Forza Fighters

Gjelleråsen – Greåker, 7-9 (4-4, 2-3,1-2)

Förra mötet med för närvarande andraplacerade Greåker var en match med två ansikten. De första två perioderna spelade vi bra och kontrollerade till del matchutvecklingen för att i den tredje och sista perioden helt tappa strukturen. Vi har haft en god utveckling på träningar och match och såg fram till den värdemätare som möten med topplagen innebär.

Vi hade tränat bra och andraformationen med Eliasson, Norstrøm, Mattsson, Rognlien och Wilhelmsen har sett bättre och bättre ut och dominerade stundtals på torsdagsträningens sedvanliga «line-up». Med tanke på förstalinans överkörning av Sveiva matchen innan så var förväntningarna goda. Det enda som bildade något av ett moln vid horisonten var att kapten Rongsjord var borta på en sedan länge aviserad resa.

Matchen  i sig inleds på ett oerhört nedslående sätt. Vi tappar position i försvarsspelet, gör flertalet enkla misstag i egna spelvändningar och har svårt att omsätta något i spelet framåt. Efter drygt åtta spelade minuter leder Greåker med 0-4 och vi tar time-out. Jag har efter matchen fått några frågor om vad som egentligen sades under denna time-out då förändringen var total. Det enda vi gjorde var bara att påminna varandra om vad vår spelidé går ut på och att det helt enkelt var dags att visa vad det betyder att möta oss på vår hemmabana. Kort sagt, sätt spelet och vinn närkamperna.

Effekten var tydlig, väldigt tydlig. Resterande del av den inledande perioden äger vi tillställningen och går till pausvila med 4-4 på matchtavlan. Dessvärre återupprepas scenariot i andra där vi på kort tid tappar två mål för att sedan ta tillbaka dem.

I matchen står det klart att det är andraformationen som är de som spelar klart bäst. De står bakom samtliga mål, även om ett tillkommer i spel i numerärt överläge. Avsaknaden av Rongsjord är uppenbar även om det handlar mer om bristande fokus och ett antal dåliga val i formationen än något annat. Framåt skapas det lägen i vanlig ordning och de lägen som omsattes i Rommenhallen studsar den här gången något fel.

Wendelstig som brukar stänka in några volleys på bortre missade idag samtliga lägen. Ovanligt är ordet. Det flyt som han och hans femma hade och har haft var som bortblåst.

Men vi visar att kvalitén finns där. Får vi båda formationerna att prestera på den höga nivå som de uppenbart har inom sig och dessutom samtidigt och under större delar av matcher så finns det få  om inget lag som matchar oss. Problemet är bara att vi inte gör det. Det problemet är överhängande och allvarligt. Men vi har att oförtrutet jobba vidare på att sätta detaljer och strukturer. Oavsett resultatet mot Greåker så har vi en god känsla och förhoppning för det kommande. Det är lagets styrka. Vi är inte beroende av enskilda resultat för att bedöma vår kapacitet och våra möjligheter inför ett kommande slutspel.

Gjelleråsen är ett slutspelslag. Utan tvekan. Men vi behöver vinna matcherna framför oss för att skapa ett så gott utgångsläge som möjligt. Vi har häng på fjärdeplatsen och det ger en viktig hemmaplansfördel även om det mer och mer lutar åt att vi möter Sarpsborg i kvarten oavsett vilket.

Grei väntar redan imorgon, då detta skrivs ovanligt sent. Det är något vi ser fram mot. Hoppas att ni har möjlighet att följa oss på plats. Det betyder mycket.

Samuel Rosenkvist
Trener, Herrer Elite

← Grei – Gjelleråsen, 8-10   |   5 GIF’ere tatt ut til Polish cup 5-8. februar →