G11 i Tigers Cup

Full stress! Kamp i Mjøndalshallen kl.18.00 på en fredag! Avreise fra Kiwi kl.15.30. Vi forventet fredagsrush ut av byen og ikke nok med det så var det en liten ulykke ved Sandvika som lagde ekstra kø. 1,5time senere var vi i hallen. Ikke så gæ’ernt allikevel. Nor92 var første motstander i vår aller første turnering.
Vi ”starter” med ballen i det fløyta går. Et par pass frem og tilbake mellom backene. Så blir ballen klinka opp langs vant til Sondre G. som fosser oppover, spiller inn til Elias som dundrer’n i mål! 16sek. Fint! Vi har et fint spill en periode. Mye pasninger og vi holder på ballen helt til Nor92 snapper ballen og smekker den i mål på 3.22. 1-1. Bare 1 min. senere står det plutselig 1-2 på tavla og de overtar mye av spillet. Gutta glemmer det vi har snakket om. Tidlige, enkle og sikre pasninger. Nå er det stressing forover, blindpass og dårlig tid som preger gutta resten av perioden. 1-3 etter 1.omg.
Vi snakker om å beholde ro i laget og pasningene må komme tidligere.
2.periode starter som første. Vi ”starter” igjen med ballen. Ballen ruller mellom GIF-spillerene og vi har kontroll. Nor92 drar på seg et frislag som Sondre G. fiker i mål. Kjapt og smart tatt! Presset vårt faller utover i kampen og Nor92 tar over presset som i 1.periode. De kommer ofte til alt for enkle sjanser. Gard redder mye, men ved ett tilfelle gir han retur som blir sveipet ut til en liten blåkledt gutt som drar av gårde et dragskudd som klistrer seg opp under tverrliggeren. Litt klabb og babb mot slutten som Aleksander rydder opp i og kampen ender 2-4. Mye positivt og mye vi må jobbe med. Herlig!

Lørdag og første motstander er Tunet som vi vet er litt vanskelige av seg. Og før vi vet ordet av det ligger vi under 1-0. Gutta kjemper innbitt og Elias rydder bra opp i forsvar. Men vi lager frislag. Skuddet kommer, Gard redder, gir retur og 2-0. Denne kampen dreier seg kun om forsvar for oss. Gard får utrolig mye å gjøre. Men det får være grenser for hvor mye han kan ta. Etter 3min. kommer det et beinhardt skudd som flytter målet bakover. Enda godt det skuddet ikke treffer målvakten. Da hadde det blitt akuttmottaket neste med skuddskader og en spiller mindre resten av dagen. Puh. Tunet styrer som de vil. De drar ut gutta som de vil. Pasninger som sitter i bladet, skudd jeg ikke har sett maken til på dette nivået. Tunet skyter hardt og sikter godt. Og de har ikke bare en stjerne men et helt lag som spiller meget bra. Men Niklas kan noe han også! Løpe fort! Vi kommer på kontring. Niklas må vente litt på pasningen fra Elias. Det ser ut som Tunetgutta skal ta ham igjen. Men det ser latterlig ut når han parkerer både motspillere og medspillere på vei opp mot mål. Og når han setter den i nota i tillegg… Nydelig! Nå ruller vi ball. Litt i alle fall. Perioden ender 5-1.
Vi må sette oss noen mål før neste periode. Vi fikk 5 i mot. Siste periode er målet mindre enn 5.
2.periode. Tunet viser at de forstår spillet godt. Godt overblikk fra ballfører. En lilla løper sniker seg inn på bakerste stanga. Pasningen sitter klistra på backhanden til løperen som lett klikker den inn bak Gard. Vi kommer nær ett mål til i løpet av perioden. Sondre M. smeller ballen i målvakten. Kevin plukker opp returen og setter ballen i stanga. Tunet vinner 9-1 og vi har dermed klart målet vårt for 2.periode. 4 mål i mot! Jippi!

6 timer senere møter vi Sarpsborg Sharks. De vet vi ingen ting om. Hvordan blir denne kampen tro?
Det skal vise seg at dette blir en mye jevnere kamp. Simen får tidlig en sjanse alene med målvakten. Han blir litt stresset bakfra av jagende særpinger og bommer. Haiene presser mye. Får frislag og bommer, men ikke lenge etter setter de første mål. Nok en gang må Gard blø for drakta. Holder oss inne i kampen når 1.periode ender 0-1.
Noen minutter ut i 2.periode får vi frislag som Sondre M. setter over mål. Ny periode med mye forsvarsspill. En hai løper bak mål med ballen. GIF står og sover. Pasningen kommer inn rett foran mål og en hammerhai står klar med hammeren. 0-2! Sharks styrer spillet og vi har en litt dårlig innsats. Siste målet i kampen kommer etter et skudd på Gard som han tar, og fomler i mål. Uflaks. 0-3 og vi er ikke helt fornøyd med denne kampen gutter! Vi får la det gå utover neste motstander.

Sveiva! Her vet vi veldig godt hva som venter oss. Unge Hr. Sletten må uskadeliggjøres (så humant som mulig). Det tar Hr. Sletten nøyaktig 5 sek. og score….. Det blir mye rødt foran mål og også denne gangen må Gard stå frem. Han får god hjelp av en god Aleksander i denne kampen. Aleksander skjermer ballen for Gard flere ganger så vi slipper alle disse returmålene. Godt forsvarsarbeid Aleksander! Men Sveiva har heller ikke bare en spiller. De har i likhet med Tunet et helt lag som kan dette spillet. Perioden ender kort og godt med 5-0. Vi gir oss selv samme målet som mot Tunet. Mindre enn 5 i mot er et godt resultat.
Vi starter 2.periode med noe pasningspill, men blir presset i hjæl. 5-0 blir 6-0 også 7-0. Men nå løfter vi oss. Forsvarsspillet hever seg betraktelig noe som gjør Gard sin jobb litt enklere. Han tar mye skudd og Sveiva får ikke så mange retursjanser takket være hard jobbing fra vår side. Elias viser seg frem som kaptein i denne kampen med utrettelig jobbing. Et mål til klarer Sveiva å presse inn før slutt. Siste periode klarte vi målet vårt med god margin. 3 i mot! 8-0 høres mye ut, men mot Sveiva er dette et bra resultat.
Bra jobba gutter! Dere fikk også skryt av treneren til Sveiva for at dere ikke gir dere.

Neste utfordring blir i Lihallen 24.mars. Lykke til gutter!

← 97 gutta ble seriemester i G14-Elite !!   |   Seier i G15-1.div. over Hasle Løren →