Forza Fighters

G17 1.divisjon, sluttspill

Det hele starter akkurat så jevnt som vi forventer. Litt nervøst. Mye krig. Våre avslutninger er ikke all verden å skryte av, men vi kjemper hardt i alle duellene.   

Søndag 4. mars 2012  G17
Bjølsenhallen, A-sluttspill G17 1. divisjon
Tunet – GIF Fighters 3

Selveste Hitchcock kunne ikke regissert det bedre!
A-sluttspillet består av Tunet, Asker og GIF 3, hvorav Tunet har med seg 18 poeng fra grunnspillet, Asker har med 15 og GIF 16 poeng. Vi tapte grunnspillkampen mot Tunet 3-5, og hadde litt å revansjere derfra. Samtidig visste vi også at KUN seier var godt nok om vi skulle nå den litt hårete målsettingen om å vinne A-sluttspillet. Vi stilte en stor tropp, men samtidig hadde spillerne både 1 og 2 og 3 kamper i beina tidligere denne helgen, så det var viktig å rullerer godt på rekkene og sørge for å finne kveldens formspillere til de vi kunne forvente skulle bli en tøff avslutning.

Resultat: 8-9
Perioderesultater: 2-3, 2-1 og 4-5
Avslutninger på mål: 55-43 (17-15, 23-13 og 15-15)

07:44 1-0 Mål: Tunet (skudd fra slottet)
13:13 2-0 Mål: Tunet (sløvt press, skudd fra midtbanen)
14:48 2-1 Mål: Mikkel (stjeler ball fra en Tunet-forsvarer i deres forsvar)
18:22 2-2 Mål: Mathias Ass: Andreas
19:16 2-3 Mål: Mikkel Ass: Adrian

24:45 3-3 Mål: Tunet (de stjeler ballen etter en stygg feilpass)
31:59 3-4 Mål: Edvin Ass: Simen
37:32 4-4 Mål: Tunet (Backene våre står passive i slottet….)

41:00 4-5 Mål: Eivind Ass: Simen
44:30 5-5 Mål: Tunet (Vi leser ikke spillet i det hele tatt)
48:36 5-6 Mål: Mathias Ass: Andreas
48:55 5-7 Mål: Adrian
48:55 2 min utv. Tunet (Slag)
49:52 6-7 Mål: Tunet (Langt pass bak vår point)
50:00 7-7 Mål: Tunet (vinner dropp, rusher)
50:55 8-7 Mål: Tunet (Etablert angrep, dårlig press på ballfører)
57:25 8-8 Mål: Mathias Ass: Benjamin
59:50 2 min utv. Tunet (Ulovlig dytt)
59:55 8-9 Mål: Simen Ass: Mikkel
59:55 Time-Out Tunet

Målpoeng:
Mathias 3+0
Mikkel 2+1
Simen 1+2
Adrian 1+1
Edvin 1+0
Eivind 1+0
Andreas 0+2
Benjamin 0+1

Poeng pr. rekke
Rekke 1: Jørgen, Eivind (Victor tidlig ut med trøblete kne), Simen; Edvin, Simen: 3+2, ikke på banen på noen mål i mot
Rekke 2: Andreas, ”Kåre”, Benjamin, Mathias, Daniel: 3+3, på banen ved 2 mål i mot. (8-8 er godskrevet Rekke 2, som da var omkomponert til: Andreas, ”Kåre”, Benjamin, Mikkel og Mathias)
Rekke 3: Martin K., Joachim, Adrian, Olav og Mikkel: 3+2, på banen ved 3 mål i mot:
Backene leverer 1 mål og 2 målgivende

Power Play:
Én som varte i 2 minutter, ga 0-3!!!!
Én som varte i 5 sekunder, ga 1-0!

Undertall:  Disiplinerte spillere som unngikk utvisninger i kveld også!!

