Hansa BB når Akerselva ble beseiret i Kringsjåhallen

Fjorårets sesongs møte i Kringsjåhallen endte med en solid seier for GIF Fighters med hele 3-17, der Akerselva ble fornedret på sin egen hjemmearena.  De kom derimot sterkt tilbake i denne sesongs møte i Lihallen, og det var GIF Fighters som måtte bite i det sure eplet på hjemmebane i serieåpningen.  Dette gjorde nok gutta skikkelig tente i dag, da dette  så absolutt skulle revansjeres.

GIF Fighters tar føringen fra start og ruller mye ball rundt Akerselva, men de får ikke hull på byllen før IKA får utvisning etter spilte 05.29.  IKA  hadde noen bra kontringer frem til utvisningen, og kontringer skulle det også bli mye av resten av kampen.  Tommy med pass fra Tobbe gjør GIFs første mål i overtall, men minuttet senere kontrer IKA inn til kvittering.  GIF lever farlig selv om de har et spillemessig overtak, da det blir mange balltap i egen sone etter dertil dårlige valg og pass.  Dette utnytter IKA til det fulle, og setter ledelse 2-1 etter 11.50.  GIF fortsetter med spillemessig overtak, og det er en lettelse å se Hansa utligne etter 13.51 med pass fra Mads.  GIF fortsetter å jage på ut perioden, men det kommer ingen flere nettkjenninger og dermed 2-2 til første pause.

Andre periodes begynnelse utarter seg veldig sjansebetont og tilfeldig for begge lagene på banen, og det er IKA som går i ledelse 3-2 etter 27.03, og Coach Rosenkvist tar time out.  Til nå har vi på tribunen sett mye «gælige» passninger i de bakre ledd hos GIF, og IKA ser ut til å ta over mer og mer, og med mye ballvinning i GIFs sone.  Igjen er IKA frempå og setter ledelse 4-2 etter 27.58  etter at Falkeid først redder, men IKAspilleren passer returen tversover og et litt tafatt GIF forsvar nærmest står å ser på.  IKA virker farligere enn GIF nå, men det blir lettelse når Tex reduserer etter 29.16 med pass fra Burre.  40 sek. senere og Tommy kvitterer med pass fra Mads.  Dette blir nok vitamininnsprøytningen som vi har ventet på, og når Hansa «årnær» ledelse alene til 4-5 etter 31.05, aner vi god fortsettelse for GIF.  IKA tar time out og entrer banen igjen og får god trøkk.  Dette resulterer i utligning etter 37.29 men her gjør IKA en stor brøler da de samtidig får en utvisning på en spiller, samt at coachen entrer banen og også han får en to-minutter for protest.  Er det mulig???  GIF spiller da 5 mot 3 og det er jo da nesten umulig å ikke score…. Robin setter GIF i føringen med 5-6 etter 38.18 med pass fra Mads.  Når signalet lyder for periodeslutt, får IKA nok engang en to-minutter som må sones i tredje perioden.

Sekretariatet i Kringsjåhallen har nok hatt mye på hjertet ovenfor dommerne så langt i kampen, og nå topper deg seg virkelig!  Sekretariatet blir bedt om å forlate Kringsjåhallen, og nytt sekretariat må på plass før tredje periode.  Her har det nok gått en «kule varmt»,  og dommerne anser oppførselen som ikke akseptabel for sittende sekretariat.  Dette var en ny opplevelse for mange vil jeg tro.

Tredje periode og GIF øker til både 5-7 og 5-8, hvor  Hansa står for begge målene bla. med en «zorro» som prikken over i-en.  IKA reduserer igjen, da de altfor lett klarer å komme seg inn foran vår egen kasse og det fra hjørnet. Tobbe setter 6-9 med pass fra Tommy halvannet minutt senere, men må «benke» resten av kampen da han får en skade. Fortsatt er det mange balltap i egen gjenvinning, og IKA presser på for å få fram feil hos GIF.  IKA reduserer nok en gang , GIF øker til 7-10 med Tex fra Ulle, IKA atter igjen med redusering og på toppen av alt klarer de også å gjøre selvmål slik at stillingen etter 54.44 er 8-11.  Lagene har nærmest fulgt hverandre i målprotokollen gjennom kampen, så når IKA reduserer til 9-11 på frislag, er det vel GIF sin scoring next?  Jadda! GIF øker til 9-12  28 sek. før sluttsignalet ved Robin med pass fra Ulle.

Dramatikken i andre periode og episoden med Akerelvas sekretariat var vel høydaren i dag, da kampen i seg selv ikke ble nevneverdig underholdende i og med for mange feil som blir gjort i GIFs bakre rekker og selv om det ble mange mål.   Hansa spiller derimot meget bra i dag, og blir GIFs BB – og det velfortjent.

← Fighters-jenter til Polish Open og landslagssamling U19   |   Første stikk mot Tunet i G17-Elite →