Forza Fighters

Regionscupfinale G15

Med 6 forfall fredag kveld/lørdag morgen, og Victor nede for telling med kranglete knær på formiddagen, gjorde at våre forutsetninger ble endret ganske mye i de siste timene frem mot kampstart. Bendiks stilte sporty opp på kort varsel, og ble med ut til Heggedalshallen for å møte Asker i finalen.

Lørdag 3. mars 2012 – RegionsCupFinale G15, Heggedalshallen

GIF Fighters – Asker: 9-5
Perioderesultater: 2-2-, 1-1 og 6-1
Målsjanser: 20-15 (4-4, 9-6 og 7-5)
Avslutninger på mål: 53-21 (17-7, 17-7 og 19-7)

03:43 0-1 Mål: Asker (alene i slottet)
12:27 2 min utv. Asker (ulovlig dytt)
15:25 1-1 Mål: Victor Ass: Jørgen
18:15 1-2 Mål: Asker (kontring)
19:47 2-2 Mål: Edvin Ass: Benjamin

29:36 3-2 Mål: Victor Ass: Henrik
31:44 3-3 Mål: Asker (alene i slottet)
34:09 2 min utv. Asker (gjentatte forseelser)

41:49 4-3 Mål: Victor
44:23 4-4 Mål: Asker
45:57 5-4 Mål: Benjamin
46:15 6-4 Mål: Edvin Ass: Henrik
48:00 7-4 Mål: Edvin
48:00 Time-Out Asker
50:14 8-4 Mål: Mathias Ass: Simen
54:56 9-4 Mål: Jørgen Ass: Bendiks
55:45 2 min utv. Asker (låsing av kølle)
58:36 9-5 Mål: Asker (pent skudd)
59:36 2 min utv. Asker (ulovlig dytt)

Målpoeng:
Victor 3+0
Edvin 3+0
Jørgen 1+1
Benjamin 1+1
Mathias 1+0
Henrik 0+2
Simen 0+1
Bendiks 0+1

Pga mange rokeringer både defensivt og offensivt, og spill med båre 2 og 3 rekker, er målpoengene ikke fordelt på rekker denne gangen. At backene setter 4 mål er vi VELDIG fornøyde med! At vi ikke scorer mål på PP`ene er vi ikke like fornøyde med. Det kan tenkes at vi trenger litt lenger tid på å omsette all treningen på nettopp dette til tellende scoringer. At vi unngår utvisninger i en såpass tøff og fysisk match er vi derimot meget fornøyde med!
Med 6 forfall fredag kveld/lørdag morgen, og Victor nede for telling med kranglete knær på formiddagen, gjorde at våre forutsetninger ble endret ganske mye i de siste timene frem mot kampstart. Bendiks stilte sporty opp på kort varsel, og ble med ut til Heggedalshallen for å møte Asker i finalen. Vi har ikke møtt Asker siden 4-4 kampen i januar 2011, og vet at de har trent knallhardt siden den gang. Vi vet også at mange av spillerne får matching i G17, og at hele laget spiller i svensk serie i år. Vi forventer derfor et lag som ligger kompakt i forsvar, og satser mye på kontringer. Mye av spillet foregår rundt deres storscorer Mattias, og våre spådommer skulle fort bli bekreftet.

Åpningen av kampen viser at Asker har forberedt seg godt. De slipper oss fram i banen, men jobber steinhardt og hindrer oss i komme til avslutninger. Faktisk har Asker de 3 første forsøkene, og når vi lar nevnte Mattias få stå helt alene i slottet kommer vi under 0-1 etter knappe 4 minutter. Kampen er jevn og til tider knallhard, og vi merker at Asker er blitt mer fysiske det siste året. En ulovlig dytt sender kapteinen deres i utvisningsboksen, uten at vi helt får til å trykke mot målet deres. Victor er blitt tapet og plastret og ble kampklar akkurat til innløping, og etter et kvarters spill skjer følgende: Jørgen og Victor avklarer bak eget mål, løfter blikket, pass fra Jørgen til Victor som hamrer ballen i kassa fra egen banehalvdel! Fra læreboka. Så kommer en kjapp kontring fra Asker der vi sliter med å telle opp spillere, og Mattias gir på nytt Asker ledelsen. Benjamin retter opp sin egen tellefeil like etterpå, når han serverer et kakestykke av en tversoverpasning til Edvin som forserer inn i slottet og plasserer lekkert til 2-2. En jevn og hard periode er over: 4-4 i målsjanser har gitt 2-2, men ser vi bak disse tallene, og finner 17-7 i avslutninger mot mål, får vi et inntrykk av hvor ballen er mest. Vi bestemmer oss for å kjøre videre i andre periode, stramme inn bak og være tålmodig fremover. Vi bytter i backparene, og er tilbake i de faste suksessoppskriftene Victor/Jørgen og ”Kåre”/Frantzen. Kjører videre med bare 2 løperrekker, der 3 spillere fordeler spilletid på spydspissrollen i 2. rekka.

Det går nesten 10 minutter før vi får et mål: 3-2 kommer med ny scoring fra Victor på pass fra Henrik kombinert med klok jobbing av Simen foran Asker-målvakten. Dessverre sover vi igjen i eget slott like etterpå, og Mattias utlikner for Asker med sin tredje scoring for dagen. Noen mener at ballen aldri var inne, men videoen viser at DET trenger vi ikke å bekymre oss for. Samme Mattias soner 2 minutter for gjentatte forseelser like etterpå, uten at vi får til all verden i PP denne gangen heller. I periodens aller siste sekund setter vi en ny ball i kassa, men vi trenger ikke å betvile at fløyta var godt i gang med å markere pause når ballen suser i nettet. At dommerne er uenige om mål / ikke mål er vi profesjonelle nok til å ikke la oss distrahere av. En ny jevn og hard periode er over: 9-6 i målsjanser har gitt 1-1, og igjen kan vi se bak disse tallene, og finne 17-7 i avslutninger mot mål også denne perioden. Vi får bekreftet hvor ballen er mest, og vi bestemmer oss for å kjøre videre i siste periode. Denne kampen SKAL vi vinne.

