Forza Fighters

Övertygande seger mot Fredrikstad!

Gjelleråsen – Fredrikstad, 12-3 (3-0, 5-0, 4-3)

Inför matchen mot Fredrikstad var vi inte helt säkra på vad som skulle vänta på andra sidan av planen. Laget hade bara spelat två matcher vilket gör det svårt att se några trender. Vi valde att starta på två formationer för att se hur matchbilden utvecklas. Det är alltid en ambition att spela som mycket som möjligt på tre formationer. Samtidigt har i ett uppdrag att så långt som möjligt gå för seger i alla matcher vi spelar. 

För som pendlar mellan att spela och nöta lite bänk emellanåt blir det något knepigt och möjligtvis frustrerande. Men det finns alltid en möjlighet att visa på match och träning att man förtjänar mer förtroende under matcher. Det är glädjande att exempelvis Erlend Bjerknes gång efter annan visar just det. Nu har också Carl Bacolod börjat träna efter sin skada vilket betyder att konkurrensen hårdnar på samtliga platser. Om vi som lag klarar av att hantera det är det oerhört positivt.

Positivt är det också att kliva in i Lihallen för en hemmamatch på lördagar. Inramningen blir bara bättre och bättre. I dag hade vi med oss blivande storspelare i GIF som blev med när spelarna äntrade planen. Nästa hemmamatch blir det i tillägg en liten uppvisningsmatch i pauserna, vilket vi uppskattar. Idag går vi också upp i serieledning när det gäller antal åskådare, 244 stycken är den högsta noterade i årets elitserie, två mer än Tunets toppsiffra. Vi närmar oss nu 200 i snitt vilket också innebär en förstaplats i statistiken.

Vi gör det även bra innanför sargen. Vi har jobbat systematiskt med att sätta spelet både med och utan boll. Idag gör vi kanske vår bästa insats så långt. 8-0 efter två perioder säger det mesta. Vi har ett bra tempo med boll och framförallt förstakedjan, den röda, rullar rejält i anfallszon och får stundtals Fredrikstadspelarna att se ut som statister. Vi sätter också några riktigt effektiva kontringar, ett spelmoment som kommer att bli än viktigare när vi framöver börjar dansa med de stora elefanterna. 

Vi har länge ett hopp om att kunna hålla nollan, något som inte inträffar så särskilt ofta. Men en tilldömd straff sätts i mål i den 48:e minuten av på förhand flaggade Søtorp. Kort därefter lämnar otroligt välspelande Falkeid uppgiften till unge Rudningen som på nytt får chansen mellan stolparna. Även denna gång går han därifrån med två insläppta bollar, men det ser bättre ut. Han fick inte den bästa hjälp av försvaret på något av dem.

Just positionen som andrekeeper har sedan starten varit ett problem. Vi har fått god hjälp av Rudningen och Krüger, men framöver kommer några matcher att krocka och vi har sökt efter en mer permanent lösning. Det är för oss mycket glädjande att talangen Tommy Fjeldaas har valt att bli med oss från och med nu. Vi har stora förhoppningar om att kunna ge honom speltid redan till lördagens bortamatch mot Harstad.

Efter fyra matcher är vi nu det enda laget i Elitserien som har segerraden intakt. Tunet gick något överraskande på en poängförlust när man vann efter straffar mot Sarpsborg senast. Dessvärre för Tunet så pådrog sig också Ole Mossin ett matchstraff vilket innebär att han missar matchen mot oss som går redan på tisdag 20:e oktober hemma i Lihallen.

Om vi lite försiktigt blickar framöver så möter vi Harstad borta nästa lördag. Laget har tre raka förluster, senast idag mot Sandnes med hela 11-1. Kan vi prestera samma spel som vi har visat upp hittills ska vi ha goda möjligheter att vinna även en femte. Det skulle innebära att vi också går upp i serieledning. Det hade vart något. Men först ska vi genomföra tre träningar där fokus ligger på goda värderingar och forsatt högt bolltempo. Vi ser fram mot säsongens längsta bortamatch där vi också får möjlighet till en övernattning vilket bara är positivt för laget. Vi har en god sammanhållning och dessa tillfällen kommer att stärka den.

På nytt riktar vi en stor uppskattning till alla de som gör ett stort arbete runt laget. Det hjälper inte bara oss utan gör också matcherna i Lihallen till en av de bättre arrangemangen. Allt från GIF-TV som gör en fantastisk insats, arrangemangskommittén som oförtröttligt ser till att förutsättningarna på och runt planen är de bästa och de som tar hand om kiosk och entré. I tillägg styrelsen som gör ett jobb som sällan syns med som är avgörande för vår verksamhet och publiken kan vi inte nog visa vår tacksamhet. Vi tillägnar er varje seger, varje mål, varje tackling, varje bruten passning och även varje förlorad tekning. 

Från sargkanten med kärlek,

Samuel Rosenkvist
trener, herrer elite

← Før kampen lørdag!   |   Før kampen lørdag →