Forza Fighters

Ny trener for Herrer Elite

samuel-rosenqvistGIF Fighters Herrer Elite har fått ny trener foran denne sesongen, Samuel Rosenkvist heter han, og kommer fra svenske div. 1 klubben Åkersberga (herrer) samt 1. div. Hasselby (damer).
Klubben er svært glad får å ha Samuel på plass, og han kommer til å bli utrolig viktig brikke i GIF FIGHTERS satsing på egne spillere.


– Her  forteller Samuel litt om seg selv:
Samuel Rosenkvist, född 74-06-30.

Har spelat innebandy i över tjugo år. Sista (senaste) matchen i November för Åkersberga IBF:s andralag.
Främsta meriten som spelare är ett DM-silver med Färentuna IBK, 1995.

Som tränare började jag i Ekerö IK, utanför Stockholm , för tio år sedan med pojkar och flickor i tio-årsåldern. Sedan har det ramlat på med tränaruppdrag och tränarutbildningar. De senaste två lagen jag hade förmånen att leda var Hässelby sK IBK och Åkersberga IBF. Hässelby är ett damlag i div 1 med ambitioner att nå högsta serien i Sverige, SSL. Vi var nära redan första året men tappade mot främsta konkurrenten i den avgörande matchen. I år står de bättre rustade än någonsin att nå målet.
Åkersberga är ett herrlag, även de i div 1. Där huserade bland andra bekanta Robin Mattsson, som fick mig att komma hit. Vi hade ambitionen att klättra till Allsvenskan, men höll inte hela vägen den gången.

Utanför innebandy arbetar jag som lärare. Numera på APO-skolen i Lørenskog. Tidigare har jag jobbat som gymnasielärare i Sverige med fokus på filosofi, historia, psykologi och religion. Likheterna mellan läraryrket och tränaruppdraget är påtagliga och jag har stor nytta av dem båda i mina ansträngningar att få såväl elever som spelare att prestera bättre.

Jag hoppas på en trivsam säsong i Gjelleråsen där vi ska jobba hårt på att dels utveckla de taktiska dispositionerna och dels förvalta de goda framgångarna som föreningens juniorer har med sig.


«I morgen vil det være et kort intervju med Samuel på www.gif-fighters.no«


– Spiller Hans Roar Wihelmsen om Samuel:
Han er postivt pust for Gif. Full av postiv energi og pågangsmot . Han har kommet til oss med en spilleplan som er ganske ulikt hva vi er vant med, dette kommer helt sikker «sjokkere» motstandern litt. Gutta virker meget fornøyde og det jeg tror han har gjort gutta sultene igjen. Gleder meg virkelig til seriestart!

– Spiller Tommy Midtsveen om Samuel:
Han har mye innebandy kunnskap og virker ivrig og profesjonell. Han lærer oss å spille for OSS, et eget spill på en måte både forover og bakover. Han er veldig inspirerende

← Intervju med den nye Elitetreneren…   |   Sportssjefen informerer.. →