G15 Elite – Asker ute etter revansje…..

Vi forventer at Asker starter som vi er blitt vant til; Ligge lavt, beskytte eget slott og klinke til på kontringer. Dette skjer IKKE i dag: Asker går ut i hundre og presser oss uvanlig høyt i åpningen.

Lørdag 10. mars 2012 G15 Elite

GIF G15 Elite – Asker  7-3

Bare en uke etter Regionsfinalen, var det duket for nok et oppgjør mellom GIF og Asker. Nå er det snakk om seriespill, som også fungerer som kvalifisering til NM i april. Vi har satt som mål å vinne samtlige kamper vi spiller mot 96lag, og vi antar at Asker er revansjelystne etter å ha blitt kledd av i sisteperioden i finalen. Samtidig vil plassering i sluttspillet være avgjørende for hvilken seeding man får i NM, så vi forventet en hard match fra de rødkledte.
Resultat: 7-3
Perioderesultater: 2-1, 1-1 og 4-1
Avslutninger på mål: 58-28 (24-8, 15-10 og 19-10)

Rekke 1: Jørgen, Eivind, Simen; Edvin, Simen: 3+5; på banen ved 2 av Askers mål
Rekke 2: Andreas, ”Kåre”, Benjamin, Mathias, Daniel/Martin: 2+0, ikke på banen ved noen av Askers mål. (5-3 er godskrevet Rekke 2, som da var omkomponert til: Andreas, ”Kåre”, Benjamin, Mikkel og Olav) (1 mål i PP)
Rekke 3: (Backer), Adrian, Olav og Mikkel: 2+2, på banen ved 1 av Askers Mål, men det målet tar Bendik helt og holdent på sin egen kappe.
Backene leverer 1 mål og 3 målgivende (1 målgivende i PP)

Power Play: 1 som varte i nøyaktig 1 minutt, da scora vi!

Undertall: 1 periode à 2 min, som endte 0-0

Kampen:
Vi forventer at Asker starter som vi er blitt vant til; Ligge lavt, beskytte eget slott og klinke til på kontringer. Dette skjer IKKE i dag: Asker går ut i hundre og presser oss uvanlig høyt i åpningen. Det er derimot ikke deres press som fører de opp i ledelsen, derimot en keepertabbe så stor at vi må bare le! Bendik reiste seg mesterlig utover i kampen, men må jobbe med å være fullt fokusert fra begynnelsen av. Både i Tigers Cup og i NM varer kampene vesentlig kortere enn en seriekamp. Utover i åpningsperioden er det GIF som tar tak i kampen, og trykker veldig på. Etter et knapt kvarter får vi endelig lønn for strevet, når Olav serverer klinisk til Mikkel som ikke lar seg be 2 ganger. Det massive presset bare fortsetter, og like etterpå serverer Edvin til Henrik og vi er foran med 2-1 til pause. I pausen omstrukturerer vi den defensive formasjonen til 2.rekka noe, slik at vi enda bedre kan forsvare oss i slottet.

Bare 44 sekunder ut i midtperioden får vi en tilnærmet kopi av 2-1 målet; nytt pass fra Edvin til Henrik. Dette er presis innebandy!!! Mathias går veldig hardt inn i en duell og blir korrekt belønnet med 2 minutter i straffestolen. Asker triller ball uten å få til de helt store avslutningene i vårt undertall, og vi rir stormen av. I de neste 8-9 minuttene eier vi matchen fullstendig, uten å score. Asker løsner ikke en eneste avslutning i denne perioden. Mulig vi lar frustrasjonen prege oss, for plutselig står det 3-2 helt mot spillets gang. Eminente Bolin er nok en gang arkitekten bak Askers mål. Perioden blir jevnere og Asker er absolutt med på leken igjen.

