GIF Fighters G15 (97) til A-Sluttspill i Gothia Innebandycup 2013

IMG_7693

GIF Fighters var representert med flere lag i årets utgave av Gothia Innebandycup, og G15 leverte sin beste turnering på sitt tredje forsøk. I 2011 ble vi slått ut av IK Zenith 1 (Gøteborg) i 1/32 dels finalen i B-sluttspillet med 4-5 etter å ha ledet 4-0, og året etter i 2012 ble det tap 2-4 for Halmstad IBK 1 i kvartfinalen.  Så årets deltagelse var siktet inn på å nå A-sluttspillet og gutta var skikkelig tente og innstilte på å oppnå det.

Vi dro fra Li med Fightersbussen onsdag 2. januar, med retning Gøteborg og et av årets store begivenheter Gothia Innebandycup 2013.  Gutta skulle tidlig opp neste morgen, så det var viktig å komme i rimelig tid til innsjekking på Gothia Towers i Gøteborg.

Vår første kamp i årets cup var IK Zenith 1 som vi så forsmedelig tapte for i 2011, og gutta var skikkelig på hugget denne torsdagsmorgenen med tidlig frokost samt tidlig avreise til hallen.  Laget hadde bestemt seg for å «hevne» nederlaget i 2011, og motivasjonen var så absolutt tilstede. Vi fikk en liten prat med IK Zeniths trener, og selv de husket meget godt hva som skjedde i 2011. Kampen starter, og det er to lag med innsats over hele banen som viser seg frem. Tempoet til svenske lag er betydelig høyere enn i vår hjemlige serie, så her var det om å gjøre å skru opp tempoet for oss «Norrbaggar» også.  Begge lagene «føler» litt på hverandre og det blir ikke mange sjansene de første 10 minuttene. Etter 11.54 må vi kapitulere da IKZ setter en kasse. Men GIF gir seg ikke, og forsetter å kjempe det de kan og det tar bare 35 sek. før Adrian Hoff kvitterer. Dette skulle vise seg etterhvert at gutten kommer til å gjøre en fantastisk turnering med resten av rekkekameratene sine, Anders Mellum, Erlend Bjerknes, Joakim Løvholm og Magnus Østengen. 1-1 står seg perioden ut, og gutta er ikke helt fornøyde. Andre periode starter som første i høyt tempo og IKZ er litt heldige da de går i ledelsen etter 16.31. Tommy Fjeldaas (goalie) begynner nå å vise storform, og holder gutta inne i matchen med flere gode redninger. Kvitteringen kommer etter 21.08, da lagets STORE GOALGETTER  Anders Mellum viser seg med sin første nettkjenning i cupen. ass. Joakim Løvholm. GIF begynner nå å virkelig få taket på IKZ, og mot spillets gang er det IKZ som atter tar ledelsen etter 24.36. Det tar bare ca. ett minutt før også Erlend Bjerknes er i gang og kvitterer til 3-3 etter meget god enkeltprestasjon tid:25.35 . Så tar det bare 17 sek. før Olav Ansnes Falkeid m/pass av Mikkel Lindblad Johansen gir GIF ledelsen for første gang i denne kampen. Mikkel netter minuttet senere m/pass fra Audun Moen Hovin, før Adrian Hoff fastsetter sluttresultatet til 6-3 m/pass av Anders.  En herlig revansj  over IK Zenith, og vi på tribunen jubler sammen med gutta for en herrrligg seier.

Fredag morgen er laget oppe ved 5 tiden om mårran (hvem skulle tro det etter jula), og Cimrishamn FC venter kl.08.00 . En liten gåtur, frokost , og så avreise til hallen. Gutta er overraskende «våkne», og det skulle de til gangs vise mot CFC.  Første periode finnes det bare ett lag på banen, og det er GIF Fighters.  1-0 ved Anders uass. etter 02.19, og 20 sek. senere slagskudd fra Eivind Brandeggen som suder i nettet bak CFC’s keeper. ass.Audun Moen Hovin. 2-0 etter 02.39 spillt, og nå er det bare å følge med. 3-0 ved Adrian ass.Anders 03.36 , 4-0 ved Erlend ass.Magnus 08.45 , 5-0 ved Anders ass. Erlend 09.54 , 6-0 ved Anders (igjen) ass. Erlend 12.41 og 7-0 ved Erlend ass. Magnus 14.04.  CFC vet ikke hva som slo dem i hodet, men GIF Fighters var helt suverene i denne førsteperioden og da spesielt 2. rekka. GIF legger seg litt «neppå» i andre periode da de vil spare litt krefter til resten av kampene denne dagen, og slik at alle får prøvd seg ute på banen. CFC vinner andre periode 1-0 , men taper klart med 1-7 for GIF Fighters från «Nårje» !