Kampen:
Det hele starter akkurat så jevnt som vi forventer. Litt nervøst. Mye krig. Våre avslutninger er ikke all verden å skryte av, men vi kjemper hardt i alle duellene. I nesten 8 minutter. DA står vi og ser på, når Tunet tar ledelsen 1-0 på en situasjon der backene og målvakten må dele ansvar. Spillet er fortsatt jevnt, når vi får en komisk situasjon: Mathias spiller et ”gentlemans-frislag” tilbake til Tunet, men glemmer å støte når de kommer tilbake. Et lompeskudd glir inn bak en ikke helt våken Bendik, og vi er under 2-0. Her må det strammes opp! Like etterpå er en frisk Mikkel frekt frempå, og stjeler ballen fra en Tunet-back og klistrer inn redusering 1-2. Så kommer en indrefilèt av en drømmecrosspasning fra Andreas til Mathias som kliner til: 2-2! Og like før pause gir Mikkel oss 3-2 på et langskudd etter fint pass fra Adrian! Førsterekka blir statister fremover i denne perioden, men holder nullen bak. Eivind flyttes ned på back sammen med Jørgen når en kneplaget Victor må gi seg. Vi snakker om å stramme inn bak, krige i ALLE dueller, fokus i slottet og å være tålmodige fremover.

Tunet får utligne etter å ha stjålet en stygg feilpass fra våre gutter, og presser oss hardt i lange perioder. Vi avklarer, men sliter med å etablere godt angrepsspill. Derfor blir også avslutningene svake. Men nettopp i en litt vanskelig avslutningsposisjon titter Edvin frem og fra svært spiss vinkel gir han oss ledelsen 4-3. Servitør Simen! Tunet fortsetter presset, og vi sliter med å få byttet rekker. Kanskje er det derfor backene igjen sover i slottet når Tunet får redusere til 4-4 like før pause. Nytt fokus på årvåkenhet i eget slott blir tema i pausen! Men vi skal male videre. Viktig å unngå baklengs, for her blir det ikke mange mål til. Tror vi…..
En meget opplagt Eivind hamrer inn 5-4 ledelse på pass fra Simen. Så blir 3. rekka rett og slett overkjørt av en Tunet-gjeng som ikke har tenkt å gi seg. Andreas tar et kjemperaid langs venstresiden, bak Tunet-målet og serverer Mathias som banker inn 6-5. Bare 19 sekunder senere stjeler Adrian ballen i Tunet-forsvaret og øker til 7-5! Samtidig får Tunet en 2 minutter og vi tenker at NÅ skal vi drepe kampen i Power Play. For er det NOE vi har trent mye på de siste ukene er det nettopp PP. Vi kommer godt i gang, ruller ball, og Henrik får til en brukbar avslutning.

De 63 mørke sekundene.
Så kommer en 63 sekunders periode som vi aller helst skulle vært foruten, men som vi skal bruke til å lære noe av: Først lemper Tunet en lang ball over alt og alle, og her har en Tunet-spiller startet tidlig. Plukker ball og reduserer til 6-7. En tapt duell og et godt løp og en OK avslutning = 7-7! Hva skjer!?!?!? Tunet har satt 2 mål i undertall på 8 sekunder!?!?!?!?! Og sannelig klarer de ikke å vinne ballen igjen, etablere seg og utnytte et svakt ballførerpress fra oss og ta ledelsen 8-7.

