi haft tre tuffa kamper mot topplagen och vädrade framgång mot en förväntat svagare lag på andra sidan. Spelmässigt är vi bättre, men Nor spelar enkelt utifrån sina förutsättningar och utmanar med ett rakt och  prestigelöst spel där bollen ska på mål utan göra det konstigare än så.

Vi har de senaste veckorna tappat aggressiviteten i försvarsspelet och har på nytt problem med att vi blir något passiva och för fokuserade på bollförande spelare. Två nya mål i slottet efter något tafflig markering gör det svårt för Tommy Fjeldaas som gör sin andra match från start denna säsong.

I tillägg är han något oturlig vid några andra ingripanden och underläge 3-4 efter tjugo spelade minuter var knappast det vi hade sett för oss när matchen inleddes. I övrigt gör Tommy en bra match för oss men det blir lite otryggt i egen zon emellanåt. Det är den enda anledningen till att vi låter Falkeid ta plats mellan stolparna i den avslutande perioden. 

Framåt spelar vi stundtals en bra och vacker innebandy. Kombinationer i offensiv zon som genererar goda chanser till mål. Att vi bara gör fem den här kvällen skrivs förutom ett habilt försvarsspel från de blåklädda framförallt målvakten Brunvoll som växer ut till en jätte i Nor-målet. Vid flera tillfällen gör han räddningar som knappast ska vara möjliga och räddar en poäng till bortalaget. 

Det vi behöver fokusera på den kommande veckan inför mötet med Sveiva i Rommenhallen nästa helg är två saker. Försvarsspelet måste förbättras avsevärt. Möjligen får vi göra någon grundläggande justering i strukturen. Det andra är bättre kombinationer i anfallsspelet. Det sistnämnda är ofta det svåraste. När det funkar ser det påtagligt enkelt ut, men när det gnisslar lite i maskineriet så är det svårt att plötsligt få det att fungera. 

Det handlar så mycket om naturliga rörelser, att vi agerar på varandra och en känsla i spelet som även för de bästa spelarna kommer och går. Men att nöta kontringar och principlöpningar samt sätta upp träningar i den kommande veckan som betonar tempo och avslut kommer att hjälpa till med det. 

En kvittering med fyra minuter kvar av matchen genom Tommy Midtsveen ger oss möjligheter att jaga på för en seger. Den uteblir och vi kan istället bjuda publiken såväl på plats som via live-sändningen på Youtube på straffavgörande. Här är vi och inte minst giganten Andreas Falkeid väldigt bra. På två försök har vi vunnit bägge på ett övertygande sätt. 

Falkeid räddar samtliga försök av Nor-spelare och efter missar av Lundgren och Falkeid den yngre, kan Norstrøm och Bjerknes avgöra till vår fördel.

En seger är en seger och vi tar med oss ytterligare två poäng. Tolv segrar (varav två på straffar) på tjugo matcher får sägas vara klart godkänt. Nu har vi två matcher kvar inför slutspelet. Två matcher som vi ser fram mot – Sveiva borta och Akerselva hemma. Det signaliserar också att slutspelsförberedelserna är igång på allvar. 

Vi fortsätter att övertyga i spelet med en man mindre på banan. Det är viktigt framöver. Lika viktigt är det att minimera de så kallade onödiga utvisningarna. Idag drar vi på oss två stycken som både faller in under kategorin «tveksamma». I en kvartsfinalserie mot ett förväntat vasst motstånd kan det komma att bli avgörande. 

Över 100 åskådare på läktaren en fredagskväll när sportlovet/vinterferien har inletts uppskattar vi. Mot Sveiva blir det förmodligen fullt hus och vi hoppas kunna bidra med något liknande i den avslutande seriematchen mot Akerselva den 5:e mars.

Vi tar en tidig helg och ser fram mot först något av en lagsammankomst i Lilleström imorgon, mötet mellan Tunet och Slevik på söndag och inte minst nästa veckas träningar och match. Det är nu innebandy är som roligast. Vi ska försöka göra det roligt nog för er som följer oss på nära håll. 

Från sargkanten,

Samuel Rosenkvist
trener, herrer elite

← GIF Fighters G16 til finalen i regionscupen !   |   The comeback kid! →