Forza Fighters

2. Semifinale: Gjelleråsen – Slevik, 3-8 (2-1, 1-5, 0-2)

Den andra semifinalen blir något av en motgång. Vi orkar hålla spelet uppe i stora delar av första halvan av matchen. Sedan tar Slevik över showen mer eller mindre fullständigt. Vi orkar helt enkelt inte fullfölja matchen och har oerhörda problem med Sleviks höga press. Vi väljer eller tvingas välja tvekamma långbollar från djupt nere i egen zon vilka Slevik alltför enkelt kan ta hand om och gå till anfall på nytt.

Vi ger oss själva inte möjligheten att spela den innebandy som vi visade upp i torsdags. Men även om vi har god tro på att vi ska kunna ta oss hela vägen till NM-final är det möjligtvis något nonchalant att förvänta sig att det ska ske genom tre raka segrar. Att Slevik vinner en match kan vi hantera.

Den tredje semifinalen imorgon, söndag, ser oss återvända till Gressvikhallen och för första gången på länge med en påtagligt positiv känsla.

På vägen hem från matchen igår försökte jag sortera känslorna och upplevelsen. Närmast kommer vi del fem (V) av George Lucas framtidsepos om Star Wars. Den är titluerad The Empire strikes back och visar  den Luke Skywalkers-ledda mostståndsrörelsen gå på en riktig motgång.

www.imdb.com har en talande sammanfattning och skriver: «After the rebels have been brutally overpowered by the Empire on their newly established base, Luke Skywalker takes advanced Jedi training with Master Yoda, while his friends are pursued by Darth Vader as part of his plan to capture Luke.» Här står vi.

Vi har blivit brutalt övermannade men vi är långt ifrån uträknade. Några jedi-mind-tricks inför uppgörelsen i Gressvik parat med en tydligare plan för att hantera Slevik kommer att ge en annan matchbild än den vi såg avslutas för några timmar sedan.

Vi har ett knappt dygn på oss att samla krafterna, doppa tårna i «the force», förälska oss i vår syster vi aldrig träffat, få råd av oerhört gamla och gröna män, förhålla oss till små björnliknande varelser och långhåriga varelser med en diktion som är lika knepig som det att tolka walesiska ortsskyltar.

Helt enkelt, att gräva djupt inom oss och ta fram kunnandet, styrkan och kampen för det vi står för. På tisdag efter påsk vill vi helt enkelt göra som den sista delen av eposet – Return of the jedi. Det att förstöra dödsstjärnan och frälsa galaxen från imperiets grepp.

May the force be with us!

Samuel Rosenkvist
Trener, Gjelleråsen IF

← G 16 til semifinale i NM !   |   1. Semifinale: Slevik – Gjelleråsen, 5-6 (3-3,1-2, 1-1) →