Forza Fighters

Før kampen lørdag!

Det som vist seg være den vanskeligste utfordringen i løpet av de seneste sesongene ligger foran oss på nytt. Det å møte Slevik på bortebane. Slevik har dominert norsk innebandy de siste fire årene og gjort det grunnet en kombinasjon av dedikert hardt arbeid og at man hentet inn flere svært gode spillere som passer godt in i den innebandy man ønsker å spille. Til kampen har man mistet Johan Åhlberg til JIK i Sverige. Et tap som må være kjennbart. I tillegg har man nye Filip Grapne ute med skade. De er uansett et bra lag.  

Slevik har i tillegg tre gode rekker og det sammen med et høyt tempo, gode løsninger i begge ender av banen gjør at mange lag sliter med å «knekke» dem. Til tross for dette så har vi gode minner fra oppgjør i Gressvikhallen etter møtene i semifinale både i fjor og forfjor. Første semifinale fikk vi rystet Slevik da de gikk på første hjemmetap på 3,5 år. Vi maktet ikke å følge det opp men vi kom nær i den fjerde og siste kampen semifinalen hjemme i Li.

Det som har vært nøkkelen til å utfordre Slevik har gått på tre ting:
– Svært god keeperinnsats. Falkeid var vanvittig god når vi vant i Gressvik og Nordli gjorde var en kjempe i målet når vi kom nær, nær å få til en femte semifinale i fjor.
– Strukturert forsvarsspill. Vi vet at Slevik ønsker å få til et kjapt spill og utfordre på tvers og på bortre stang. I tillegg har de tidligere hatt svært gode skudd fra backene sine.
– Tålmodighet med ball. Slevik vinner mye på at andre lag er nødt til å jage, jage og jage etter kula. Vi må tørre å spille med ball, ikke være nødt til å gå i angrep kjappest mulig å kvitte oss med ballen.

Til tider fikk vi det til mot Tunet, da ser det svært bra ut. Men vi glømmer oss litt innimellom å blir stresset av å møte gode lag og gode spillere. Hver kamp lærer vi noe og disse tre «nøkler» har vi at ta med oss fremover.

Vi gleder oss til å møte gode lag. Da få vi sett hvor vi ligger an og hva vi må trene på å få til. Som alltid går det på at gjøre ting riktig. Godt tempo på trening i går kveld og vi har en økt igjen der vi skal prøve å sette ting på plass.

Vi har noen spillere ute med sykdom og skader. Det er ikke helt bra. Vi trenger alle man på plass for å kunne utfordre best mulig. Samtidig viser seg andre være villige til å bidra. Sist kamp var Vettle Mellum og Carl Bacolod sammen med Erlend Bjerknes meget gode. Det er viktig.

Vi håper å gjøre en god kamp der vi tør å spille spillet vårt mest mulig. Falkeid er god om dagen og sammen med et godt forsvar har vi trua på at vi skal stå opp på en god måte. For oss selv, for laget, for GIF og for publikum. Slevik må være gode men de har kun lov å spille med fem man og en keeper de og.

Akkurat nå lyser solen godt. Vi får prøve å lyse godt vi og når vi entrer Gressvikhallen kl 14 på lørdag. Vi går alltid for tre poeng, minst tre poeng.

Samuel Rosenkvist
trener, herrer elite

← Som väntat svårt i Gressvik   |   Motgång i Lihallen →