Forza Fighters

Greåker var nummeret større enn G19-Elite

Lørdagens bortekamp mot Greåker i G19-Elite serien, ble nok en nedtur for et stadig yngre G19 lag.  GIF Fighters stiller med et relativt ungt mannskap, hvor de så absolutt manglet flere av de  mere etablerte og eldre juniorene. Med så ungt mannskap, hvilte mye av ansvaret på de få eldre spillerne til å «løfte» og  vise vei, men det skulle vise seg å ikke være enkelt. Stillheten i garderoben før matchstart kan beskrives som knugende og tyst, og ingen som formanet til innsats ei heller bifall fra de få eldre som har vært med på dette før. Overraskende å bevitne tafathet, ubesluttsomhet og lite engasjement fra den siden, samt den «absoluta tystnad»!  Det skal alltid være «storebror» som leder an og tar på seg ansvaret på skuldrene med å skyve å støtte «lillebror» til innsats og i rett retning.

GIF Fighters åpner 1. periode ganske bra med presset sitt, og styrer Greåker mot balltap som igjen gir GIF en kontra hvor det er nære på scoring.  GIF fortsetter med å frariste Greåker oppspillet sitt og snapper ballen gang på gang,  men det er Greåker som setter det første målet etter litt tafatt og passivt spill i forsvar. Selv om styringspresset til GIF får Greåker dit de vil, er det veldig lite som skjer foran Greåkers kasse. Igjen er det Greåker som øker da man nok en gang blir veldig passiv i tekk for frislag, og vi ser at GIFs unge mannskap ikke helt følger med på tempoet til sine motstandere.  Men GIF gir seg ikke og får lønn for strevet da Jonas Fjæstad fyrer, keeper redder, men Edvin Eikland setter returen høyt i buret. Vi øyner håp med kvittering da GIF jobber bra nå, men igjen er det Greåker som utnytter GIFs svakheter og igjen det er samme mann som setter Greåkers tredje nettkjenning og ekte «hat trick».  GIF får et overtall mot slutten av 1. periode, men her skjer det ingenting og Greåker går til første pause med 3-1 ledelse.

2. periode er ikke gammel før Greåker øker sin ledelse til 4-1.  Henrik Røkke har stått bra til nå, men har ikke akkurat fått mye hjelp. Han tar av seg «silkehanskene» og gir gutta klar beskjed om hva som forventes og dette gir GIF en innsprøytning.  Resten av perioden kommer GIF mer og mer inn i kampen, og når Mr. Røkke har stengt bak kommer også fler og fler sjanser fremover.  Perioden ender 1-0 til Greåker og 4-1 så langt.

3. periode og GIF får nytt overtall etter et par minutter.   Litt endring av PP rekka gjør at ballen får mer fart på seg og GIF truer mer i sitt PP spill.  Det tar 33 sek. så blir det redusering av Magnus Østengen med pass av Victor Hammervold-Jashari. Dette medfører nytt håp for GIF og de begynner å ta over føringen i kampen.  Nytt PP etter 5 min., og redusering til 4-3 ved Vetle Mellum som setter’n lekkert over skuldra på Greåker keeperen. Pass her var Magnus Østengen.  Nå er GIF giftige og får igjen sjansen til sitt tredje PP etter spilte 49 minutter.  Her går det dessverre litt galt da Greåker klarer å snappe ballen og kommer alene mot Mr. Røkke, blir ulovlig hindret, og dermed straffe . Straffen rydder Mr. Røkke mesterlig opp, men Victor må «hvile» et par minutter og det blir spill 4 mot 4.  Igjen gode redninger av Mr.Røkke,  men vi klarer ikke å skape all verden fremover heller.  GIF fortsetter å male på  men får en uheldig to minutter på Edvin for gjentatte.  Undertallet blir ridd av med gode redninger og også bra tekking. Tenk hvis vi hadde hatt det i første periode!  Time out for GIF etter spilte 57 .06 men selv om det blir presset på mot kvittering klarer Greåker å ri av stormen  og vinner 4-3.   Selv med et ungt mannskap i dag gjør man det meget bra i siste halvdel av kampen, men vi savnet at noen av de «eldre» tar mer ansvar for å «løfte», men det kommer sikkert neste kamp….

 

← Tunet ble for sterke i Høyenhallen   |   GIF Fighters jakter nye sponsorer →