Forza Fighters

Kallsta Open 2015

Vi återvänder till Karlstad som en del av försäsongen likt vi gjorde förra året. Laget är påtagligt oprövat och frågan är hur väl vi skulle kunna stå upp mot SSL-meriterat motstånd och allsvenska lag. Svaret efter tre matcher är att vi till del gör det över förväntan.

Den första matchen på fredagskvällen var den på pappret där vi skulle ha bäst chans att ta hem en seger. Zenith IK åkte i april ur div 1 och kommer i år att spela i div 2. Laget har några oerhört meriterade spelare där Henrik Qvist, under flera år ansedd som en av världens bästa backar. Han var dock inte med till Karlstad, men väl andra.

Förberedelserna till matchen blev de sämsta tänkbara där bara halva laget var på plats en halvtimme före matchstart och de sista anlände minuterna innan domarna blåste igång den. Första perioden är en orgie i egna misstag, usla markeringar, tveksams spel med bollen och allmänt miserabelt. 6-0 står det efter 20 minuter och vi har bara att skaka av oss upplevelsen och göra det bästa möjliga av resten av matchen.

Vi blir något bättre och matchen slutar 10-1 efter mål av Anders Mellum i slutskedet.

Tillbaka till hotellet är det ändå en positiv stämning och vi tar oss an den första delen av det sociala lagbyggandet.

Lördagen innebar två matcher mot allsvenskt motstånd. Först ut är Strängnäs som gick upp till Allsvenskan genom att vinna kvalserien, sista steget mot Tullinge där Adam Ekblom värvades från. Vi är ett helt annat lag och motståndarnas tränarteam är övertygade om att vi har fått in en handfull nya spelare.

Vi spelar betydligt tydligare med och utan boll och tar också ledningen. Efter första perioden går vi till vila med 2-0 efter övertygande insats. Strängnäs ökar tempot och göra fyra raka mål i den andra perioden. I den avslutande tar vi tillbaka något av initiativet även om Strängnäs är det klart styrande laget. Vi blir bättre på våra spelvändningar och reducerar till 3-4. Sista fem är det vi som är närmare 4-4 än vad Strängnäs är till att utöka sin ledning. Spel sex mot fem när vi rycker Falkeid ur målet ger också några vassa möjligheter.

Några timmars vila innan den avslutande matchen mot KAIS Mora som i våras åkte ur SSL. Något trötta fötter och huvuden gör att vi inte helt kan återupprepa den goda insatsen från förmiddagen. Mora spelar en snabb och teknisk innebandy med mycket rörelse som vi får svårt att värja oss mot. I tillägg har vi det svårt i spelet med boll och får jaga mycket matchen igenom.

Vi är däremot relativt bra när det kommer till spel i såväl numerärt överläge som underläge. Ekblom får lossa skottet några gånger och då rasslar det i droppnätet. Matchen slutar med seger till Mora med 6-4,

Vi visar att vi definitivt har något positivt på gång som de som såg matchen mot Haugerud skulle ha svårt att känna igen. Vi har mött en innebandy som svårligen existerar innanför de norska gränserna och vi tar med oss många positiva upplevelser och erfarenheter in i en ny träningsvecka.

Nu måste vi ta ansvar för att hålla tempot upp fram till seriestart. Träningsmatcherna i Lihallen kommande lördag blir en viktigare värdemätare. Där ska vi också kunna utmana i spelet med boll. Får vi till det och det försvarsspel vi nu visat att vi kan prestera kan det bli några trivsamma veckor fram till premiären mot Grei 19:e september.

Flera av våra unga spelare gör det riktigt, riktigt bra och visar att de är beredda på utmaning i elitserien under säsongen. Stämningen i laget är fantastiskt positiv och det kommer att vara oerhört viktigt.

Så kom gärna ner till Lihallen på lördag och hjälp oss till fortsatta steg på vår utveckling.

«Ny sesong, nye muligheter!»

← «GIF-cupen» – nya steg i rätt riktning   |   Gjelleråsen – Greåker, treningskamp #2 →