Forza Fighters

G18 med sin tredje seier på rad

Da var det dags for gjensyn med Tunet, som spilte sin første kamp for sesongen. GIF har noen forfall til denne kampen – noen syke og noen på språkreise. Laget hente derfor Jonas Neskvern og Daniel fra G16, og stiller med 2 rekker + 1.

GIF gjør ingen god første periode der Tunet står godt i sin 2-2-1 formasjon, og det kommer ikke mange skudd på gjestenes mål. Gjentatte pass på tvers av banen som blir snappet opp av motstanderen, som dermed kan sette fart med kontring og GIF får unødvendige sjanser imot seg. Stort sett er det kun dette som gjør at Tunet får noen bra sjanser, da GIF vrir resten av Tunets etablerte angrep dit de ønsker og dermed går det meste enkelt i klypene på keeper Nordli. Etter drøye 10. min. får vi dog en baklengs grunnet de tidligere omtalte tversoverpasningene, selv om det er jevnt mellom lagene. Med 40 sek. igjen av perioden får Nordli utvisning etter noe ureglementert i egen målgård, og Daniel må sone tominutteren for keep. Intet skjer før pausesignalet.

I pausen får spillerne noen nye instrukser fra Coach Rosenkvist (uten at det siteres, da også våre motstandere leser kampreferater). Det er ofte små justeringer som gir den største effekten, og ikke det å gjøre om hele rekker. GIF spiller som et helt nytt lag i andre periode, og det er slik vi kjenner gutta. GIF rir av utvisningen og får samtidig luket bort de fatale tversoverpasningene, men det er allikevel Tunet som øker sin ledelse til 0-2 etter ca. 8 min. da vi blir litt uoppmerksomme. Etter dette starter endelig GIF å gjøre seg gjeldende i målprotokollen da det reduseres til 1-2 30. sek. senere. Magnus skyter fra skrå vinkel , treffer foten til Henrik som står foran Tunets keeper og dekker , og vips har vi fått redusering. Anders utligner egenhendig til 2-2 ikke lenge etter, og minuttet etter får vi PP hvor Anders gir GIF ledelse 3-2 etter bare 22 sek. m/pass Olav, hans andre pass for dagen. Daniel får så gjøre 4-2 på en finurlig måte, før vi får vår andre utvisning i kampen. GIF tillater ikke Tunet å gjøre mye under denne utvisningen heller, og perioden vinnes med 4-1 og hele 16-6 i skudd på mål, og det sies litt om dominansen.

Tredje og siste periode preges av at GIF spiller 7. minutter i undertall, og får følgelig ikke like mange sjanser og mulighet for spill som i andre periode. GIF er gode i undertall med hele 11. minutter i BP, og det er GIF som vinner disse minuttene med 1-0 etter mål av Olav. Samme spiller kunne ha gjort ett til i undertall, da han på høyt oppspill fra Magnus treffer på helvolley men treffer stanga i stolperota. Hadde vært morsomt å sett den i kassa! Han får litt plaster på såret litt senere, da han gjør sitt andre mål og GIF går seirende ut av siste periode med 2-1.

GIF tar en ny velfortjent seier og det med 6-3 over Tunet, og som nok kunne vært litt større. De mange utvisningene de får i dag (2+2+2+5) mot Tunets ene, gjør sitt til at seieren ikke ble større. Dagens dommere kunne nok med fordel dømt likt mellom lagene, da litt for mange avgjørelser synes å gå i GIFs disfavør er guttas dom.

GIF Fighters – Tunet IBK : 6-3 (0-1)(4-1)(2-1) Skudd : 27-17 (4-6)(16-6)(7-5)

://: J.E.G.

← VM-troppen er klar (herrer)   |   Historisk seier for GIF Fighters Damer Elite ! →