Forza Fighters

Intervju med den nye assistenttreneren…

Tobias Wendelstig er ny assistenttrener for Gjelleråsen IF Herrer Elite.
Les intervjuet med GIFs nye assistenttrener.

tobias-wendelstig

Navn: Tobias Wendelstig
Alder: 32
Bor: Lillestrøm
Erfaring: Spelat i 15 år samt tränat lag i 3 år.
Hobby: När tiden räcker till så försöker jag se nån Lazio match.

Tobias Wendelstig, du er ny assistenttrener for GIF, når begynte du?
Som spelare började jag spela i 15 års åldern. Som tränare är jag mer färsk (ny). Har bara tränat 2 juniorlag med blandade resultat. Senaste laget blev det iaf ett NM guld.

Hva var det som gjorde deg interessert?
Att bli tränare har jag alltid velat bli. Men inom fotboll egentligen. Det är att få se spelare utvecklas individuellt och som lag som är den stora njutningen som ledare.

Hvordan er du som leder?
Som ledare är jag nog ganska ärlig av mig. Har ganska lätt tror jag att nå fram till dem lite mer badboy/stjärnspelarna än andra ledare. Sen kör jag stenhårt på att det är dagsformen som gör att man spelar match inte hur bra man var förra matchen.

Hva slags type innebandy og spillere foretrekker du?
Jag gillar snabb innebandy. Mycket rörelse samt att man låter bollen göra jobbet.

Hvordan ser du på fremtiden i GIF, og hva slags forventninger har du?
Framtiden ser ljus ut om man kör på dem riktlinjerna klubben har bestämt. Jag tror och hoppas att klubben kommer vara som bäst om ca. 3-4 år då dem yngre spelarna har växt till sig samt fått lite mer rutin på A-lags spel. Då borde NM gulden kunna trilla in.

Hvilket inntrykk har du av klubben?
Dem är på god väg att bli ordentligt proffsiga. Man märker att det är eldsjälar som jobbar i klubben. Fick ett otroligt gott intryck då jag skrev på för 1 år sedan. Det är lite som en familj även fast det är många olika lag i klubben.

← GIF Fighters’ Hjemmeside til 6’er hos Assisten   |   Ny assistenttrener Herrer Elite. →