Knapt 2 minutter ut i perioden er Victor frempå igjen; Setter 4-3 på et deilig langskudd. Noen minutter senere blir Jørgen parkert av Askers nr. 2 på vår høyrekant samtidig som Victor blir parkert av Askers nr. 10. En meget lekker kontring av Asker, og vi er like langt med 4-4. Men så er det slutt på moroa. For Asker. For nå skal de grønne helte fra Nittedal hente ”bøtta”. I løpet av drøye 4 minutter skjer følgende: Benjamin setter 5-4 med et lekkert håndleddsskudd opp i høyre kryss. Edvin setter både 6-4 og 7-4 og og feirer med akrobatikk vi ikke har sett maken til siden ”Mini” herjet på venstresiden til RBK tidlig på 90-tallet. Mathias kliner en kort frilslagspasning fra Simen til 8-4, og Asker resignerer fullstendig. De tar Time-Out, uten at dette fører til all verden. Vi går over til 3 fulle rekker, og bytter keeper. Kaptein Larsgaard setter 9-4 på et finurlig skudd fra midtbanen etter pass fra Bendiks, og bekrefter trenden med at vi er blitt gode på skudd fra backene. Asker spiller på seg 3 utvisninger mot slutten, men reduserer også til 9-5 på et pent skudd uten at det fører til særlig panikk hos oss.
Sluttsignalet går og vi feirer så fortjent! Den siste perioden var jevnere enn resultatet 6-1 skulle tilsi. Men vi var dødelig effektive: 6 mål på 7 sjanser!!!! Teller vi avslutninger mot mål finner vi 19-7, noe som igjen bekrefter hvem som hadde ballen mest. En spennende finale med masse flott mål, og vi er fornøyd med å nå et av flere mål denne sesongen. Etter å ha slått ut Sveiva i kvartfinalen, Bækkelaget i semifinalen og Asker i finalen, er det ingen som kan si at vi har kommet lett til pokalen!

Spillerbørsen:
Bendik: 5-; Slipper inn 4 mål på 12 sjanser/17 avslutninger. Kan ikke lastes alene for noen av målene, men er samtidig ikke helt uten mulighet til å ta noen av de. Kommuniserer bra med spillerne, spesielt i innledningen.
Benjamin: 5; Jobber hardt gjennom hele kampen. Ikke like aktiv i PP som på treningene, og tellefeil på 1-2 målet. Servere nydelig til 2-2 og skaper et lekkert 5-4 mål.
Victor: 6/5 og BB; Setter 3 flotte mål, og skaper mest fremover av backene. Gjør noen feil i oppbyggingsfasen, og i PP og må dele 4-4 målet med Jørgen. Men du verden for en match!
Edvin: 5/6: Frem til han setter 2-2 sliter han med å få fart på spillet. Blir litt for glad i ballen og sliter med å skape kreative løsninger mot et kompakt Askerforsvar. Litt for stasjonær i PP`ene. Utover i matchen blir han mer og mer sentral og avgjør kampen nærmest alene med 6-4 og 7-4. Flott match!
Henrik; 5-; Rufsete åpningsperiode, og sliter mot det kompakte Askerforsvaret. Hever seg utover i matchen, vinner dueller, serverer til 2 mål og får til noen skikkelige skudd.
Simen; 5+; Jobber knallhardt hele veien, uten bestandig å få særlig godt betalt. Løpskraften hans er svært viktig mot et lag som jobber så stramt og hardt defensivt, og er dermed en svært viktig faktor i jobben med å mørne Askergutta.
Jørgen: 5/6; Sterk match igjen, til tross for å bli parkert på 4-4 målet. Jobber knallhardt, og plukker Asker-løp gjennom hele kampen. Den som lykkes best i PP, selv om det ikke resulterer i mål. Punkterer kampen fullstendig med 9-4.
Andreas: 5; Bra match fra Frantzen, men litt mindre synlig offensivt enn hva vi kan ønske oss. Vinner svært mange dueller. Og sover sammen med ”Kåre” på 3-3.
Mathias: 4+; Taper en del dueller, og kommer derfor noen ganger på ”hæla”. Også ønsker vi oss mer offensivt trykk i PP. Hever seg utover i matchen, og setter et deilig mål.
”Kåre”: 4/5; Deler 3-3 målet med Frantzen, og misser litt i oppspillfasen. Men som vi har sagt før: Det er få som blør SÅ for drakt si som ”Kåre”. Viser glimt av underholdende teknikk og satser litt offensivt.
Bendiks / Martin / Daniel spiller lite, da de deler på spydspissrollen i 2. rekka. Kun de siste 8-10 minuttene spiller vi med 3 fulle rekker. Markus står de siste 6-7 minuttene, slipper inn 1 mål på 3 sjanser/4 avslutninger. Disse 4 spillerne er ikke vurdert på børsen denne gangen, men gjør en bra jobb når de er på og er absolutt i NM-troppen.

Gutter: Denne pokalen er veldig fortjent!

← G17 1.divisjon, sluttspill   |   Spennende mot Sveiva i seriefinalen G14-Elite !! →