Forza Fighters

Sveiva – Gjelleråsen, 4-8 (1-3, 1-2, 2-3)

Julledigheten och andra tarvligheter är över för den här gången och vi får på nytt fokusera på innebandy. Tidig match efter nyår kan ibland vara tveksamma tillställningar med spelare som har varit eller fortsatt är borta, rensar bland julklappspapper eller försöker byta bort de gåvor som var påtagligt mindre önskade än andra.

Vi har i alla fall en träning, igår tisdag, där samtliga är på plats och det verkar räcka för att komma gott förberedda. De som liksom mig tycker om att hänga lite på förbundets hemsida och studera tabeller har fått med sig att Sveiva har haft stora problem med säsongen så långt. Det är något överraskande då man har spelare som håller god kvalitet och har blivit värvade för att öka förutsättningarna till att förbättra slutspelsinsatsen från förra säsongen.

Vi som i tillägg har varit och sett/scoutat några matcher inför vårt möte tidigare ikväll har sett att tabellplaceringen dessutom inte är helt oförtjänt. Laget har vissa problem både defensivt och offensivt och då blir det svårt att vinna.

Sveiva ställer upp i en för oss tacksam 2-1-2-disposition och med riktigt bra rörelse och passningsspel i första perioden så skapar vi goda möjligheter till att utmana hemmalagets mål. Tre mål från Wendelstig som visar prov på tidig slutspelsform bryts bara av ett mål från alltid duktige Sveiva-spelaren Becker som trycker in en tidig kvittering i spel i numerärt överläge.

Det så goda spelet från första perioden försvinner gradvis under den andra. Vi spelar halva matchen på tre formationer vilket vi verkar ha vissa problem med. Vi tappar lite tempo och fokus och inför tredje går vi på nytt ner på folk och ordningen återställs.

Överlag gör vi en godkänd insats mot ett relativt svagt Sveiva. Vi tar med oss det positiva till lördagens match mot Greåker hemma i Lihallen. Det är välkänt att Gjelleråsen är ett lag som blir bättre efter jul och alltid är vassa i slutspel. Vi ser därför fram mot de kommande matcherna, även om inget kommer utan att arbeta för det. Framförallt behöver vi styra upp anfallsspelet och sätta vissa principer i rörelser och ytor. Men det är ett hungrigt gäng som går in med stort engagemang.

Vi gör några vackra mål idag och släpper in fyra. Två i spel i numerärt underläge, ett på straff och bara ytterligare ett i spel fem mot fem. Det tillkommer dessutom efter ett påtagligt misstag i egen zon. Försvarsspelet är annars det som fungerar allra bäst för närvarande. Det är oerhört glädjande och inte minst viktigt inför det kommande.

Ny träning redan imorgon och sedan match på lördag. Trivsamt värre.

← G18 med god start i 2015   |   Akerselva – Gjelleråsen, 6-8 (1-2, 1-1, 4-5) →