Neste kamp er kl.13.00 mot Lidkøping IBK og hvor GIF kun trenger ett poeng for å sikre A-Sluttspill. LIBK har «kniven» på strupen og må vinne.  Kampen bære preg av et forrykende tempo fra LIBK, hvor absolutt ALT satses får å seire over GIF. Vi jobber heroisk gjennom hele kampen, og Tommy i buret gjør fantastiske, formidable og magiske redninger  og holder buret rent. Her gjør HELE laget en utrolig innsats, og det er bare uheldigheter som gjør at vi ikke får nettkjenning på LIBK keeperen. Uret står på 28.12 i andre periode, da LIBK på en heldig måte tar ledelsen. Nå trodde vi som så på at «løpet» var kjørt, men der tok vi skammelig feil. GIF fyrer på alt det de kan og det gies ikke noe gratis, og med bare 15sek. igjen av kampen kommer lagets store spiller Anders og setter kvittering etter pass av Mikkel. GIF rir av de siste 15 sekundene og målet om A-Sluttspill er nådd. Fantastisk innsats av dette laget, og det er bare å bukke og bøye seg i støvet. Gruppefinale kl.20.00 mot Helsingborg FC venter, og her vil det avgjøres om GIF må ut i 1/16 dels finale hvis de blir no 2 i gruppa, men med seier vil GIF gå direkte til 1/8 dels finale.

Helsingborg FC tar dessverre ledelsen etter 04.29 av første periode, men Anders er på hugget igjen og setter kvittering etter 05.17 uass.  HFC må ha uavgjort for å vinne gruppa, så de setter opp et tempo som de ikke tror at «norrbaggarna» kan følge. Men der tar de feil ! GIF gir dem problemer hele veien og de ser rett og slett litt nervøse ut.  Tror ikke de hadde forventet at et norsk lag kan «sparke» så godt fra seg, men vi er jo selveste GIF Fighters ! HFC tar ledelsen 2-1 etter litt famlende spill fra vår side etter 13.54, og går til pause med ledelse 2-1.  GIF har så neimen ikke tenkt å gi seg, sa DE setter opp tempoet i andre perioden hvor Olav «presser» fram et selvmål av HFC etter bare 59 sek. .  GIF er det førende laget nå og HFC må forsvare seg meget godt. Etter 20.02 er vi litt «slappe» og ukonsentrerte slik at HFC igjen tar ledelsen 3-2.  Mr.Bjerknes vil tydeligvis «gjørra no med detta», og viser resolutt og bestemt hva han vil ! Utligning av GIF kommer ved Erlend, der han får ballen midt i slottet hos HFC feilvendt, snur seg og «rister» av seg ett par HFC spillere og setter en herlig utligning i «kårssa» ! ass. Magnus . Han «går» for reprise, og gir GIF ledelsen 4-3 etter 27.56 m/pass Joakim. Sterk prestasjon !!  HFC er tydelig preget og setter alle «kluter» til . Dessverre blir vi litt passive ved et ufarlig frislag ved midtbanen for HFC, og dermed er det HFC som kan juble over kvittering til 4-4. Surt å ergerlig, men her må vi lære av å komme oss på riktig side før frislaget blir tatt. tid: 28.56 . Siste minuttet satser GIF alt de har, men får dessverre ikke kvittering.  Dermed ender vi som no 2 i gruppa, å må ut i 1/16 dels finale mot Hovshaga AIF som vant sin gruppe, og som vi slo 1-0 i 1/8 dels finalen i B-Sluttspillet i fjor.

