Forza Fighters

2. KV: Sarpsborg – Gjelleråsen, 4-8 (0-3, 3-3, 1-2)

Vi var inte helt nöjda efter den första kvartsfinalen, segern till trots. Vi är medvetna om att det bara är segrar som räknas, men vi har i år ambitioner om att göra det bättre i år än förra säsongen. Då behöver spelet från i tisdags definitivt styras upp.

Det första vi blev eniga om under torsdagsträningens korta matchgenomgång var att det handlade om att inleda matchen på ett tydligare och mer bestämt sätt. Vi har haft en tendens att vakna under den första periodvilan och det håller inte om vi har förhoppningar om att avancera vidare från en möjlig semifinal.

Nere i Sarpsborg när matchen inleddes för nästan exakt fyra timmer sedan är vi «där». Redan från första bytet ser vi att vi vill något mer med den inledande perioden än tidigare. När klockan stannar på tjugo spelade minuter står det rättvist 0-3 på matchtavlan. Första målet hänger Björn på en klassisk båge. Andra kommer på en inslagsvariant som vid det här laget är «k-märkt», Wendelstig assisterad av dagens BB, Midtsveen. När sedan Norstrøm hänger i PP i slutet av första perioden har vi definitivt motsvarat förväntningarna och inlett på ett övertygande sätt.

Försvarsmässigt ser det också riktigt vasst ut. Rongsjord-formationen står högre upp i banan och sätter tidig press. Eliasson-femman står lägre och vinner mycket enkla bollar i «fällan» vilket skapar trivsamma spelvändningar.

Midstveen gör tidigt i andra 0-4 på straff och då är matchen i princip klar. Sarpsborg tillåts reducera två gånger på kort tid vilket upplevs något onödigt även om det andra målet är sevärt. Perioden slutar 3-3 och vi kommer inte helt upp i den strukturella nivå vi önskar bibehålla. Men tre mål upp inför de avgörande tjugo minuterna är en sits vi gärna har i alla matcher vi spelar. 3-6 kommer viktigt i perioden slutskede, på nytt, i spel i numerärt överläge. Det har vi haft vissa problem med på sistone, men nu verkar det ha lossnat på nytt.

Midtsveen och Mattsson markerar ovilja att spela ännu en kvartsfinal på kommande fredag med var sitt mål och tar oss till ledning 3-8 med en kvart kvar att spela. Att Sarpsborg förmår att reducera till slutresultatet 4-8 är av akademisk art.

Resultatet är viktigt och innebär att vi har «matchboll» hemma i Lihallen på tisdag. Men för det kommande är det spel vi presterar än viktigare. Sarpsborg får olyckligt vällöpande Halldén skadad när han träffas av en boll i ögat under den första halvan av andra perioden. Det är ett naturligt avbräck och vi hoppas att han återhämtar sig snarast möjligt.

På nytt har vi goda inhopp från bänken som hjälper oss att ta hem segern. Bröderna Mellum som båda senast gjorde mycket viktiga mål i hemmasegern kommer in och gör ett gott avlastande jobb utan att vara lika framträdande. Texnes visar att den stigande formen från de senaste veckornas träningar håller i sig och hade gott kunna få med sig ett poäng eller två. Løvholm är stabil som vanligt på högerbacken när tillfälle ges. Till detta får Stokland några byten på sig och visar att han vill ha mer tid på banan.

Vi kan inte annat än uppskatta närvaron av GIF-supporters på läktaren i Skjeborghallen som nästintill utgjorde halvdelen av åskådarantalet. Det är en förmån och en glädje att få spela inför det stödet. Nu hoppas vi att vi kan fylla Lihallen på tisdag där vi förhoppningsvis avgör kvartsfinalserien med tredje raka. Det sänder också något av en signal till de lag som väljer sina motståndare till semifinalerna.

På tisdag får vi också sällskap av de yngsta lagen i GIF vid inmarschen och de bjuder också på pausunderhållning i form av en uppvisningsmatch i pausvilan.

Nu tar vi «vila». I alla fall till imorgon då det är match med juniorerna. Bækkelaget står för motståndet och en seger skulle innebära att vi säkrar seriesegern. «Vila är de trötta, sömn för de döda» som Doctor Who en gång lär ha sagt.

Vi ser redan fram mot det kommande. Forza GIF!

Samuel Rosenkvist
Trener, Gjelleråsen IF

← G18 seriemester 2015 etter seier over Bækkelaget   |   1. KV: Gjelleråsen – Sarpsborg, 7-6 (1-3, 2-1, 4-2) →