Forza Fighters

GIF Fighters G15 revansjerte seg mot Sveiva .

Lørdag måtte GIF Fighters G15 bite i det sure eplet mot Sveiva i finalen i regionscupen, og hvor Sveiva til slutt vant 7-5.   GIF kom tidlig bakpå og det ble mye «kladd» gjennom hele kampen.  Tredje perioden var GIF’s beste, men Sveiva holdt trygg avstand.

Søndag var det så duket for seriefinale  G15-Elite i Rommenhallen, og hvor lagene sto relativt ganske likt på tabellen.  Riktignok  har GIF spilt flere kamper enn Sveiva, men det laget som vant i dag ville fått en luke poengmessig kontra det andre laget.  GIF var veldig tente i dag, og ville ha revansje for lørdagens tap i regionscupfinalen.   Det å vinne mot Sveiva på deres hjemmebane er uhyre vanskelig, og GIF har ikke vunnet siden sesongen 09/10, så dette ville bli utrolig spennende om GIF ville klare presset på å prestere i en veldig viktig kamp.  Sveiva måtte vinne da det ikke hadde holdt med uavgjort siden GIF hadde mye bedre målforskjell, og hvor nettopp dette var forskjellen i fjorårets serie da GIF vant serien.

Begge lag føler litt på hverandre i begynnelsen av første periode, og har noen halvgode sjanser hver seg.  GIF får utvisning etter 05.50 (feil avstand) og Sveiva får en gyllen sjanse i overtallspill.  Det blir heller GIF som tar ledelsen ved Magnus Østengen (pass Olav Ansnes Falkeid) etter 07.40, og det var vel ikke helt planen til Sveiva.  Mikkel Johansen kommer til en god sjanse, men det er Sveiva som utligner etter 10.40. .  Stillingen holder seg perioden ut.

Andre periode er så vidt begynt, da Sveiva tar ledelsen 2-1 etter fattige 10 sekunder.  Her ble GIF tatt på «senga» og burde nok vært mere på hugget.  GIF prøver å komme tilbake fort, men blir stanset av Sveiva’s hardt arbeidende forsvarspill.  Sveiva utøker sin ledelse til 3-1 etter 26.36 , og vi frykter at Sveiva nå har satt inn rykket slik de også gjorde i andre periode i lørdagens kamp.  Mikkel reduserer til 3-2 etter 46 sek. (pass Magnus) og GIF øyner kontakt igjen, men det er igjen Sveiva som går opp i en to måls ledelse ett par minutter senere.  Her får vi også en utvisning for protest, og må da spille to minutter i undertall.  GIF rir greit av seg utvisningen og begynner igjen kappløpet med å nå igjen Sveiva i målprotokollen.  Det kjempes hardt fra begge sider, og nå begynner også begge lags coacher å sende klare meldinger ut til spillerne på banen. GIF reduserer til 4-3 etter 36.24 og atter en gang er det Magnus som er frempå. (uass.)  og det tar bare 5. sek. til så er det like langt i målprotokollen 4-4 , da Anders Mellum setter inn utligningen . (uass.)  .  4-4 etter to perioder og nå skal alt avgjøres i tredje.

Tredje periode, og nå er det GIF som tar ledelsen 4-5 etter 12.sek. spill .  Mikkel setter sin andre for dagen (uass.) og nå ligger presset på Sveiva.  Spillet hardner til på banen og som resulterer i flere utvisninger.  GIF får utvisning etter 43.40 (ulovlig dytt) og dertter en til etter 43.44 for feil avstand.  Nå må GIF spille 3 mot 5 i nesten to minutter og her må jo Sveiva i det minste kvittere.  Det jobbes hardt fra GIF sin side og når også Tommy Fjeldaas viser frem hva han er god på i buret, ja da svinner mulighetene for Sveiva hen.  GIF rir mesterlig av seg og selv om det blir noen utvisninger til + Sveiva en, får GIF straffeslag i undertallspill etter 50.28.  Olav er fast eksekutør, og finner «hullet» til Sveiva’s keeper og setter’n trygt.  Nå har GIF en to måls ledelse og som de forsvarer med glans de siste 10 minuttene. Sveiva reduserer dog til 5-6 etter 59.59 på frislag, men seier’n er i land for GIF og kan dermed mest trolig kalle seg seriemestere for fjerde året på rad. Til det trenges kun uavgjort i siste kamp for å spikre gullet.

Vi gleder oss til neste lørdag i Lihallen hvor BVIF kommer på besøk, og hvor vi kan spikre tittelen !

 

← Årets siste seriekamp !!!!!!!   |   Jentene reddet æren til GIF Fighters i regionscupfinalene !! →