Lørdag morgen, og opp tidlig igjen ! En ny motstander av kaliber venter, og Hovshaga AIF har vel til hensikt å «hevne» tapet fra i fjor. HAIF tar ledelsen etter bare 25 sek. og vi frykter det verste, men gutta har en tendens til å komme sterkt tilbake. HAIF fortsetter å pumpe på, og det er kun vår eminente keeper Tommy og ett par stenger som står i veien for at HAIF ikke setter flere kasser etter utrolige gode avslutninger, men et godt lag trenger også littegranne «flaks» ! GIF begynner å jobbe seg mere inn i matchen og får kvittering til 1-1 ved Anders (vår utrolige sniper) som finner et bittelite hull på HAIFs keeper og setter’n i keeperhjørne høyt. Pass fra Magnus. tid:05.17.  Etter dette kommer GIF til hektene, og setter større press fremover og det resulterer i straffe. Olav er vår sikre eksekutør, og setter straffa iskaldt bak HAIF keeper’n. tid:08.59 og ledelse 2-1. Heretter blir det mye kjemping over hele banen, og tempoet er stort. Begge lag har muligheter men det er HAIF som klarer å kvittere til 2-2 etter 14.03.   HAIF får så utvisning etter 16.08 (Sluttspillet er 20 min. perioder) og GIF setter inn P.P. rekka og vi øyner sjansen for ledelse da de som oftest scorer. Ballen går litt sakte til å begynne med, men pointen Olav vet hvor han vil servere. Ett minutt går og like sakte . Så plutselig settes det fart og der er jammen meg Anders som atter en gang «kliner» til å setter’n sikkert bak HAIF keepern etter pass av Joakim. tid 17.05.  Dette står seg perioden ut.  Andre periode blir det mye kjemping og det er det kollektive forsvarsspillet samt en dyktig Tommy som hindrer HAIF å utligne. GIF må jobbe hardt i tre undertall, men ballen klarer aldri å finne nettmaskene bak Tommy. Et utrolig forsvarsarbeide gjøres av samtlige spillere og det er bare å ta av seg hatten.  Kampen går mot slutt og vi er inne i det siste spilleminuttet da Anders atter en gang viser sine utrolige ferdigheter og setter 4-2 til GIF uass. etter 39.27.  Selv om HAIF reduserer etter 16. sek. , blir de siste 17 sekundene lange for oss på tribunen før sluttsignalet går. GIF går dermed videre til 1/8 dels finale, og skal der møte CL98IC .

GIF går tidlig i ledelse mot CL98IC etter 01.06 av første periode, og igjen er det Anders som setter’n trygt over keepern’s venstre skulder, kårssa og «bærre Lækkært» ! Pass fra Joakim.  GIF har nå sin sjette kamp å spille imens CL98IC har sin fjerde og det begynner etterhvert å vise seg ute på banen. Vi får litt unødvendige utvisninger og CL98IC klarer å utligne etter 08.51. GIF gir alt det de kan, men en dyktig keeper i motstandermålet står i veien. Etter 13.52 går CL98IC i ledelsen etter mye «klabb og babb» foran eget mål  og som uheldigvis resulterer i et selvmål. Slikt kan skje selv den aller beste da det er mye aktivitet foran kassa. Herfra er det GIF som regjerer, men vi klarer dessverre ikke å utligne før pausesignalet gjaller.  Andre periode er det GIF som har det definitive overtaket og kjøre CL98IC langt ned i egen boks. CL98IC kommer en gang iblant i angrep, men GIF har full kontroll. Når så CL98IC legger seg i boks blir det trangt å finne hull for å sette flere mål. Vi har mange gode sjanser, men en dyktig keeper i motstandermålet redder det meste og vi setter’n også i litt stenger og litt utenfor. Dommerne blir meget pirkete mot slutten av perioden, og det gjør ikke saken bedre for Gifferne på banen som kanskje blir mer og mer frustrerte for at ballen ikke vil finne nettmaskene i CL98IC målet. Dessverre ender eventyret her, men GIF har all grunn til å heve hodet høyt.

Det er med stolthet å fremheve G15 laget for sin innsats i årets Gothia innebandycup, da veien kanskje kunne vært lengre med litt marginer på sin side. En fremragende arbeidsmoral og innsats, samt lagånden som er i laget fra coacher og spillere. Helsingborg FC gikk til semifinale og hadde full kontroll, men tapte til slutt på straffeslag. Dette er et lag vi så absolutt var mere enn på høyde av, men «flaksen» og marginene var denne gang ikke helt tilstede.

Vi takker coachene Andreas Falkeid og Eivind Hoem, samt laget med Tommy Fjeldaas, Fredrik Andersen, Raymond Dahl Svendsen, Erlend Bjerknes, Anders Mellum, Adrian Hoff, Joakim Løvholm, André Mago Pedersen, Magnus Østengen, Olav Ansnes Falkeid, Mikkel Lindblad Johansen, Audun Moen Hovin, Eivind Brandeggen og Martin Killingmo for en fremragende innsats og en kjempegod turnering, og som setter GIF Fighters på kartet !

← Oppsummering Herre Rekrutt desember og januar…   |   GIF henter «hjem» en legende for å styrke stallen! →