Sisteperioden er knapt 3 minutter gammel når nevnte Bolin utligner til 3-3. Fra midt i slottet. Der vi hadde lagt hovedfokus på vårt forsvarsspill. All ære til Askers spill, og det er en flott avslutning. Men vi står feil fordi vi teller feil, og enten må Edvin passe slottet, ellers må en av backene overta DET ansvaret når Edvin følger en spiller ut mot vantet. Her har vi en jobb å gjøre. Utover i perioden blir det mindre jevnt og mer overtak til GIF. Med ca 9 minutter igjen, blir Asker redusert til 4 utespillere. Vi stiller i PP-formasjon, der Henrik overtar for en fortsatt skadeplaget Victor. Vi har veldig lyst til å få til et godt PP-spill, siden vi har jobbet så mye med dette i det siste. Vi starter, triller ball, får en OK avslutning fra Henrik, bygger opp på nytt. Benjamin beveger seg inn i slottet, får en indrefilèt av en pasning fra Jørgen, vender opp og plasserer ballen utagbart i mål! Flott gutter!!
Vi har nå gått ned til 2 rekker, med Benjamin som centre og Mikkel / Olav som løpere i 2. rekka. Like etter PP-målet er Jørgen frempå igjen: Raider, vender bort et par rødkledte og passer klinisk til Mikkel som har tatt trenerns ”ordre” om å levere mål! Disse 2 gutta posisjonerer seg i kampen om BB!
Med 2målsledelse går vi tilbake til 3 rekker. Kampen roer seg litt ned, og med knappe 2 minutter igjen tar Asker Time-Out. Vi skal kjøre videre, og lempe langt OM de tar ut keeperen. Det gjør de ikke, og ikke har de all verden av krefter igjen heller, kan det virke som. Vi bryter deres angrep, kontrer, pass til Olav som leker seg på høyresiden før han passer inn til Mikkel. Som fullfører sitt hat-trick til 6-3. Vi vinner den påfølgende droppen, bygger opp bakfra. Tversoverpasning fra Jørgen til Eivind, som legger ballen tilrette nesten på mitdbanen før han setter punktum for en flott match: 7-3 !

Og vi har tatt Asker-skalpen igjen! Dermed troner vi fortsatt øverst på tabellen, og er fortsatt ubeseiret i 96spill i år. Det var sterkt varierende spill i dag, men tidvis spiller vi opp mot vårt aller beste. De fire 97gutta kom direkte fra 97kamp, og fikk således ikke den aller beste oppladningen. Men som dere kan lese under spillervurderinger, fikk noen av de kanskje nettopp det?

Spillervurderinger:
Bendik: 4+; Blir naturlig nok trukket kraftig for det første målet til Asker. Spiller seg godt opp, og leverer masse bra redninger. Sprer ikke den samme tryggheten som når han er helt på topp.
Benjamin: 5; Jobber som vanlig hardt gjennom hele kampen. Kommer ikke til de beste avslutningene, men setter et vakkert mål i PP.
Victor: Kaster inn håndkleet i gardroben før oppvarming.
Edvin: 5; Ikke på sitt toppnivå offensivt denne gangen. Skuddene sitter ikke helt, men pasningene til 2-1 og 3-1 er vakre! Gjør en stor jobb defensivt men er feilplassert på 3-3.
Henrik; 5+; Scorer 2 flotte mål, og har bra kontroll på sin side. Kan jobbe med høyere balltempo offensivt.
Simen; 5; Jobber bra hele veien, og er enorm i returjobben. Preger ikke kampen i like stor grad som han pleier. Som vanlig solid som ”bikkje” i undertall
Jørgen: 6- og BB; Gjør en solid jobb i 51 minutter. Deretter øker han bare på. Leverer 3 målgivende når vi avgjør kampen. Som vanlig sterk i undertall, og + for pasningen til Benjamin i PP.
Andreas: 5-; Nok en bra match av Andreas, selv om han ikke er helt på toppnivå. Taper noen dueller defensivt, og trekker seg litt når det nærmer seg avslutninger. Vi vil ha deg rett på motstanderkassa!.
Daniel: 4-; Jobber med tæl og innsats, uten å komme til de helt store sjansene.
Mathias:4; Ikke på det nivået vi så mot Tunet sist helg. Lyktes ikke særlig med skytinga. At Mathias må sone 2 minutter for hardt spill, ser vi som et positivt tegn på at han jobber med duellspillet.
Martin: 4; Deler plassen med Daniel. Svært nære scoring.
”Kåre”: 5/4: Blør for drakta som alltid, men sliter med teknikken i dag, noe som Asker utnytter. Kan også gå mer på kassa når han raider.
Adrian:4; Gjør en OK jobb, men preger ikke kampen denne gangen. Sliter med avslutningsteknikken.
Olav: 5/4; Sammen med Adrian mest preget av å komme direkte fra kamp. Jobber lite hjemover, men er et stort aktivum fra midten og frem mot Askermålet. Leverer 2 målgivende, og er nærme mål selv også. Må fokusere mer på returjobben. Og unngå dommernes vrede og tilhørende utvisninger
Mikkel: 5/6; Den gutten leverer hver gang! Kommer rett fra kampen, og DET er kanskje årsaken til at han ikke engasjerer seg like sterkt defensivt som vi MÅ gjøre når det er nødvendig. Men setter 3 flotte scoringer, og det er vi meget godt fornøyd med!
Eivind: 5/6; Overhodet ikke preget av å ha spilt kamp rett før denne. Gjør en sterk jobb defensivt i par med Jørgen, og er offensiv gjennom hele matchen. Litt mye skudd uten helt retning i begynnelsen, men gir ikke opp for det. Og avslutningen er det absolutt retning på! Karrierebeste på dette nivået!