The happy ending
Mange ville gitt opp her. Men det gjør ikke vi. Vi har tro på oss selv, og lar ikke dette knekke oss. Vi kommer i gang igjen med kampen, spiller med 3 rekker litt til med går ned på 2 backpar. Vi komponerer en ny 2. rekke som sammen med 1. rekka skal avslutte matchen. Og da er det jo egentlig bare helt vidunderlig at det er den nykomponerte 2. rekka som skaffer balanse i regnskapet med 8-8: Krigeren Benjamin kjemper i duell, vinner ballen og passer til Mathias som hamrer inn sitt tredje mål for dagen. Det er fortsatt 2 minutter igjen, og nå bølger det heftig i hallen. Begge lag KAN avgjøre, men Bendik har ristet av seg en traurig åpning av matchen og rett og slett stengt buret. Det nærmer seg slutten, og et hardtspillende Tunet blir redusert til 4 utespillere når 3 målsscoreren fra deres første undertallsspill må sone 2 minutter for en ulovlig dytt. Det er TI -10 – sekunder igjen. Vi tar ut keeper, og supplerer 1. rekka med en formsterk Mikkel. Ikke en helt ordinær PP-formasjon, men beskjeden er tydelig: Skaff oss et mål! Kort frislagpass til Mikkel, som sender et kakestykke av tversoverpasning til Simen. Simen er ikke kjent for noe hardt skudd. Ikke har han best teknikk heller. Men han har en motor som aldri blir sliten. Aldri helt tom når de fleste andre er i knestående. Når vi er 59:54 ut i matchen er alle – unntatt simen – slitne. Helgen med alle de viktige kampene er snart over. Og med uavgjort i Bjølsenhallen er det utenkelig at vi skal klare gull i A-sluttspillet. Men så endres forutsetningene. For nøyaktig 1 sekund etterpå ligger den hvite ballen med diameter ca. 70 med mer og ruglet overflate i målet. At overflaten er ruglet, skal visstnok gi ballen bedre flyveegenskaper, raskere balltempo og høyere presisjon. Godt det var en slik ball. For nå leder vi 9-8! Og i løpet av de siste 5 sekundene kommer Tunet aldri til å score. Det vet vi. For dette gir vi aldri fra oss.

Spillervurderinger:
Bendik: Har en rufsete start, og er absolutt ikke den tryggheten vi kjenner innledningsvis. Men spiller seg stort opp, og leverer en rekke praktredninger.
Benjamin: Jobber hardt gjennom hele kampen. Ikke altfor hissig på mål, men serverer til 8-8.
Victor: Spiller bare i første periode før han må kaste inn håndkleet.
Edvin: Ikke i nærheten av sitt toppnivå offensivt. Det sier mye m toppnivået, og mye om innledningen på denne kampen. Gjør en ENORM jobb defensivt, og 4-3 er et sukkertøy av en scoring!
Henrik; En kamp på det jevne. Jobber med direkte avslutninger, og kommer til å få betalt for dette! Sammen med Jørgen , Bendik og Mathias medansvarlig for de 63 mørke sekundene.
Simen; Jobber knallhardt hele veien, og tar seg tid til litt dommerkrangling. Serverer til viktige mål, og går foran med utrettelig innsats. Setter seiersmålet! Veldig nære BB!
Jørgen: Stort aktivum gjennom hele kampen, også denne gangen med ny makker. Prikkfri, men er en av de sentrale under de 63 mørke sekundene.
Andreas: Til tider helt ENORM, men samtidig større feil enn vi er vant til. Forarbeidene til 2-2 og 6-5 settes inn i læreboka for innebandy.
Daniel: Jobber med tæl og innsats, uten å komme til de helt store sjansene. Går etter hvert litt tom.
Mathias: Taper noen dueller, og sover på 2-0. Men setter 3 vidunderlig mål, og er med det med i kampen om BB.
”Kåre”: Sammen med Andreas om de 2 første Tunetmålene, og litt uryddig innimellom. Men igjen: Få blør for drakta si som han, og få har evnen til å heve seg selv så umiddelbart som ”Kåre”.
Adrian: Liten av vekst, men ikke i spill. Ikke helt på toppnivå, men kan gå med hevet hode ut av hallen. Frekk scoring!
Olav: Ikke like blendende som i høstsesongen, men skaper mye uro i Tunets bakre rekker. Merker det harde kampprogrammet.
Martin K.: Får kjørt seg hardt noen ganger, og er litt lite resolutt noen ganger. Men absolutt godkjent.
Joachim: Mye det samme som Martin: Blir kjørt hardt når Tunet er gode, men absolutt godkjent.
Mikkel: Den gutten leverer hver gang! Selv med tunge kamper i beina, er han på hugget. Glitrende i åpningsperioden, med 2 flotte mål. Preger ikke kampen like mye utover, men er matchavgjørende når han setter opp Simen i sluttsekundene. BB!
Eivind: Åpner bra i 2. rekka som løper. Spiller de 2 siste periodene som back, og leverer en kjempematch. Svært nære BB!

← G15 Elite – Asker ute etter revansje…..   |   Regionscupfinale G15 →