Forza Fighters

G15 NM Semifinale GIF Fighters – Sveiva

Etter overbevisende seire i samtlige 4 kamper i puljespillet, var det nå klart for semifinale. Siste hinder på vei til finalen er nabo og erkerival Sveiva. Her står det mye på spill: Finaleplass selvfølgelig, men også heder og ære og en stor dose prestisje. Vi har slått Sveiva 3 ganger allerede denne sesongen, både i grunnspillet, sluttspillet og i Regionscupen. Og med en knallsterk tropp hadde vi de aller beste forutsetninger når vi entret Bjølsenhallen Match og 3*15 minutters nerve og spenning!  

Bjølsenhallen, søndag 15. april 2012

GIF Fighters – Sveiva    8-3
Perioderesultater:  2-1, 1-0 og 5-2
Avslutninger på mål: 47 – 26 (19-10, 13-7 og 15-9)
Målsjanser: 25 – 16 (8-9, 7-3 og 10-4)

07:19 1-0 Mål: Sveiva (Petter setter en finurlig scoring fra død vinkel, og det protesteres voldsomt da mange hevder at ballen ikke var over streken)
12:48 1-1 Mål: Edvin Ass: Victor
12:54 2-1 Mål: LIMO Ass: Anders

26:46 3-1 Mål: Mikkel Ass: Olav

30:44 3-2 Mål: Sveiva (Mads setter et pent mål der vingene våre ikke jobber hjemover)
33:33 4-2 Mål: Mathias
35:27 2 min utvisning Eivind (Hardt spill)
37:05 4-3 Mål: Sveiva (Petter igjen)
40:46 Time-Out (Sveiva)
43:52 5-2 Mål: Edvin
44:08 6-3 Mål: Mikkel Ass: Olav
44:30 7-3 Mål: Edvin
44:56 8-3 Mål: Anders Ass: Olav

Målpoeng:
Edvin 3+0
Mikkel 2+0
Anders 1+1
LIMO 1+0
Mathias 1+0
Olav 0+3
Victor 0+1

Poeng pr. rekke
1. rekka (Jørgen, Victor, Simen, Edvin, Henrik): 3+1 / 1 mål imot
2. rekka (Andreas F., Andreas H., LiMO, Mathias/Daniel, Anders): 2+1 / ingen mål imot
3. rekka (Eivind, Joakim/Audun, Olav, Adrian, Mikkel): 1+1 / 1 mål imot
Sluttminuttenes 2. rekke: Limo/Anders, Mikkel, Olav): 2+2 / ingen mål imot

Power Play: Ingen

Undertall: 1 periode à 2 min, som endte med 1 mål i mot.

Kampen:
Det skal være jevnt, spennende og nervøst i en semifinale. Og det ble det! Hele åpningsperioden er preget av høyt tempo, og litt upresist spill i sistepasningene og dermed også litt uskarpe avslutninger. Spesielt brenner GIF-gutta mye løskrutt i åpningen: Simen har alene 3 fete sjanser i det første passet. Spillemessig overtak til GIF, men Sveiva er med på notene. Deres største stjerne lager 0-1 på et finurlig skudd fra nærmest bak mål, og det protesteres heftig da mange mener at ballen IKKE var over streken. Vi stoler på dommerne, og lar ikke dette affisere oss. Det bekymrer oss litt mer at vi ikke klarer å presse den svakere 2. rekka til Sveiva mer, og at vi nærmer oss pause med null i protokollen. Men så smeller det: Victor stikker en pasning inn i slottet til NM-sluttspillets målkonge, og Edvin er sikker på labben: 1-1. Rett fra dropp, Anders spiller frem LIMO som fra høyt og til venstre i slottet gir oss 2-1. I pausen gjenoppretter vi fokus på å demme opp for skudd fra Petter og Erlend, og bare kverne videre.

På mange måter ble midtperioden ganske lik den første. Det spillemessige overtaket til GIF fortsetter, og vi klarer å presse godt mot skytterne deres gjennom hele kvarteret. Først 11 minutter ut i perioden kommer det første målet: Målgarantisten Mikkel serveres av Kong Olav, og vi går til pause med 3-1.

Sisteperioden starter med GIF i angrep, men så kontrer Sveiva. Vingene våre står igjen uten returjobb, og da får de rød/hvite god plass og plasserer et skudd pent i kassa til 3-2. I det vi er ferd med å gå ned på 2 rekker, gjør Mathias det han har gjort så ofte før: Etter ganske anonym innsats en stund, kliner han plutselig til: Fra venstre side høyt i slottet setter han kula inn mellom stanga og keeperskuldra! Dermed 4-2 og vi kjører videre med 3 rekker. Eivind blir belønnet med en 2min for tøff innsats i forsvaret, og i undertall får Petter skli inn i vært slott og sette 4-3. Vi kjører kampen, men med dette resultatet er det STOR spenning i kampen. Vi komponerer en ny 2. rekke, der formspillerne LIMO, Mikkel og Olav spiller med Andreas/Andreas på back. Sveiva tar Time-Out, og vi benytter muligheten til en god pustepause. Vi er trygge på det vi holder på med, og SKAL til finalen! Sveiva tar ut keeperen, uten at vi oppdager noen klar plan om hva de skal bruke den ekstra utespilleren til. Vi forventer at Petter eller Erlend skal spilles opp, men vi er tett på alle med ball. Og lemper noen skudd mot det tomme målet.

De 64 vakre sekundene!
Vi beskrev de 63 mørke sekundene i en annen kamp i samme hall for noen uker siden. Nå er det motsatt. På det tredje forsøket lykkes vi: Edvin setter en lang lobb i det tomme målet: 5-3. Bare 16 sekunder senere får vi en ny kombinasjon Mikkel/Olav: 6-3! Ytterligere 22 sekunder er det Edvin-show igjen. Først setter han 7-3, så slår han stiften! Med 14 mål i NMsluttspillet har du lov til å feire skikkelig! Og 26 sekunder etterpå er det Målprinsen Anders som fastsetter sluttresultatet til 8-3 med sitt niende mål i helgen.

Vi vinner fortjent etter en tøff men fair kamp. Vi berømmer Sveiva for deres kjemping, og lar oss imponere spesielt av 2.rekka deres som forsvarer seg godt. På slutten er vi helt enorme, og får en vannvittig uttelling! Og det er meget fortjent at Edvin kåres til BB!
Gjennom hele helgen har vi spilt 5 kamper, vunnet alle og scora masse mål. Vi mener at vi har gode muligheter til å hente pokalen, og siterer en av lederne fra de andre lagene: ”Nå har jeg sett mange kamper her i helgen. Men det er ett lag som imponerer: GIF. Dæm har bare brae spællera, ingen svake. Og DET backparet og hainn i midten (Her er det Victor, Jørgen og Edvin han sikter til) e’ jo skjitgod!”
Og som en annen sa: Med DEN troppen, og 3 solide rekker har vi virkelig alle muligheter!

← INNEBANDYENS DAG 16. JUNI !!   |   Sesongens siste kamper for G11 →