Forza Fighters

Seier over Greåker i G19 elite

Serien i G19-elite ble avsluttet for GIF Fighters del i Lihallen på lørdag, og Greåker måtte vende hjem til Østfold med tap 7-4 i bagasjen. Greåker kom best i gang og nettet allerede etter 03.07, men ble tildelt en tominutter 21 sek. senere av dagens dommere som skulle komme mer og mer i fokus utover i kampen. Greåker rir av GIFs PP, men det er GIF Fighters som tar føringen i spillet og Mikkel Lindblad kvitterer til 1-1 etter 08.39 pass fra Edvin Eikland. GIF går inn i en sterk periode nå, og når Anders Mellum leverer til Sindre Buraas som setter 2-1 til GIF på et langskudd etter 10.55, følger Edvin opp med 3-1 17 sek. senere ved godt kombinasjonsspill med Jørgen Larsgaard som leverer praktfullt. GIF får en tominutter som Greåker ikke får utnyttet, og Anders Mellum gjør alt alene når han setter GIFs 4. i perioden. Minuttet senere er det brodern Vetle Mellum som er frempå til 5-1, der Jørgen nok engang er servitør. GIF får på tampen av perioden utvisning nr 2, men ingen redusering fra Greåker før pausesignalet gjaller. GIF har spilt solid i denne første perioden, og det med hele 13 spillere fra G17 som hadde spilt seriefinale i G17-elite mot Sveiva rett før.

Andre periode begynner med undertallsspill for GIF i et lite minutt, men ingen redusering fra Greåker denne gang heller. Greåker begynner å ta seg opp spillemessig, og nå begynner kreftene til enkelte GIF spillere å melde sitt fravær. Det blir en utvisning til hvert av lagene hvor det ikke blir nettkjenninger, men Greåker blir mer og mer farlige fremover og skaper gode sjanser. Redusering av Greåker til 5-2 etter 31.52, og vi på tribunen frykter at laget fra Østfold har startet på opphentingen. Edvin skaper ro igjen da han alene setter 6-2 etter 32.42, og minuttet senere er det Vetle som legger på til 7-2 etter pass av Olav Ansnes Falkeid. Fortsatt seks og et halvt minutt igjen av perioden, og GIF pådrar seg på nytt en utvisning på tampen. Godt gjort å også vinne andre periode, men mye av lufta begynner nå å gå ut fra mange av GIFs spillere, og det fryktes en laaaang tredje periode mot seier.

Tredje periode er det Greåker som begynner best, og det reduseres to ganger i løpet av periodens første fem minutter. Kommer dette til å holde for GIF, eller blir det Greåker som viser seg sterkest og tar igjen GIF i målprotokollen. Det blir spill frem og tilbake uten noen nettkjenninger i en 10 minutters periode, og når dommerne begynner å prege mer og mer mot slutten av kampen, ender det i «hawaii» stil som ikke akkurat passer for slitne GIF spillere. En tominutter + en fem-minutter til GIF, og en fem-minutter til Greåker de siste 5 spilleminutter av kampen. Sluttsignalet lyder og GIF Fighters blir det seirende lag med 7-4 i målprotokollen.
Kampen blir litt ødelagt av pipeblåserne til tider, og det er helt uforståelig at Greåkers lagleder blir sendt på tribunen. For hva da ??
Dette må oppfattes som om det er uttalt noen grove ord, men tror vikke det er tilfelle. En lagleder må få lov til å «sutre» litt, det gjør alle, og det må dommerne tåle litt mer av, og også ha litt større toleranse og selvinnsikt.